❤Октомврийчета тема 3🍇

• 51 257
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте дами, не остана! На финалната права сме. Не съм се включвала от тема 1 сигурно. Пожелавам ви успех и леко раждане!

# 601
Аз също не се включвам често.
Иначе съм с термин 31.10 и ми се струва адски далече все още. Ходя на работа и езиков курс. Имаме и батко, и честно казано вече се чувствам много изморена.
Коремът ми този път е по-голям и вече се надявам да паднат малко температурите, защото в горещините вече започна да ми тежи.
Бих казала, че сме готови с покупките, но още нищо не съм прала и чистила. Чакам си болничния и тогава. Вие готови ли сте вече с пазаруването и подготовката?

# 602
Аз също не се включвам често.
Иначе съм с термин 31.10 и ми се струва адски далече все още. Ходя на работа и езиков курс. Имаме и батко, и честно казано вече се чувствам много изморена.
Коремът ми този път е по-голям и вече се надявам да паднат малко температурите, защото в горещините вече започна да ми тежи.
Бих казала, че сме готови с покупките, но още нищо не съм прала и чистила. Чакам си болничния и тогава. Вие готови ли сте вече с пазаруването и подготовката?

Доста активности, работа, курс, друго дете... Поздравявам Ви и се възхищавам на енергията Ви! 
Защо не излезете по-рано в болнични, никой не може да Ви ги оспори... Разбира се, всеки си преценява обстоятелствата, вярно е, че болничните не са като заплатата, но комфортът би трябвало да е на първо място.

Аз съм в болнични от шестия месец, една приятелка ме посъветва, послушах я и не сгреших. Почивка, сън, подготовка за новия член на семейството... Всяко нещо си иска времето, силите и енергията.

Ние сме почти готови с всичко, днес пристигна допълнителното легло за детската стая - ако идват бабите или ако ние решим за началото да се изместим да спим там, за да спи бебо в неговото креватче от самото начало.
Повечето дрешки, пеленки, одеялца и тн вече са изпрани, изгладени и наредени, остава миенето на прозорците, шиенето на завесите и още едно финално почистване, но така като гледам, всичко вече ни е под контрол. Дори да има дребни неща за довършване, таткото и бабите ще се справят, аз гледам повече да си почивам. Да е всичко наред и да сме здрави, очакваме бебо към средата на октовмри, така че сме на финалната права - един месец трябва да ни стигне за довършване на всичко, което още не е готово.

Пожелавам Ви много сили, търпение и накрая всичко да е наред и да гушкате новото попълнение у дома.

# 603
И ние май купихме всичко, освен чувалче за сън Simple Smile) поизпрах даже някой дрешки и ми се иска вече да гушкам бебчо, но и на мен ми се струва доста далеч 20.10 🤗👶

# 604
Здравейте момичета, и аз чакам с нетърпение като вас😁 Изпрах и подредих всичко, остана само пердетата да изперем и едно почистване преди новия човек, но ще го оставя на бащата, докато сме в болницата. Приготвих си багажа за родилното още преди две седмици и много се вълнувам вече. Терминът е 3-4.10 и реално може и в септември да се роди.
Леко раждане пожелавам на всички мами! Нека мине както го искате и се възстановим бързо всички!

# 605
И ние май купихме всичко, освен чувалче за сън Simple Smile) поизпрах даже някой дрешки и ми се иска вече да гушкам бебчо, но и на мен ми се струва доста далеч 20.10 🤗👶

Здравейте, ако още се чудите откъде да вземете чувалче за сън,
Скрит текст:
позволявам си да Ви препоръчам "Чувалче с кауза" - от една страна, имат точни размери, плътност, указание при каква температура на стаята и каква плътност на чувалчето как да бъде облечено бебето, изключително качествена изработка и не на последно място - за всяко закупено чувалче, едно отива в помощ на недоносените бебенца. Фирмата е българска и наистина има отношение към детайла.

Ако модератор прецени, че постът ми е реклама, нека го изтрие.

# 606
Болничният ми трябва да започне от 16-ти, реално не е останало много. Просто има много неща за издаване на работа. Имам и отпуска, възможно е следващата седмица, ако преценя, че вече нямам сили да работя и пътувам в трафика, да си я пусна.

Нашите чувалчета от голямото ми момче са на Ейнджъл бейби. Доволна съм от качеството. Мисля обаче да поръчам и едно тънко вълнено одеалце. Ще го ползвам и вкъщи, и навън.
Иначе на първо време бебето ще спи в кошара в нашата стая. Така беше и с първото. Баткото е в собствена стая и ми е важно и той да се наспива, защото пак ще започва детска градина, а ако делят стая това няма как да се случи.
Чака ме основно почистване на всичко. Преподреждане на гардероби. В чуденка съм дали да поръчам нов скрин за бебето или да го сместя в някой от нашите. Ще разгледам ИКЕА за идеи.

Леко раждане на мамите, на които им предстои скоро! Чак не мога да повярвам, че след няколко седмици ще има родени бебчета.

# 607

Нашите чувалчета от голямото ми момче са на Ейнджъл бейби. Доволна съм от качеството.

Да, същите са, които препоръчах и аз в скрития текст, но нали да не слагам реклама и имена на фирми... Иначе в търсачката като се напише "чувалче с кауза", се вижда и производителят.

Надявам се и на бебо да му хареса чувалчето и да спи сладко и спокойно в него.

# 608
И аз съм с термин 03.10. Вече ми се вижда близо и започвам да се притеснявам как ще мине раждането, първо дете ще ни е. В девети месец съм и всички ми повтарят да си подготвя багажа за болницата, че може по всяко време да започне раждането, но аз още не съм готова психически някак... не, че бебето ще ме пита дали съм готова или не, хаха
Иначе повечето неща са купени /за три четири дена успяхме да купим/поръчаме нещата, чакахме да вляза в 9ти месец/, но чакаме доставката на гардероб и скрин, та нищо все още не е подредено по местата си.

# 609
Аз открих темите на миналогодишните мами с термин октомври и ми е интересно да чета какво са споделяли за преживявания, сайтове за пазаруване и други полезни неща.
Някой може да си намери полезна информация и там.
Предполагам, че притесненията е трудно да се избегнат, особено като е първо детенце, но е важно да не се фиксираме в страховете, винаги изглеждат по-големи отколкото всъщност са. Пък и периодът след това е много по-интересен и вълнуващ. Аз си мисля за бъдещето и така се разсейвам.

# 610
Момичета слагам фраксипарин 03 от месец насам и никога не съм имала болка./паставям в корема/След поставянето на инжекцията снощи около час два  по късно имах ужасна болка на мястото на самото поставяне. Имах и контракции придружени с разстройство не знам дали болката на мястото идваше от контракциите или контракцията дойде от болката !Случва ми се за първи път. Сега продължавам да имам лека болка на мястото .Каква може да е причината и как да успокоя мястото. Чак се страхувам да сложа довечера другата инжекция

# 611
Нищо не съм прала още, но вече си имаме всичко. Успяхме и да се преместим, но още всичко ни е с главата надолу и пералнята дори още не е свързана Joy Покрай преместването и голямото дете доста се уморих и се поизплаших, че имам мн контракции, но днес бях на преглед и бебето си е високо и продължава да е големичко 10дни напред. Даже ме посъветваха да съм по-активна а не да си почивам.

# 612
Момичета, с какво ще са облечени бебета на изписването?
Каката ми е лятно бебе, изписаха я по ромпър с дълъг ръкав, сега нямам идея с какво ще е, краят на октомври ще е студено, но пък ни предстои път до вкъщи около час и половина, в колата ще е пуснат климатик...
Върти ми се в главата по-плътен ромпър, шапка, терлички, дебела пелена, ще нося и тънка пелена за всеки случай.
От каката имам дрешки, трябва да поръчам вече кошарите- 2 сгъваеми- една за спалнята, една за детската, каката още спи в нашата спалня и искам да имам вариант, ако бебка се дере по цели нощи като кака си. Ще сме като в дядовата ръкавичка, но това ще е засега.

# 613
Взех за изписването ромпърче с дълъг ръкав, а ако случайно е по-студено времето, ще му сложа боди- потник да има. За повиване избрах едно порт бебе.
 Ние сме приети в болница за контракции и прокървяване и дано успеем до края на септември поне.

# 614
Дано всичко да е наред и бебчето да издържи в мама още малко и  да се роди здраво!

Ние не сме купували комплект за изписване, но през лятото в Несебър харесахме много сладко комплектче с боди, жилетка с качулка и панталонки, имаме чорапки, шапчица, ръкавички и пелена, надявам се да е напълно достатъчно за средата на октомври.

Взех за изписването ромпърче с дълъг ръкав, а ако случайно е по-студено времето, ще му сложа боди- потник да има. За повиване избрах едно порт бебе.
 Ние сме приети в болница за контракции и прокървяване и дано успеем до края на септември поне.

Общи условия

Активация на акаунт