Студенти в Нидерландия - 13

• 58 365
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Търся квартира за студен втори курс в Тилбург - от началото на януари 2023. Ако някой освобождава или има информация за предстоящо освобождаване, моля да се свържем.

# 481
Здравейте, ние търсим от края на май месец стая в Енсхеде, за съжаление без успех за сега. Имаме регистрация в Roomspot, Kamernet  и SimpleStay. Личния ми опит показва, че е много важно да се реагира много бързо на дадена обява, за съжаление повечето наемодатели предпочитат личен контакт.

Пробвайте на :
https://www.roomplaza.com/en/html/web/search/home?city=8&submit=Search

https://www.pararius.com/apartments/enschede

https://www.funda.nl/en/huur/enschede/

https://housinganywhere.com/

И други сайтове за съответния град. Много е трудно, много!
Успех!
[/quote]

# 482
Благодаря!

# 483
  • София
Здравейте,
При подписването на договора за общежитие чрез Стюдънтекспериънс , има ли значение как да плащаме- дали да разрешим автоматично да дърпат парите за наем или сами да нареждаме превода всеки месец?

# 484
Ако сте с БГ сметка, което е най-вероятно към момента, не знам дали ще могат да теглят автоматично(преди не беше възможно). Иначе е удобно, защото не го мислиш, освен да имаш наличност:-)

# 485
Здравейте момичета,
Търсим безуспешно някаква квартира от месеци в Амстердам. Благодаря на Каlista и biborana. Опитали сме всичко, включително имаме платени регистрации почти навсякъде. Резултатът е никакъв до този момент. Може ли някой да помогне или ако някой търси в този район да се комбинират за по-голямо жилище с по-висок бюджет?
Синът ми завърши 1-вата година в UVA и все още е в Амстердам. Имаме временна квартира до 12-ти август и ще остане там дотогава. Ако вие имате нужда от някакво съдействие с изключение на намираме на квартира-насреща сме.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Поздрави.

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 17:51 от garganel4e

# 486
  • София
Имаше по-назад в темата координати за превоз с бус (за Амстердам). Може ли отново да ги споделите, ще трябва да обзаведем студиото на бъдещата студентка Simple Smile

# 487
Здравейте момичета,
Търсим безуспешно някаква квартира от месеци в Амстердам. Благодаря на Каlista и biborana. Опитали сме всичко, включително имаме платени регистрации почти навсякъде. Резултатът е никакъв до този момент. Може ли някой да помогне или ако някой търси в този район да се комбинират за по-голямо жилище с по-висок бюджет?
Синът ми завърши 1-вата година в UVA и все още е в Амстердам. Имаме временна квартира до 12-ти август и ще остане там дотогава. Ако вие имате нужда от някакво съдействие с изключение на намираме на квартира-насреща сме.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Поздрави.
Здравейте!
Дъщеря ми е приета в същия университет и биха могли да се комбинират за по-голяма квартира, ако излезе нещо подходящо.

# 488
Здравейте,
При подписването на договора за общежитие чрез Стюдънтекспериънс , има ли значение как да плащаме- дали да разрешим автоматично да дърпат парите за наем или сами да нареждаме превода всеки месец?

Здравейте, не е възможно, ако сметката е в БГ. Дори в системата да разрешите плащането автоматично не могат да го правят. Когато детето ви си открие сметка в холандска банка ще смените номера на сметката с холандската и така ще спират от нея. Така наистина е по- удобно и със сигурност не могат от банка в България. Така или иначе без холандска сметка смятам е почти невъзможно за студент да се оправя. Много от нашите карти не се приемат. Но първо трябва регистрация в общината, BSN номер и чак тогава сметка. Може да се направи и онлайн откриване на сметката. За BSN се записва час, подаването е лично. Мисля, че може и онлайн да се запише час за регистрация в а общината

# 489
  • София
Може ли линк за регистриране в общината, ако го знаете?
Благодаря предварително!

# 490
За всяка е различен.

# 491
  • ride my bike...
Автоматично плащане е възможно и през сметка Revolut.

# 492
  • Sofia
Здравейте, всички!

Наследник 1 се записа в Утрехт. Има квартира. Букнахме единствен останал свободен час в общината (в работен ден "Х", в който взима ключ и сме там с него).

Сега седя и се чудя, откъде ще ми дойде неприятната изненада, защото толкова късмет не е типичен за нашето фемили Smiley

Та се присетих да питам (а и да се разпиша, най-накрая) - сещате ли се за нещо, каквото и да е то, което ще е ама наистина фатално, ненамираемо, в пъти по-скъпо или супер важно да се мъкне оттук - натам?

Мисля си, да го изпратя като на дълга екскурзия с подходящи дрехи, лаптоп и друга лична електроника- останалото там. Но все пак, дали не пропускам нещо...

Ще го ескортираме с кола и ще поостанем 3-4 дни, така чe съм отворена също за идеи какво полезно нещо, можем да свършим на място, което да му е в помощ (застраховки, рент колело, сим карта и сметка е ясно)...

п.с. Ако някой там иска да пием кафе, или децата да направят контакт или да занеса нещо, което не е прекалено обемно и се съчетава с нашия катун съм на линия Simple Smile

Поздравления на всички с дипломанти, първокурсници и намерили квартира! Кураж и успех на тези, които са в търсене!

# 493
  • София
Да ви питам - има ли първокурсници, които ще пътуват сами (без родител)?
Квартира има. Обзаведена е. Мисля да го пратя с един куфар и другото там на място. В Бреда има Юск и Икеа. Ще му връча списък и да пазарува. Тук ще отидем до един от магазините да му обясня какво да гледа. Време ще има. Ще пристигне няколко дни по-рано.

# 494
  • София
Да ви питам - има ли първокурсници, които ще пътуват сами (без родител)?
Квартира има. Обзаведена е. Мисля да го пратя с един куфар и другото там на място. В Бреда има Юск и Икеа. Ще му връча списък и да пазарува. Тук ще отидем до един от магазините да му обясня какво да гледа. Време ще има. Ще пристигне няколко дни по-рано.
И ние изпращаме нашето момиче само. Общежитието не е обзаведено. Надяваме се старият наемател да продава поне леглото и да е запазено.
Ще се опитаме да организираме нещата онлайн- поръчка и доставка , като в най-смелите ми мечти се надявам да успея да организирам доставката в деня когато пристига.

Общи условия

Активация на акаунт