АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 070
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз по принцип съм с кръвно 100(110)/70, сега от два месеца насам като ходя на преглед все ми е 120/80. Аз не усещам да ми става зле. Чувствам се супер. Следящия ме доктор твърди, че си е добре такова кръвно.
Магнезий пия откакто получих бъбречната криза края на март. Тогава ми изписаха 3х2. После го намалиха на 2х1 и казаха така да си го пия, въпреки, че нито веднъж до сега не съм усетила стягане или нещо подобно (даже все още се чудя дали бих познала контракция ако е лека)

# 136
  • Бургас / Славейков
Аз с мойто кръвно не мога да се разбера.Като се понатоваря се вдига.Но се чувствам добре.Доктора каза много на слънце да не ходя.Обикновенно на обяд имам пия допегит.Меря го три пъти на ден .110/70,80Всеки път различно.Магнерота трябва да го пия 3по1,ама с това желязо забравям единия прием и става 2по1 Иначе не усещам стягания.Трабва много да съм вървяла или натоварила тогава.Нещо много съм се измързелила и трябва да влизам в ритъм,че бебето скоро ще дойде пък аз не ставам от леглото.Става така че като реша да изляза станало обяд пък то слънчево.

# 137
Здравейте, момичета! Аз съм с термин за септември, но след последният преглед може да се присъединя и към август, а дано не и по-рано Hands Pray

Имам проблем и реших да попитам във вашата тема (надявам се да нямате нищо против), защото скоро сте минали през този етап и може да сте запознати.
Случвало ли се е на някоя от вас да и кажат, че водите и са леко намалени (не под нормата, но към долна граница)? Аз съм в 27 г.с. и преди седмица бях на преглед когато АГ ми каза за водите, тогава не го приех никак, дори не обърнах особено внимание, но като се прибрах и се разчетох в интернет, естествено се притесних и сега тръпна в страх до следващият преглед… затова реших да пиша тук ако има някоя мама с такъв проблем или знаете нещо по темата, да споделите опит или мнение, защото наистина съм много притеснена.

# 138
Аз не разпознавам леките контракции, нищо не усещам. Преди месец карах ковид и ме изписаха от болницата със страшно много контракции, по думите на лекарката, аз не се чувствах зле, нищо не усещах, тя ги видя на видеозона, изписа ми 3 х2 магнерот,  след това имах леки болки, но мислех, че е разтягане, защото бяха отстрани, все пак отидох на ЖК и питах, той ми каза, че според него дозата на магнезия е голяма и трябва да намаля дозата, намалих я за няколко дни, започна схващане на краката и пак я увеличих, последните две седмици се чувствах прекрасно, пиех си магнезий 3х2, общо взето от началото на бременността, не съм се чувствала толкова жизнена, отидох на фетална и се оказа, че шийката ми е скъсена, явно си е трябвало да  пия голямата доза магнезий постоянно, без да ми я намалят, защото от контракциите които не усещах преди време, се е скъсила шийката 18мм, назад бях писала... Оставиха ме в болница и ми сложиха пръстен, сега не смея да се разхождам, лежа цял ден.
Има ли други мацки с пръстен, на вас какво ви казаха, като препоръки след това....

Аз по принцип съм с кръвно 100(110)/70, сега от два месеца насам като ходя на преглед все ми е 120/80. Аз не усещам да ми става зле. Чувствам се супер. Следящия ме доктор твърди, че си е добре такова кръвно.
Магнезий пия откакто получих бъбречната криза края на март. Тогава ми изписаха 3х2. После го намалиха на 2х1 и казаха така да си го пия, въпреки, че нито веднъж до сега не съм усетила стягане или нещо подобно (даже все още се чудя дали бих познала контракция ако е лека)

# 139
Здравейте, момичета! Аз съм с термин за септември, но след последният преглед може да се присъединя и към август, а дано не и по-рано Hands Pray

Имам проблем и реших да попитам във вашата тема (надявам се да нямате нищо против), защото скоро сте минали през този етап и може да сте запознати.
Случвало ли се е на някоя от вас да и кажат, че водите и са леко намалени (не под нормата, но към долна граница)? Аз съм в 27 г.с. и преди седмица бях на преглед когато АГ ми каза за водите, тогава не го приех никак, дори не обърнах особено внимание, но като се прибрах и се разчетох в интернет, естествено се притесних и сега тръпна в страх до следващият преглед… затова реших да пиша тук ако има някоя мама с такъв проблем или знаете нещо по темата, да споделите опит или мнение, защото наистина съм много притеснена.

И аз съм по същия начин, доктора ме наплаши, че така бебчо можел много по лесно да се увие с пъпната връв. И иска да ме вкарва в болница във вторник, аз сега съм 33сед. и 3 дни. С първата ми бременност пак бях така и ме караха да пия кокосово мляко, не знам колко помага, но въобще не ми харесваше.

