Студенти в Нидерландия - 13

• 58 370
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Vava,
исках удостоверенията ASAP - бяха 3 страници. Платих 50 лв. за заклет преводач. Бяха готови след час. Всичко по мейл и по банка, без излишни движения.

# 466
Vava,
исках удостоверенията ASAP - бяха 3 страници. Платих 50 лв. за заклет преводач. Бяха готови след час. Всичко по мейл и по банка, без излишни движения.
Благодаря

# 467
Здравейте, някой може ли да каже колко е платил за превода на тези удостоверения от НАП „Удостоверение  за декларирани данни по ЗДДФЛ“? На дъщеря ми са ѝ поискали 186 лева. Отдавна не сме ползвали такива услуги и леко съм втрещена.

ето първата агенция, на която попадам - цена 8-12 лв. на страница (1800 знака с интервалите), 2-удостоверения за двамата родители да са 3-4 страници: https://prevodi-bg.com/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0% … 1%81%D0%BA%D0%B8/

# 468
Здравейте, някой може ли да каже колко е платил за превода на тези удостоверения от НАП „Удостоверение  за декларирани данни по ЗДДФЛ“? На дъщеря ми са ѝ поискали 186 лева. Отдавна не сме ползвали такива услуги и леко съм втрещена.

ето първата агенция, на която попадам - цена 8-12 лв. на страница (1800 знака с интервалите), 2-удостоверения за двамата родители да са 3-4 страници: https://prevodi-bg.com/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0% … 1%81%D0%BA%D0%B8/
Разпитах допълнително и се оказа, че дъщеря ми е поискала легализация. Утре ще се обади да откаже и мисля, че цената ще си дойде на мястото. Благодаря за съпричасността!

# 469
Vava,
Моите листи са 8-броя на мен и на мъжът ми общо-  но са за 2 год-2020 и 2021г .За всички ми казаха 80 лв

# 470
  • След завоя в дясно
G..D.. - поздравления, по вода да му върви.

# 471
Пак за летище Айндховен. Ако някой закъснява може да се пробва да влезе от входа на асансьора за хотела. Те са два асансьора. Единият не работи. С другият до първи етаж за хотела през рецепцията и после пеша на долу и си вътре в летището. И се присъединяваш към опашката. Три часа ми се струват малко, въпреки че се движи с добро темпо.

# 472
Пак за летище Айндховен. Ако някой закъснява може да се пробва да влезе от входа на асансьора за хотела. Те са два асансьора. Единият не работи. С другият до първи етаж за хотела през рецепцията и после пеша на долу и си вътре в летището. И се присъединяваш към опашката. Три часа ми се струват малко, въпреки че се движи с добро темпо.
В момента се чака 3 часа на летището в Айндховен ли? А с международен паспорт дали може да се мине по-бързо?

# 473
Здравейте, синът ми ще бъде втора година в Утрехт. Досега ползваше квартира на SSH за първокурсници, но е до края на август. Всичките му опити да намери квартира от септември засега са неуспешни. За другите квартири на SSH се регистрира преди година и още не може да се вреди за оглед. Ако някой търси съквартирант, нека ми пише на лични. Той е общителен, чистник, не е парти тип, вероятно от тази година и ще работи. Ще бъда благодарна за всякаква помощ и идеи!

# 474
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте, някой искал ли е академична справка с часове/хорариум от Фонтис? Моят син им е писал да му изпратят и са му пратили някакъв "скрипт", в който няма хорариум и не му върши работа. Обяснението е, че е стандартен PDF файл, който се генерира и не може да се модифицира. Нидерландските университети не са ли длъжни да предоставят академична справка при поискване, както е при нас? Това е поредната неуредица, която засичам там Sad

# 475
Здравейте, някой искал ли е академична справка с часове/хорариум от Фонтис? Моят син им е писал да му изпратят и са му пратили някакъв "скрипт", в който няма хорариум и не му върши работа. Обяснението е, че е стандартен PDF файл, който се генерира и не може да се модифицира. Нидерландските университети не са ли длъжни да предоставят академична справка при поискване, както е при нас? Това е поредната неуредица, която засичам там Sad
В някои унита може да се извади академичнс справка от уеб страницата/порталът на учениците( Порталът е различен за всеки университет) При нас студентът само може да си генерира справка , която съдържа - курсовете, колко кредита са били , кога са били карани , оценките за всеки курс и средна оценка до сега/за целия бакалавър.

Би трябвяло хорариума да се изчислява въз основа кредитите
1 ECT= X часове обучение (мисля че беше 28 часа) Следователно ако справката съдържа броя на кредити за всеки курс, това може да се използва за изчисляване на хорариум.

# 476
Ние нямаше как да започнем да търсим квартира, преди да знаем, къде ще бъде прието детето. И действително сега ни е много трудно, защото въобще не знаем, откъде да започнем и какво да правим. И то от разстояние. Навсякъде се говори, че има много измамници ... Ако някой има опит с намирането на стая в Енсхеде, ще бъда много благодарна да сподели опита си.

Здравейте, ние търсим от края на май месец стая в Енсхеде, за съжаление без успех за сега. Имаме регистрация в Roomspot, Kamernet  и SimpleStay. Личния ми опит показва, че е много важно да се реагира много бързо на дадена обява, за съжаление повечето наемодатели предпочитат личен контакт.

# 477
Здравейте. Малко страничен въпрос, но,
моля да споделите мнение за кандидатстудентските курсове по МАТ към СУ, които подготвят за ДЗИ и за кандидатстване. Доволни ли сте от качеството на подготовка на децата ви, в случай че са посещавали тези курсове?

# 478
# 479
Здравейте, ние търсим от края на май месец стая в Енсхеде, за съжаление без успех за сега. Имаме регистрация в Roomspot, Kamernet  и SimpleStay. Личния ми опит показва, че е много важно да се реагира много бързо на дадена обява, за съжаление повечето наемодатели предпочитат личен контакт.
[/quote]

Пробвайте на :
https://www.roomplaza.com/en/html/web/search/home?city=8&submit=Search

https://www.pararius.com/apartments/enschede

https://www.funda.nl/en/huur/enschede/

https://housinganywhere.com/

И други сайтове за съответния град. Много е трудно, много!
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт