АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 13)

• 48 303
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Joy Joy, 
Честито! Пожелавам и на теб, и на малките герои да сте здрави и скоро да сте си всички у дома! ❤

За дамите, които мислят да раждат естествено, какво мислите за упойка?

# 226
Joyy честити бебунченцаа ! ♥❤♥ Пожелавам ви в най- скоро време да се съберете цялото семейство ♥♥♥

# 227
Joy, присъединявам се към поздравленията и пожеланията скоро всички да сте заедно и да се гушкате ❤ Малките бързо да наваксат, ще чакаме повече новини, когато имате време за това Simple Smile

Королева, вас ли видях в неделя в Айко във Варна? Мисля, че се разминахме на касите, но ми беше неудобно да ви притесня.

Аз няма да се дърпам от епидурална, стига да има време за нея.

# 228
Joy Joy, 
Честито! Пожелавам и на теб, и на малките герои да сте здрави и скоро да сте си всички у дома! ❤

За дамите, които мислят да раждат естествено, какво мислите за упойка?
Aз съм казала на доктора, че без епидурална упойка въобще няма да раждам, да не си го и помисля! Като знам какъв ад беше първия път изпадам в депресия само като си мисля за това... Той ми казва, няма проблем, но трябва да си тук преди заветните 4см! Та понеже болницата, в която ще раждам е в друг град, сега в средата на девети месец ще се местя на село, което е на 20мин от заветния град, че да съм по-близко ако тръгне по-рано... Ако трябва да съм честна, мисълта за епидуралната упойка е единственото нещо, което ме успокоява и ме държи психически да не изперкам от страх + това, че мъжа ми настоява да бъде с мен на раждането и да ме подкрепи изцяло on spot Simple Smile Но пак мисля постоянно де, много взех да се стресирам вече, много наближава...

# 229
Мисля да раждам без упойка.

# 230
Мисля да раждам без упойка.

Браво на теб, пожелавам бързо и безболезнено!

# 231
  • Пловдив
Аз ще съм в държавна болница и там няма такива екстри като упойки по желание.Обещават иначе на Отворените врати, но действителността била друга.Притеснява ме само малчо да не се забави с излизането и да не се объркат безвъзвратно нещата 😖 Болката не ме притеснява, може би защото не знам каква е 😅
Тони, срещнах твой коментар в темата за Хирургиите.Там ли си се насочила и ти?

# 232
Аз ще съм в държавна болница и там няма такива екстри като упойки по желание.Обещават иначе на Отворените врати, но действителността била друга.Притеснява ме само малчо да не се забави с излизането и да не се объркат безвъзвратно нещата 😖 Болката не ме притеснява, може би защото не знам каква е 😅
Тони, срещнах твой коментар в темата за Хирургиите.Там ли си се насочила и ти?
Да, и аз ще раждам в Хирургийте и ми е много неясно с тази упойка.. предварително ли ще трябва да кажа ако искам , дали ще издържа без нея , може ли в процес на раждане да поискам… после съм на жк и ще попитам.Ти при кой ще раждаш там ?

# 233
  • Пловдив
Мен репродуктивния (Афродита) ме прати при Чолакова, че работили заедно, ем и да не пътуваме до София постоянно.И още след трансфера си ходя при нея като ми се наложи нещо.Така се спрях на нея, поне малко от малко се знаем.Иначе и АГ от ЖК ходи там.
Щом анестезиолозите ходят из всички етажи.. изобщо не се и надявам точно в моя момент да има свободен, да седи до мен и с часове да чака да родя.Иначе казаха, че като наближи термина се ходи и се заявява.Ама като дойде времето могат от 9 кладенеца вода да донесат за да не ти я сложат.
Аз като питах Чолакова за упойката, тя каза, че жените така си раждали, без упойка.Викам е, щом няма умрели от болка, значи и аз ще мога 😄 и тя се смее и вика ами за сега няма 😄

# 234
Joy, присъединявам се към поздравленията и пожеланията скоро всички да сте заедно и да се гушкате ❤ Малките бързо да наваксат, ще чакаме повече новини, когато имате време за това Simple Smile

Королева, вас ли видях в неделя в Айко във Варна? Мисля, че се разминахме на касите, но ми беше неудобно да ви притесня.

Аз няма да се дърпам от епидурална, стига да има време за нея.

Бях в неделя в Айко, да. Simple Smile Мисля, че за матрак и чаршафи. 😂 защото ходих два дни. Много ме измаря това ходене по магазини и по принцип предпочитам онлайн.

Аз се чудя все още. Чувала съм и лоши мнения, но лекарят е сигурен, че проблем няма да има. След две седмици съм на преглед и ще обсъждаме раждането. Хубаво е да реша и реших да видя какво е вашето мнение.

# 235
  • София
Здравейте Simple Smile И аз мисля да раждам без упойка. Болницата, която съм си избрала, бившата правителствена (Лозенец), нямат епидурална за нормално раждане. Слагат ти само спазмолитици. За себе си се надявам да издържа на болката, каквато и да е. Не обичам инжекции и всякакви видове интервенции. Отделно не знам дали няма да ми стане лошо от самата упойка и не ми се рискува.  Цикълът ми беше много болезнен и все се надявам, че ще издържа. А и смятам, че нагласата за самото раждане е много важна. Затова се опитвам да съм по-позитивна, да не мисля много какво лошо може да се случи и да си представям най-добрия вариант на развитие.
Моето бебенце е на стартова позиция с главата надолу и се надявам да си остане така до август, когато му дойде времето Simple Smile
P.S. Пропуснах да споделя, че майка ми беше на 39, когато роди сестра ми. Напълно естествено, без упойка и според нея болката е поносима. А и в края идва най-хубавото нещо, което сме чакали толкова дълго Simple Smile

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 13:37 от kuche_98

# 236
Момичета, тези, които ще раждате в майчин дом към кой лекар сте се насочили?

# 237
Каролева и аз мисля да раждам без упойка.Имам две раждания нормални и без екстри от която втората с близнаци😊но все пак божа работа🙏

# 238
Момичета, тези, които ще раждате в майчин дом към кой лекар сте се насочили?

За София или Варна?

# 239
Момичета, при мен миналото раждане беше със система окситоцин, защото преносвах и за 2 часа получих пълно разкритие. Болката беше Непоносима плюс болката от самото изгонване също. Бебето не искаше да излиза и изживях най-голямия си кошмар, изгонването продължи 2 часа също. Бях в държавна болница без предварителни уговорки- е, това нещо не бих си го причинила втори път. Не ви го казвам с цел да ви плаша, има всякакви видове раждания- и леки и тежки, но това което искам да ви кажа е, че не е само според нагласата, даже хич. Аз бях много положително настроена тогава, с висок праг на болка и тн, нищо от това не помогна! Ако усетите, че не може да се справите с болката, поискайте си упойка! Както като ходим на зъболекар искаме упойка, а не стоим да се мъчим! Пожелавам на всички най-най-най-лекото раждане (включително и на себе си хахах)

Общи условия

Активация на акаунт