Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

• 27 518
  • 480
  •   1
Отговори
# 345
До Mellss, добър ден. Не се притеснявайте. Индекстолът е сложен за малко и ще действа само локално наистина. Не би трябвало да има някакви проблеми. С уважение, д-р Маринов.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 10:53 от Рaдост

# 346
До Ivelinsa, добър ден. Не се притеснявайте, всичко изгледа нормално. Тези бели ивички са нормален рисунък на самия зъб. С уважение, д-р Маринов.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 10:53 от Рaдост

# 347
До НефертитиЯ, добър ден. Силантите са много добри средства за предпазване от кариес. Редно е да се слагат силанти само на постоянните зъби. Ако детето е на 5 г. и има постоянни зъби, да, може да се сложат. За временни млечни зъби няма нужда да се правят. С уважение, д-р Маринов.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 10:54 от Рaдост

# 348
До Pink_Rose, добър ден. Нужна е една снимка, за да може да видим какъв е грануломът и колко е голям. В нашата клиника се занимаваме с лечения точно на такива проблеми. Можете да разгледате нашия сайт, трябва да Ви прегледаме и да Ви кажем какво може да се прави. С уважение, д-р Маринов.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 10:54 от Рaдост

# 349
До Ivelinsa добър ден. Не се притеснявайваите всичко изгледа нормално. Тези бели ивички са нормален рисунък на самият зъб. С уважение д-р Маринов.
По скоро се притеснявам защото са леко по-тъмни, нещо като кафяво и е напречно на самото зъбче..Тук се вижда колко ясно изразено е

# 350
До Ivelinsa, добър ден. Не се притеснявайте. Това са меланогенни бактерии, които дават само едно оцветяване, нищо страшно не е. Просто по-често миене на зъбите. В скоро време ще напиша статия за тях и ще покажа снимки. С уважение, д-р Маринов.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 10:55 от Рaдост

# 351
здравейте д-р Маринов.
Поради желязодефицитна анемия от 10 дни пия лекарството тотема. От месец насам спрях и млечните, много малко консумирам. Вчера на предните зъби усетих лека болка, нямам кариес и днес реших да погледна огледалото и забележих, че има обезцветяване до средата на горните резци. Болката е като, че ли дискомфорт от студения въздух при говорене. Никога не съм имала проблем със зъбите. На какво може да се дъчжи това и какво мога да направя да спра това? Това обратимо ли? Благодря ви

# 352
До aya_2012 -  добър ден. Тази болка е породена от свиване на кръвоносните съдове на зъбите от студения въздух. Това е нормално, не се притеснявайте. С уважение: д-р Маринов.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 10:05 от Рaдост

# 353
До aya_2012 -  добър ден. Тази болка е породена от свиване на кръвоносните съдове на зъбите от студеният въздух. Това е нормално не се притеснявайте. С уважение д-р Маринов.
много благодаря за бързия отговор, но това обезцветяване нормално ли е
т.е. долната част на резците е по прозрачно и ясно се вижда, че към корена е плътно “бяло-жълтеникаво” а краищата са някак прозират, като стъклени са. Страх ме е да не е станало заради лекарството тотема или някакво заболяване, или пък недостиг на калций. Сега не знам дали да продължа с лекарстовото или да го спра, въпреки, че се нужда още от желязо, за да попълня дефицита си.
Хубава вечер!

# 354
До aya_2012,  добър ден. Извинявам се за късния отговор. Това е нормалният рисунък на зъбите. В тази част те трябва да са прозрачни. Не се притеснявайте, всичко изглежда нормално. С уважение: д-р Маринов.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 13:13 от Рaдост

# 355
Здравейте, много моля за отговор.
От доста време имам тъпа болка идваща като напрежение от челюстните стави близо до слепоочието. Челюста от дясната ми страна прищраква и на допир при отворена уста се усеща доста изпъкнало в сравнение с лявата страна. Водих детето на ортодонт и то там ми казаха,че най-вероятно е изместена челюстна става и се лекувало чрез операция.
Въпроса ми е дали има начин да се оправят нещата без операция

# 356
До Radii Simple Smile, добър ден. Нужно е да имате една снимка на ставата при затворена захапка и при отворена, за да може да видим какво се случва. Също така е нужно да направим един преглед и да помислим какво се случва. След това може да кажем какво може и какво е нужно да се прави. С уважение: д-р Маринов.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 10:33 от Рaдост

# 357
Здравейте, д-р Маринов. Има ли спасение при криза от чувствителни зъби? В момента режещата болка във венците ми при допир и опит за хранене е отчайваща. Никакви специализирани пасти за зъби - дори Elmex, не помагат, пробвала съм какви ли не марки. Моля, препоръчайте ми нещо за облекчение.

# 358
  • София
Имам джоб,който след всяко хранене трябва да чистя с конец.Има ли решение при такъв проблем?

# 359
Здравейте .Имам проблем след поставянето на коронка долу в дясно имах болки кървене от областа на коронката и лош дъх обложен език и сухота в устата. След опит за релечение при ендо той ми постави антибиотик във каналите и проблемите ми изчезнаха езика ми се изчисти лошия дъх изчезна но след като махна антибиотика за да запълни каналите всички симптоми се върнаха. Казаха ми че трябва да извадят 2та зъба който съм маркирал на снимката по долу ,но симптомите ми продължават със жълто кафяв език сухота и лош дъх без болка. Може ли да ми кажете дали виждате някаква друга инфекция и какво представлява това зеленото долу във ляво на снимката защото не го виждам на други снимки който съм правил

Общи условия

Активация на акаунт