Цял ден на високи токчета

• 3 705
  • 71
  •   1
Отговори
Имам нужда от съвети .😀Поради специфичния дрескод на работата която започнах(в делова обстановка) , се налага всеки ден да съм на високи токчета по 9-10часа. Приех го като нещо нормално, даже готино и не мислех, че ще се превърне в някаква драма. Мога да ходя на високи токчета, никога не е било фактор, като се е налагало за дадено събитие.🙂 Проблемът е, че изискването е токчетата да са поне 13см и то тънък ток и 10ч.(11 с пътя) на тях ми идва "малко" в повече.🤔 Краката ми станаха супер чувствителни и капризни. Сутрин като изляза всичко е наред, в обедната почивка пращам някой да ми вземе обяд за да си пазя силите(гледам да съм повечето време седнала) , но въпреки това, в края на деня стъпалата ме болят адски много и едвам се добирам до нас. 😐Не съм глезла, харесвам си работата, дори и това как изглеждам на високи токчета, но болката и ограничената подвижност ме изнеряват и ми скапват цялото настроение.Та не се оплаквам 😀(такъв е дрескод😛) , но имате ли идеи как да "балансирам" и да направя положението поносимо, с ясната мисъл, че няма как да съм подвижна, като със сандалките 🤔

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 18:02 от Santii

# 1
Каква е тази работа с 13см ток...

# 2
Освен ако не сте стриптизьорка, не виждам как могат да ви накарат да носите 13 см ток. Носите справка от лекар, че имате проблем с краката и се налага да носите малко по-нисък ток.

# 3
  • USA
Ако шофираш обуваш маратонки и шофираш с тях, преди да влезеш в офиса мяташ токчетата.В обедната почивка мяташ същите маратонки , кецове или каквото имаш ниско и отиваш спокойно да си вземеш храна...с това стоене ще се обездвижиш. Когато се прибираш от работа същата схема мяташ удобните обувки и към вкъщи.
В много магазини има "подложки" със силикон на парчета само на пета, ходило , пръсти порови да видиш за да си слагаш в обувките .

# 4
Интересно ми е много каква е тази работа цял ден на ток ? Дори манекенките не ходят цял ден на ток Laughing
Сещам се само за една професия , която жените все са на токчета Laughing

# 5
Каква е тази работа с 13см ток...
Хах, запис ... и аз чакам да разбера сферата на този "дрескод".

# 6
  • София
Отиваш с маратонки и се преобуваш.
Дрес код с такъв ток чувам за сефте.
Дори и официална дреха може да е с нисък ток.
Протоколното облекло се носи с 8 см. Може и дебел ток.
Явно е нещо по-специално и се надявам да разбера какво.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 19:40 от Fever Ray

# 7
  • ☀️София / London🌂
Няма дрескод с 13 см ток, просто няма такъв.
Кажете на който Ви е шеф да се пробва той на тънко токче цял ден.
Обувките на Clarks за мен са най-удобни , но е въпрос на вкус и усещане. Рекордът ми с тях е 16 часа на крак .

# 8
Включвам се в темата само за да разбера кой е този работодател с “делова обстановка”, който изисква носенето на “поне 13см ток”.  😀
Признавам си не изчетох докрай написаното от авторката, но това ме заинтригува.

# 9
  • ☀️София / London🌂
аз и да попитам какви са изискванията за останалата част от облеклото?
За всички жени ли е това изискване, страх ме да питам нямате ли някоя колежка пред пенсия и как се справя тя на този 13см ток?

# 10
аз и да попитам какви са изискванията за останалата част от облеклото?
За всички жени ли е това изискване, страх ме да питам нямате ли някоя колежка пред пенсия и как се справя тя на този 13см ток?
😀Не е за всички служители, имаше свободно място на определена длъжност, която е добра, дрескода е на устна и доброволна договорка, но условие за тази позиция. Става въпрос за рецепция и няма нищо общо със сриптизьорството и т.н. Относно първия въпрос: риза, панталон и въпросните обувки да не са с открити пета и пръсти, т.е затворени или почти затворени

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 18:54 от Santii

# 11
Включвам се в темата само за да разбера кой е този работодател с “делова обстановка”, който изисква носенето на “поне 13см ток”.  😀
Ехаа, "поне" било даже. Значи от 13 до ... безкрайност, това е толкова "делово" наистина. Жалко, че едва ли ще разберем.

# 12
  • ☀️София / London🌂
Слагаш удобен 8-10 см ток и толкоз. Краката ти са едни и са ти за цял живот. Устната договорка не минава. А и едва ли ще дойде с линийка да ти измери токчето.

# 13
Ако си на рецепция какво пречи да си скриеш по-удобни обувки под бюрото и да ги сменяш от време на време?? Плюс удобни ниски такива до работа и после до вкъщи?

# 14
Може да пробваш с ортопедични стелки, надявам се да имаш подобрение!

Общи условия

Активация на акаунт