Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За вечно заетите офисни натегачи

 • 5 302
 • 53
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 249
Хоум офиса си е до човека.
Мъжът ми вече година и нещо е хоум офис и е пълно зомби. В 7 - 8 часа вечерта го вдигам със скандали от компютъра. Което за мен не е също ок. Много ти се размива работното време с личното.
Докато имам и такива познати, които уж са хоум офис, а не са спрели да обикалят в делнични дни на ляво и на дясно, или са нон-стоп по кафетата. Така, че е трудно да се каже дали хората са по-продуктивни или не. Но определено има индустрии, в които няма как да се работи хоум офис.

# 46
 • Мнения: 8 318
На едната ми работа пушачите злоупотребяваха безобразно с паузите...

Иначе във фирмата на мъжа ми има конфликт между производство и администрация. Производството мрънкат от началото на пандемията как тия от администрацията само си клатят краката. Което е абсолютно невярно. Все пак администрацията се грижи за продажбата и покупката на продукцията и суровините. Ако си клатеха краката, завода щеше да фалира. И, ако си клатеха краката, производството нямаше да си получава заплатите на точната дата всеки месец и т.н. Но у нас има вкоренено разбиране, че работа е само тежката физическа работа, на бичиш като луд по 20 часа. Аз уважавам всички професии, няма маловажна работа. И най-важен е резултата, но май има още време да мине докато повече работодатели, че и служители го осъзнаят.

# 47
 • Мнения: 454
Хоум офиса си е до човека.
Мъжът ми вече година и нещо е хоум офис и е пълно зомби. В 7 - 8 часа вечерта го вдигам със скандали от компютъра. Което за мен не е също ок. Много ти се размива работното време с личното.
Докато имам и такива познати, които уж са хоум офис, а не са спрели да обикалят в делнични дни на ляво и на дясно, или са нон-стоп по кафетата. Така, че е трудно да се каже дали хората са по-продуктивни или не. Но определено има индустрии, в които няма как да се работи хоум офис.

Имам такива колеги, и мен също са ме вдигали със скандал семейството. Казва "имам ангажимент, не мога да остана", стисва зъби и тръгва. Първите пъти е малко трудно, после постепенно свикват колегите.

# 48
 • Мнения: 93
В последните години виждам, че се увеличават драматично лешперите, които се скатават и заради тях се налага други техни колеги да се натоварват, а често и в извънработно време.

И аз под натегач разбирам съвсем друго и определението и заглавието ми се струват некоректни!

# 49
 • Мнения: X
Това е черта на характера според мен. Някои хора просто умеят да се представят като вечно "жертващите" се, най-заслужилите, както на работа (в частност офиса), така и по принцип. При някои шефове минава номера, при по-прозорливите - не. А оставането извън работно време е строго индивидуално като причини. Другото описано е /както вече казах/ по-скоро характерова черта...

# 50
 • при него
 • Мнения: 976
Аз имах период, в който ходех в офиса от 4-5 сутринта, работното време е от 8 (това преди около 3 години и траеше мисля около месец). Имахме много работа тогава, бяхме малко хора и така, обичам си работата. Не знам дали шефа ми е разбрал, ако е проверявал системата за вход, е видял, но не е повдигал въпроса. Аз също не съм, просто си обичам работата и исках да съм там. В тези часове, не пишех имейли, за да не притеснявам колеги. Години преди това, имах пък други периоди, в които вечер си работех допълнително, примерно от 9 до към 1 -2 през нощта. Сега вече нямам сили за подобни изпълнения, но пък гледам когато работя, да съм максимално фокусирана и ефективна, за да си свърша нещата правилно и в срок. Работя от вкъщи, никой не ме следи изкъсо за работното време, но задачите като си ги има и работното време се уплътнява доволно. За мен е важен крайния резултат, а не да съм присъствала на бюрото си в определен времеви интервал.

# 51
 • Мнения: 116
Доказа се, че ефективността от хоум офиса е значително по-ниска от офиса, където служителя може да е под контрол да не жули тубата и фейса.

Всичко си е до човека!!!!!!!!!!!!!!!!!


Един ако се скатава в офиса, то  и в  къщи  ще се мотае....

Друг ако се товари от шума и празните проказки на колежките,
то тогава ще е много по-ефективен на тихо и спокойно място у дома!!!!!!!!!!

# 52
 • Мнения: 151
Натегач аз разбирам човек, който всячески се опитва да се хареса на шефовете и се умилква около тях. Обикновено това въобще не включва изпълняването на работните задължения и качеството им. Често може да означава и че цака голяма част от колегите си. Раздава го като шефче и гледа да пързулне другите да му свършат задълженията.

За работата от вкъщи съм с 3 ръце за по много причини. Но ако има и проблеми с колегите също. Така повече се документират писменно нещата и е по-вероятно да се види реално кой колко работа наистина върши и кой лентяйства и завлачва нещата.

# 53
 • В Космоса
 • Мнения: 9 602
Имала съм колеги, които са оставали след работно време само, за да се натягат.  Даже си подмятаха и се обвиняваха една, друга, че го правят с тази цел. Това беше на първата ми работа, не можех да повярвам на очите си, честно. Чак пък толкова прости да са... Такива простовати елементи има и на последната ми работа. Естеството не предполага оставане след работно време, но изкуствено демонстриране на заетост, когато няма грам нужда - бол. Ах, ох, счупвам се от работа. Направо се чудя някой връзва ли се изобщо... На предната ми работа всички в офиса оставахме, просто се налагаше, нямаше как. Никой нищо не демонстрираше, всеки гледаше да си свърши нещата.
Моята политика е - изпълнила ли съм си задълженията, всичко ОК ли е в края на работния ден, не оставам и за секунда повече. Навън ме чака истинския живот. Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт