❤Октомврийчета тема 3🍇

• 51 220
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Момичета как сте ? 🤗

# 661
Притеснени... Не знам какво ми става от вчера вечерта и днес сутринта ми е мн притеснено, а бях толкова спокойна уж. Дано е моментно. Просто като си гледам корема се чудя как тези 50 см бебе ще излязат от мен.. Ами не го виждам, а толкова четох и се готвих уж да ми е спокойно. Ама тц, не ми е

# 662
Виж колкото и да си подготвен според мен няма как да си напълно спокойна. Аз си казвам, че така или иначе ще излезне... как кога само то си знае, аз не чета, понеже съм на мнение, че колкото по-малко знаеш, толкова по-добре ! С притеснение нищо не печелиш само се товариш! Всеки е притеснен, но знаеш, че когато го видиш всяко едно притеснение остава в миналото 😌.
Притеснени... Не знам какво ми става от вчера вечерта и днес сутринта ми е мн притеснено, а бях толкова спокойна уж. Дано е моментно. Просто като си гледам корема се чудя как тези 50 см бебе ще излязат от мен.. Ами не го виждам, а толкова четох и се готвих уж да ми е спокойно. Ама тц, не ми е

# 663
Аз пък бях почти в паника как ще раждам, колко ще боли и т.н., но след като изгледах една лекция на акушерка и потренирах малко дишане, се чувствам значително по-спокойна. Когато не бях чела/гледала нищо ми беше по-притеснено. Късно е за размисли, бебето ще излезе, когато реши. Сега го уговарям да изчака поне още 2 седмици и да се роди поне в 37 седмица (и зодия Везни). Уж не се доверявам много много на зодиите, ама имам толкова много близки Везни, че имам все пак леко предпочитание.
Виж колкото и да си подготвен според мен няма как да си напълно спокойна. Аз си казвам, че така или иначе ще излезне... как кога само то си знае, аз не чета, понеже съм на мнение, че колкото по-малко знаеш, толкова по-добре ! С притеснение нищо не печелиш само се товариш! Всеки е притеснен, но знаеш, че когато го видиш всяко едно притеснение остава в миналото 😌.

# 664
Със смесени чувства. В момента съм в приготовления за рождения ден на детето. До сега не е празнувал с приятелчета, само с деца на мои приятелки, за да отбележим повода, но не са много близки. Малко сме притеснени, че с таткото сме асоциални, а ще трябва да забавляваме и родителите.
Най-накрая поръчах легло и матрак, за да можем да трансформираме пак кошарата и да започвам с прането. Живея с идеята, че имам всичкото време на света, а то май хич не е така. Затова оставям чистенето през седмицата, да няма кой да ми се пречка и да ме ядосва. За двата почивни дни, в които сме всички вкъщи настава мизерия, не знам как го постигаме. Не знам как ще го посрещаме това бебе... Да достигна ниво на хигиена като първия път ми се струва невъзможно. Изобщо подготовката е до под крушата.

Nikol, изгони тези мисли. Всичко ще бъде наред и ще трае много по-малко от дискомфорта накрая. А след цялото очакване ще си гушнеш малкото човече. На мен успокояващо ми подействаха клипчета от лекции на Елена Василева за раждането, които гледах наскоро. Но пък вътрешната ми нагласа е, като, че отивам на война. Свършвам работата по план и се прибираме живи и здрави вкъщи.

