Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

• 25 345
  • 460
  •   1
Отговори
# 360
До кехлибаровка, добър ден. Извинявам се за късния отговор. При свръхчувствителност почти нищо не помага. Единственият вариант е да направите една флуоризация, за да се заздрави емайлът, иначе пасти за зъби като сензодин и това е. Много е неприятно, но няма много варианти за справяне с проблема.
С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 11:59 от Рaдост

# 361
До Магика, добър ден. Извинявам се за късния отговор. Да, има решение, но първо трябва да се види какъв е джобът, колко е дълбок и тогава да се вземе решение какво и как може да бъде направено. Има си терапии и лечения точно за пародонтални проблеми и джобове.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 11:59 от Рaдост

# 362
До ivailo941 Добър ден. Извинявам се за късния отговор. Значи, на единия зъб, който е с коронката, имате гранулом. Ако коронката не е направена както трябва, можете да имате тези симптоми, които изброявате. Зеленото е просто самата кост и това е нормално. Трябва ни една панорамна снимка, за да може да кажем дали някои от тези зъби е за вадене, или е нужно да се направи лечение и нормална хубава коронка.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 12:01 от Рaдост

# 363
Здравейте д-р Маринов.
Според вас има ли да се прави нещо по зъбите ми.
На 32 г съм.
Днес ми е направена панорамната снимка.
Какво е вашето мнение.
Възможно ли е да се е появила парадонтоза.

# 364
До Танчето_30, добър ден. Извинявам се за късния отговор. Имате един изваден зъб и понеже не е поставен имплант на това място, съседните зъби са се разкривили, което не е добре. Пародонтоза все още не се е развила за щастие, но може да има някакво възпаление. Имате няколко кариеса. Най-добре е да се направи един преглед и тогава може да се каже какво се случва, защото по снимка е много трудно да се каже какво се случва.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 17:02 от Пeтя

# 365
Здравейте!
Имам болка в ухото,по долната дясна челюст и чак отива по врата .Преди два месеца лекувах зъб кучешки  долу в дясно,той  е последен ,другите са ми извадени,не беше станал пулпит само кариес,но имайки предвид,че съм с особени зъби реших да го умъртвят.Той е с много дълъг корен -30мм.Странно беше за мен,че дори и с упойка ,отдолу в дълбочина усещах тъпата и постоянна болка,заради която отидох при стоматалог.Започна се едно лечение и засилващи се болки след ровене в зъба,а след няколко дни успокоение,но тъпата болка в дълбочина си стоеше.В момента канала на зъба е запълнен,но не е пломбиран.Болката продължава в ухото и по долната челюст и врата.Било невралгия.Лежах 5 дни в неврология и оттам нищо не казаха.Мястото около зъба ми тръпне на моменти.Незная вече какво да правя,дали не трябва да търся лицево челюстен хирург....Правих и 3d снимка,нямало кисти нищо....А болката продължава...
Извинявам се за дългия пост!

# 366
До Mariq Mladenova. Добър ден, извинявам се за късния отговор. Нужно е да ни пратите поне една снимка да видим какво се случва и как е запълнен този зъб. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 11:15 от Рaдост

# 367
Здравейте, д-р Маринов. Имам напреднала пародонтоза. Долните ми 6 централни зъби са доста оголени и невероятно чувствителни. От няколко месеца имам поставена шина. Получавам и много бързо оцветяване и натрупаване на зъбен камък (който чистя на около 6 месеца) въпреки изрядната хигиена. Използвам и зъбен душ. Тъй като тези зъби ми създават ужасен комплекс, ми се иска нещо да направя за тях. Какво би било подходящо - импланти, изпиляване и корони (мост) или нещо друго? Благодаря предварително!

# 368
До mimoza@b, добър ден. Трябва първо да видим за какво става въпрос и да видим състоянието на зъбите. Без да сме видели какво се случва, е много трудно да се каже кое е най-доброто. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 17:02 от Пeтя

# 369
Много благодаря, д-р Маринов за отговора! Удобно ли е да Ви изпратя панорамна снимка на лично съобщение. И от нея ако е възможно да се прецени състоянието? Нямам възможност за личен преглед, от другия край на България съм.

# 370
Здравейте! Никне ми мъдрец, виждам го, че е настрани. От няколко дни доста боли, но имам бебе на 11 месеца, кърмаче.
Не знам какво да предприема.
Да пия обезболяващо?
Пих парацетамол, след няколко часа болката се завръща.
Бих посетила зъболекар, но съм с грип и съвсем не смея да се срещам с други хора.
Какво мога да направя? Благодаря Ви!

# 371
До mimoza@b, разбира се, можете да ми пратите панорамната снимка да видим. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 13:47 от Рaдост

# 372
До Together_forever, добър ден. Извинявам се за късния отговор. За болката можете да взимате парацетамол, той ще спомогне и грипа. Ако зъбът е за вадене, трябва да се извади. Това, че кърмите, няма проблем, просто първата кърма след упойката трябва да се изхвърли. Необходимо е да имате снимка, най-добре панорамна, за да се види какво се случва с този зъб. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 13:48 от Рaдост

# 373
Здравейте! На 24г съм и искам да получа съвет! Като малка по спомени на майка ми съм паднала и съм попречила на кучшкия си зъб отдясно да излезе и той е останал в костта и се е преместил между предните ми два зъба (централни) доста време ходих с огромно разстояние между предните зъби, докато не се направи операцийка с която да се извади този зъб оттам за да сложа брекети и да оправя зъбите си, в последствие махнахме брекетите и лекарят ми ги доизгради, интересувам се в такива случай слага ли се такава метална лентичка отвътре на зъбите или направо бондинг на тези предни 4 зъба да правя защото реално съм без десен кучешки а с изграден такъв..?
 Наскоро и първия ми мъдрец отляво проби и скоро ще ходя да го проверя! Имам и една панорамна снимка оттогава преди да се направи операцийката.

# 374
Nadiii Добър ден. Ами, хубаво е да видим поне една фотоснимка, за да може да кажем какво е по-добре да се направи. По принцип може да се направи метален ретайнер на горните и на долните зъби и горе да са с бондинг фасети, но винаги лечебният план е индивидуален и не знам как са решили колегите да работят. Ако имате снимка, можете да я пратите на лично и когато я видим, ще Ви отговорим. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 11:35 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт