На море в Поморие 2022 г.

• 43 584
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
Май само уикенда има до острова, 20 или 30 лева на човек
Там на кея, до лунапарка
Миналата година ходихме до острова , но от пристанището в Бургас. С екскурзовод,  2 часа престой, беше много хубаво. Билетът беше 6-7 лв. Не 20-30. На сайта на острова са дадени цените на билетите
Тази година съвсем не е 6-7 лв.
https://anastasia-island.com/plan.php?id=29
16 за възрастен и 12 за ученици. Ако се влиза и в музея - още +6/4 лв.

Това е разписанието на корабчето със задължителна предварителна резервация.

# 421
Откъде може да се купи прясна риба -сурова в Поморие?

# 422
Откъде може да се купи прясна риба -сурова в Поморие?
Ако сте в Стария град, направо от рибарите близо до кея. Съседи ни взимат и ни носят оттам, защото трябва рано сутрин да се отиде. В новия град има магазин, ако не се лъжа е близо до манастира Св. Георги.

# 423
Най-евтините риби и миди са в началото на града, на караваната. 4 лв. Са мидите с черупки. 20 лв ватус.
А инак, за кораба до острова,  може би сте прави, не съм следила цената. Но при нас, бях направила сметка, ни излезе по-евтино от Бургас, а не от Поморие. За миналата година иде дума.
В края на юни влакчето беше 3 лв, а сега е 5

# 424
  • Поморие
Май само уикенда има до острова, 20 или 30 лева на човек
Там на кея, до лунапарка
Миналата година ходихме до острова , но от пристанището в Бургас. С екскурзовод,  2 часа престой, беше много хубаво. Билетът беше 6-7 лв. Не 20-30. На сайта на острова са дадени цените на билетите

Островът се намира по-близко до Бургас. Нормално е цената да е по-ниска. ако миналата година е била 7 лв, то тази година може и  да е 15. Не го твърдя, защото не съм сигурна. Но от Поморие до острова разстоянието е по-голямо.

# 425
  • София
Здравейте. Има ли влакче или автобус до централния плаж или стария град в Поморие? Ние сме близо до южния плаж и виждам,че е доста далеч за пешеходно разстояние. А колата я паркирахме в един двор и след нас още 4 коли..няма излизане.

# 426
  • Пловдив
Влакчето тръгва от кея на Стария град и прави обиколка само из града с различни спирки, като едни от началните са именно покрай Крайбрежна. Ако се използва него, за централния плаж би трябвало да се слезне на спирка Помпата, за плажа пред Гранд хотела, спирката на стадиона. Само не знам сутрин кога му започват обиколките, предимно сме го срещали от обяд нататък. От квартала до Стария град, с автобус единица, спирка на санаториума за калолечение или следващата  хотел "Св. Петър и Павел"

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 17:50 от Ginch

# 427
Не разбрах на кой плаж казва южния, но ми се стори че тя е в новия град.
В този случай с ГТ, назад в темата се писа за него.

# 428
  • Пловдив
И аз си мисля, че става въпрос за квартала /Новия град/ затова писах и за автобуса на градския транспорт, единицата. Ама за всеки случай и за влакчето, което знам 😃

# 429
Редактирала си поста си. Така да. Но само влакчето не й върши работа.

# 430
Те пък не можаха да направят един маршрут с влакче между града и квартала!
Преди имаше, защо го промениха, не ми е ясно!

# 431
  • София
Благодаря ви за информацията!

# 432
За да не развалят бизнеса на такситата.
Преди беше 10 лв с такси, в едната посока. За 3-4-5 човека беше удобно

# 433
  • София
Може ли да препоръчате заведения за хранене в Новия град?
Спомням си, че до Феста Поморие Резорт имаше заведения Лагуна и Сирена - предлагат ли обедно меню? Каква е цената ако предлагат обедно меню?

# 434
  • София
Някой,ако може да сподели какво е знамето на плажа в Стария град,че вчера беше червено и напразно се разкарвахме с детето?

Общи условия

Активация на акаунт