Студенти в Нидерландия - 13

• 58 487
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Преди две години поискаха прогнозни оценки. За UvA не знам дали е новост таксата, но по спомен превеждах за някъде 100евро за кандидатстване - или е било там или е било за Твенте.
Детето в момента лети от Амстердам за София. Има забавяне около половин час на полета и беше изключително рано на летището - повече от четири часа. Каза, че е имало хора, но не е било това, което се пише и е минала без проблем по гишетата.

# 256
Моля, ако някой има впечатления от натовареността на Летище Айндховен тези дни, да сподели, защото синът ми ще лети в неделя оттам за Катания, където ще го чакаме и се притеснявам. Чета обезпокоителни новини за изпускане на полети предвид огромните опашки, но неговата информация е, че всичко било нормално и нямало защо да ходи по-рано Simple Smile

# 257
  • ride my bike...
И аз да се включа за полетите. От Амспердам вчера излетя със закъснение около час. С паспорт се минавало в пъти по-бързо.

# 258
А при пристигането от София в Айндховен има ли големи опашки?

# 259

Дъщеря ми и на летището в Айндховен и на летище София, минава с паспорт супер бързо.

# 260

Дъщеря ми и на летището в Айндховен и на летище София, минава с паспорт супер бързо.
Да, на кацане е ясно, но на излитане?

# 261
Като минавате с паспорт по-бързо, при закупуване на билета данните на паспорта ли се въвеждат? И на гишетата минавате отпред или има отделно гише?

# 262
Като минавате с паспорт по-бързо, при закупуване на билета данните на паспорта ли се въвеждат? И на гишетата минавате отпред или има отделно гише?

има отделно гише на което автоматично се разчитат данните, когато покажеш паспорта срещу машината.

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 16:57 от орех

# 263
Детето кацна благополучно с половин час закъснение. Запознала се на опашката с три - четири девойки българки от различни университети и веднага разменили координати. Пийнала вино със седящата до нея баба и си поприказвали сладко Simple Smile
Явно днес е бил ок деня, не е било много натоварено. Гледам по прогнози и утре ще е така (говоря за летището в Амстердам).
Сподели ми, че на летището в Айндховен има машини, на които можеш сам да си претеглиш и чекираш и облепиш големия багаж (не ръчния), което спестява доста време.

# 264
Всички гишета за багаж на айндховен са селф чек

# 265
Добре а след като тук сме доста майки на деца на които е отказано настаняване в Айндховен не е ли вариант ако се съберат няколко деца, които предстои да учат във Фонтис и да се кандидатства за къща която е с няколко стаи. Защото като гледам май само големите по площ имоти се предлагат.

# 266
Здравейте, предполагам имате предвид така наречените "студентски къщи" в тях живеят  много студенти, дъщеря ми е в такава и са 6 човека, но има и с 12 човека. Те си имат хазяин, но дори не са го виждали защото къщата е наета чрез агенция и наема си плащат на агенцията. Доколкото знам всички тези къщи са към агенции и агенцията си превежда наемите на хазяйна. Пробвали сме и с други къщи и апартаменти, които не са студентски и там ни искат доход който е три пъти по-голям от наема и то на всеки обитател. Искат и фишиве от заплати три или шест месеца назад.

# 267
Детето кацна благополучно с половин час закъснение. Запознала се на опашката с три - четири девойки българки от различни университети и веднага разменили координати. Пийнала вино със седящата до нея баба и си поприказвали сладко Simple Smile
Явно днес е бил ок деня, не е било много натоварено. Гледам по прогнози и утре ще е така (говоря за летището в Амстердам).
Сподели ми, че на летището в Айндховен има машини, на които можеш сам да си претеглиш и чекираш и облепиш големия багаж (не ръчния), което спестява доста време.

Зравейте, бихте ли споделила от къде гледате тази информация?

# 268
На сайта schiphol.nl. Избирате дата, дестинация и се вижда информация за самия полет. Малко по-надолу информация. Сега обаче като влязох, вече има промяна в прогнозата за утре. За сравнение днес и утре:

# 269
  • Бургас
Наемане на самостоятелна къща или голям апартамент е почти мисия невъзможна, още на обявите пише, че не са за студенти, Има и някакви лимити в общините колко човека може да се регистрират в един имот, не може ей тъй да се съберат 4-5 човека и легално да си живеят

Общи условия

Активация на акаунт