# 665
Здравейте и от мен! Отдавна не съм се включвала, но си ви чета редовно. Да честитя на първите мамчета! Бързо възстановяване и живи, здрави и щастливи бебчета! Аз днес си оправих багажа, а термина ми е на 2-ри октомври. Супер странно спокойна съм и си чакам търпеливо момента. По-скоро ме притесняват някакви неща от сорта на как ще го обличам, дръшам, ще имам ли кърма хахха. Няма да сме първите, нито последните, които ще преминем и през това. Ще се справим. Hands Muscle

# 666
Не се стремя да постигам стерилност или идеална хигиена, при нас с малко дете и домашен любимец е невъзможно. Старая се да поддържам добро ниво, колкото е възможно, но и при нас е хаос през почивните дни.
Аз отделих шкаф за бебешките дрешки при нас, почистих го вчера и ги изпрах. Така че това вече е отметнато от задачите. Остава почистване на кошарата и количката, пране на спалното му бельо.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 13:14 от Machken

# 667
Първото раждане си умирах от страх, заради неизвестното. Сега не ме е страх като съм минала вече през това. Иначе ме е страх че не съм изпрала още и не съм си подредила багажа просто с преместването имахме доста  главоболия и мисля, че като се приготвя с тези неща вече ще се успокоя.
eli_to55, аз също съм доста асоциална и ви разбирам Joy обаче дъщеря ми е пълна противоположност и се запознава и с деца и майки, където и да отидем Joy а аз се чудя какво да си говоря след като вече тя е направила контакт. Но аз й се радвам, че е така Simple Smile

# 668
Може ли линк към лекцията и аз искам да видя за дишането но не откривам ...
Аз пък бях почти в паника как ще раждам, колко ще боли и т.н., но след като изгледах една лекция на акушерка и потренирах малко дишане, се чувствам значително по-спокойна. Когато не бях чела/гледала нищо ми беше по-притеснено. Късно е за размисли, бебето ще излезе, когато реши. Сега го уговарям да изчака поне още 2 седмици и да се роди поне в 37 седмица (и зодия Везни). Уж не се доверявам много много на зодиите, ама имам толкова много близки Везни, че имам все пак леко предпочитание.

# 669
Аз преди първото секцио не го мислех чак толкова, сега обаче като знам какво ме чака ми е леко притеснено. А и отсега мисля за тези 5 дни, в които няма да се виждаме с каката...
Тя е болна, събуди се с температура и болки в гърлото, очаквам и аз да цъфна идните дни, дано мине леко.
Имам си контракции, надявам се да удържа фронта още 6 седмици.

# 670
Изглежда и друга потребителка се е вдъхновила от същата лекция. На мен ми я препоръча близка приятелка, която имаше много леко раждане (не твърдя, че е заради лекцията). https://youtu.be/aT6PJzwJk5A
Ако не ти се слуша цялата лекция, някой отдолу е пуснал коментар с маркирани времена на различните видове дишане.

Може ли линк към лекцията и аз искам да видя за дишането но не откривам ...

# 671
Невероятна лекция! Супер много благодаря за споделеното! Страшно ми помогна и се чувствам много, много по уверена и спокойна!

# 672
Момичета имам питане, колкото и да е тъпо, но за мен е важно. Как можем да разпознаем изтичането на водите ? Без контракции и болка ? Благодаря

# 673
Момичета имам питане, колкото и да е тъпо, но за мен е важно. Как можем да разпознаем изтичането на водите ? Без контракции и болка ? Благодаря

Мога да споделя какво се случи при мен - ден преди термина се събудих в 5 ч., ходеше ми се до тоалетната. Но това е в рамките на графика от предходните няколко месеца, през които се будех 2-3 пъти всяка нощ, за да пишкам. Но този път количеството бе много по-сериозно, невъзможно да е само урина. Не помня друго усещане, а и беше супер, че се случи в тоалетната и не си отворих задача да чистя преди да хукнем към болницата.

Това е опит с първото раждане, сега ще видим какъв сценарий ще съпроводи предстоящото раждане.

# 674
  • Варна
При мен пък водите изтекоха постепенно и по малко количество - разпознах, че са води, защото не можех да го контролирам. GrinningНамокрих гащите на път за вц. Количеството беше доста малко и не бях сигурна, но след няколко мин пак се повтори и така ми стана ясно, че не е случайност.

Общи условия

Активация на акаунт