# 140
darling* това,  с което можеш да си помогнеш до колкото знам е сладко и повече пиене на вода.Но ако не се лъжа в друга тема спомена , че така или иначе пиеш доста.Щом  е забелязано и те следят всичко ще е наред !
M_ladyхубаво е ,ч3 си отишла в болница , сега поне те следят и теб и най - вероятно ще ти изпишат хапчета за поддържане на кръвното вкъщи.
Стискам ви палци !
Аз да се похваля, взех 45 дневния болничен ,в който излизам след 3 дена и заедно с него ми дадоха и направление за хоспитализация и съм спокойна откъм документи вече.

# 141
  • Bulgaria
И аз да мина на отчет.Току що излизам от ЖК бебчо е 2.000 кг. утре влизам в 33г.с.АГ каза ,че за сега всичко е  добре, водите ми са добре и общо взето е доволна.

# 142
Pamiinka, аз пък четох хиляди други неща, но точно за пъпната връв знам, че е обратното, тоест с повече води, тогава може да се увие по-лесно. Ти от коя седмица си с такива води и казвали ли са ти стойността им? Максимален джоб или индекс?

Орехче, точно така, пия доста вода, а вече започнах и кокосово мляко от кутия, но доколкото разбрах това в консервата било по-добър вариант.

Единствено се надявам, че щом още са все пак в норма да не е толкова зле положението и да не е някаква аномалия свързана с бъбреците или половата система щом на ФМ в 20 г.с. бяха добре 😳

Krasi_tv, ти питала ли си за водите колко са като стойност или само ти казват, че са добре?

# 143
Pamiinka, аз пък четох хиляди други неща, но точно за пъпната връв знам, че е обратното, тоест с повече води, тогава може да се увие по-лесно. Ти от коя седмица си с такива води и казвали ли са ти стойността им? Максимален джоб или индекс?

Орехче, точно така, пия доста вода, а вече започнах и кокосово мляко от кутия, но доколкото разбрах това в консервата било по-добър вариант.

Единствено се надявам, че щом още са все пак в норма да не е толкова зле положението и да не е някаква аномалия свързана с бъбреците или половата система щом на ФМ в 20 г.с. бяха добре 😳

Krasi_tv, ти питала ли си за водите колко са като стойност или само ти казват, че са добре?

Последния път, който бях на преглед в 32сед. Каза само, че са на долна граница.
Кокосово мляко в консерва взимах от Била.
Опитвам се възможно най-малко да чета в интернет, но напоследък дори и доктора ми действа стряскащо … не успокояващо.

# 144
Може и да сте писали по назад, но съм пропуснала... С какво ще почистите/напръскате Люлка, количка, играчка и разни такива, които не стават за пране, но са в досег с бебето?

# 145
  • София
Днес бях на гинеколог, бебето измерва пак доста по-голямо. 31+6 съм а главата и корема са около 34+3, теглото е малко повечко също (2кг). АГто ми пита къде съм го завряла това бебе 😂 защото коремът си ми е по-голям, но съм все още доста слаба. Иначе e много сладко и рита много

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 17:29 от SultryButterfly

# 146
Аз мисля да разглабям и пера всичко с бебешки прах, докато е топло....

Може и да сте писали по назад, но съм пропуснала... С какво ще почистите/напръскате Люлка, количка, играчка и разни такива, които не стават за пране, но са в досег с бебето?

# 147
Момичета, притснена съм. Имам засилени течение, а уж микробиологията ми е чиста. Направо не знам какво да правя, дали е нормално? Доки каза, че няма проблем, ноо..

# 148
Medelin, аз пера всичко което не се сваля на двора на село с водоструйка и бебешки прах. После съхне на слънце доста бързо.
За играчки и др подобни, които не подлежат на пране примерно с вградени батерии купувам от Хиполенд дезинфекциращ спрей.

Днес бях на тонове, имаше една мацка, която е при моята докторка. Рязко е решила, че ще ражда секцио. Не може да издържа повече да е бременна. 🤣
Докторката ѝ вика: е как така се отказа, да раждаш. Гоялм смях с нея.
После и на мен ми обясняваше, че не може да го вадим бебето, понеже ми е писнало, а когато е готово. Аз си го знам, но и на мен ми е писнало вече.....  Още 2-3 седмици да изкара вътре и дано тръгне само, че полудявам.

# 149
Аз имам голям страх да пренося август месец в най-голямата жега. 😂

Днес прах дрешките. И аз се чудя какво се прави с количка, гнездо, люлки и т.н. Да свалям да пера ли или с нещо да почиствам? Като видях какъв зор имах с прането и въобще с цялата домакинска работа, предпочитам да свърша всичко сега, че може след седмица, две да съм още по-зле.

Общи условия

Активация на акаунт