Студенти в Нидерландия - 13

• 58 375
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Накратко за церемонията по връчване на дипломите - струва си да се потопиш в тази атмосфера . Беше много трогателно и вълнуващо, с много и все хубави думи от преподавателите . И искрена радост че са се върнали към нормален живот . Организацията беше перфектна, от 14 до 19 часа, с раздаване на дипломи, официална част в която се каза по нещо за всеки завършващ, с много човешки и топли думи. Завърши с малък коктейл в който родители, студенти и преподаватели се смесиха.  Повече от половината завършващи ( около 80 общо) вече имат работа  в индустрията ,  шест  общо бяха българите , някои започват стартъп- и.  Имаше  много снимки ,  нает фотограф,  оригинални декори , мултимедия която не показа кой знае какво от студентския им живот, имайки предвид че две години бяха изолирани. Предимно от първата година имаше кадри и видеа. Казаха и по някоя добра дума за проектите им и колко добре са се справили, очаква се  да им търсят пазар в гейминдустията и да бъдат продадени за  професионално доразвиване  . Разбрахме, че  града  привлича много чужди инвестиции в тази сфера с оглед кадрите които университета подготвя , до колкото разбрах ще влязат световни компании  и перспективите за развитие на завършващите ще се увеличат многократно.   Специалноста геймдизайн в  този университет е с много висок ранкинг ,  преподавателите се радваха за успеха на възпитаниците -  някак си се усеща че им пука за всеки един . И са готови да протегнат ръка и помогнат на търсещите да намерят работа .  Аз лично бях много впечатлена от такава загриженост .
Градът е много гостоприемен, хората са мили  и дружелюбни , никак не ми се прибира все още. Ние имахме резервация да празнуваме тримата , но синът ни в последния момент изхвърча с група  приятели на импровизирано парти, така че със съпругът ми се черпихме в тесен кръг от двама .  Не се оплаквам, мястото му е при връстниците му . Радвам се че намира среда. От както сме тук вечер е навън -  с колеги от фирмата , с колеги от университета . Виждам, че освободен от ангажимента на университета има време за неформални отношения и създаване на приятелски кръг
. Ще си тръгнем спокойни, че го оставяме  сам, но не и самотен.  ( девойката се прибра началото на юли ).  Септември тя  ще започне четвъртата  си година със  стаж в Ротердам . Надявам се , очакват ги много и все хубави неща .  Само да са живи и здрави. Никой родител не иска друго освен здраво и щастливо  дете.

# 451
G.D.
Развълнува ме, момиче!
Успехи и мнооого щастие на синът ти и девойката!

# 452
G.D. честито, много вълнуващо. Ще ни покажеш ли и някоя снимка, ако не е твърде нахално

# 453
G.D.-Така се радвам  да го чуя,като знам колко труд е положен..успеха е малко да се каже заслужен. Браво и на вас
 неуморимите подкрепящи родители и на  студента за упоритоста. Дай Боже  на всички майки пишещи тук това щастие !Браво G.D-РАЗМЕЧТАХ СЕ

# 454

Написах късния пост вчера точно за да ви кажа да вярвате в децата, те са  много способни. Може би у дома не го показват, но поставени в ситуация като тази вадят неподозиран потенциал.

# 455
  • дядовата ръкавичка
G.D. винаги ме трогват твоите постове, толкова са човешки и топли Simple Smile
Много сте хубави, и тримата Simple Smile

Да е все така щастлив,  успешен и удовлетворен от изборите си сина ти, както и всички наши деца!

# 456
  • София
Ехаа, прекрасна снимка! Браво на момчето! Виж какъв слънчев и лъчезарен! Като родителите си Wink
Много много късмет и успехи и занапред му желая! И най-много щастие Heart

# 457
Ехаа, прекрасна снимка! Браво на момчето! Виж какъв слънчев и лъчезарен! Като родителите си Wink
Много много късмет и успехи и занапред му желая! И най-много щастие Heart
[/quote]
Каlista - Аз пък използвам да ти благодаря в ефир , за бързия ти отговор!:gift_heart:Gift Heart/ти си знаеш за какво-:wink:

# 458
Поздравления за постигнатия успех! Пожелавам още много такива и по-големи постижения!
Съпреживях го с Вас.
Моята дъщеря тази година кандидатства в Бреда същата специалност и не я приеха, тъй като много късно кандидатства и вече местата бяха много малко, а цедката голяма. Явно се изисква и повече опит за там. Доста тежко го преживя, но явно нейният път е друг!
Още веднъж поздравления!

# 459
  • София
G. D..... Поздравления!

# 460
За смяна на адрес не е необходимо да се ходи до до общината, с DigiD става
Задължително ли трябва да представи договора за наем при смяна на адреса

Да!
Трябва да представите документ за съответния адрес.
Или документ за собственост, или договор за наем, или декларация за съгласие на собственика да живеете там.

G.D.
Да е все по- щастлив сина ти и вие покрай него!

# 461
Поздрави специални на G.D. Освен, че умен, ми той много красив този младеж. Браво на него и родителите му.
Днес съм на летище Айндховен. Добре,че ще летим утре. Опашката се вие в самото летище и излиза навън до четвъртия чадър на заведение, предполагам. Може би ще са нужни три часа за да се мине. Ние поне толкова ще си сложим утре. Ще следим, как са нещата. Имаме нощувка в хотела на летището.

# 462
  • СОФИЯ
G.D. прекрасни сте! Попътен вятър на прекрасното Ви  момче!Много мило ми стана, като прочетох всичко....

# 463
Сега е спокойно в летището. Явно си има часове пик.

# 464
Здравейте, някой може ли да каже колко е платил за превода на тези удостоверения от НАП „Удостоверение  за декларирани данни по ЗДДФЛ“? На дъщеря ми са ѝ поискали 186 лева. Отдавна не сме ползвали такива услуги и леко съм втрещена.

Общи условия

Активация на акаунт