Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

• 25 340
  • 460
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте,
Имам като пъпки на езика (навътре) и доста бял налеп на езика. Чувствам,че все едно е изгорен, като преглъщам има дискомфорт.Усещам подутина в лимфен възел. Бях на УНГ, мисли че е бактерия. забравих да спомена, че имам и болки в долен десен зъб краен, мъдреца ми е изваден отдавна,без проблеми

# 376
До magidobreva, добър ден. Не се вижда нищо патологично на езика. Това състояние може би е временно и ще отмине. Не се притеснявайте. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 11:36 от Рaдост

# 377
До magidobreva добър ден. Не се вижда нищо патологично на езика. Това състояние може би е временно и ще отмине. Не се притеснявайте с уважение д-р Маринов.

Много благодаря!
Но защо изпитвам парене на езика и дискомфорт в гърлото?

# 378
Здравейте, д-р Маринов.Снощи с език напипах във вътрешната страна на бузата нещо,като афта.Погледнах в огледалото и видях,че е нещо като пъпка тъмносиня до черна. Имам записан час за зъболекар ,за понеделник,но доста ми е притеснено.Това образувание не прилича на афта в никакъв случай!Нямам спомен да съм се прехапвала или наранявала. Благодаря, предварително за отговора!

# 379
До magidobreva, ами, ако има някакво възпаление, да кажем нещо грипоподобно, може да има временен дискомфорт, но ще отмине, нищо не се вижда проблемно. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 11:07 от Рaдост

# 380
До eland, добър ден, извинявам се за късния отговор. Трябва да се види за какво става въпрос, може да са много неща. Най-вероятно е някоя ретенционна киста, доста често се случват, но трябва да се види. Без да сме видели за какво става дума, не може да кажем нищо. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 11:08 от Рaдост

# 381
Здравейте, преди 3 години ми откриха киста на долен зъб в ляво и след манипулацията (вече след упойка), получих парестезия на венеца, устната и малко от брадичката, когато пипам самата устна усещам течност, а самия венец като го пипам и устната се усеща също, нямам никаква чувствителност и е много неприятно, пих Милгама изписано от невролог но не мина, това е от 3 години, има ли надежда от физиотерапия? Благодаря Ви!

# 382
Здравейте, имам киста на долен зъб, казаха ми, че се налага  апикална остеоктомия (дано съм го написала правилно, ако не се извинявам). Правех панорамна снимка, но все още се страхувам, има ли някакви рискове след операцията? А ако не я направя, дали ще си загубя зъба?

# 383
До vichkatax, добър ден. Физиотерапия е трябвало да се направи веднага след парестезията. Сега не знам дали ще има ефект от нея. Добре е да направите една снимка, за да видим как се възстановява костта, където е била тази киста. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 11:53 от Рaдост

# 384
До milena_dyakova86, добър ден. Нужно е да ни изпратите поне една снимка, за да може да видим какво се случва. Всяка една хирургическа интервенция има своите рискове. Ако се интересувате за апикална остеотомия, можете да прочетете, в нашия сайт е доста подробно обяснено. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 11:54 от Рaдост

# 385
Здравейте д-р Маринов ,
През месец декември 24 г. сложих два импланта на 4 и 5 зъб горе . След като за няколко дни мина
първоначалната болка от поставянето усетих , че 3 ти зъб е силно изтръпнал и боли / зъба беше  жив и никога не е имало каквато и да е интервенция по него / .  Направих снимка  10 дни след поставянето , на която се вижда че импланта , който е на мястото на 4 ти зъб и трети зъб са много близо , дори на двуизмерната снимка леко са един върху друг в най горната част  . Според хирурга сложил имплантите при триизмерен вид това няма да е така и се надява , че след още 10 дни изтръпвнаето и болката ще отминат . Посъветва ме през февруари да направя изследване за виталитет на 3 ти зъб.  За тези месеци от поставянето до днес изтръпването и болката продължават , макар и по-малко усещащи се отколкото в началото . Боли при топли и студени храни и напитки .
Днес направих изследването за виталитет и според лекаря , който го направи зъба е мъртъв .
Изключително съм разочарована , защото целта на слагането на имплантите беше да запазя 3 ти зъб от пилене и да минимизирам риска от това да се наложи умъртвяване при поставяне на мост.
В крайна сметка пак се стигна до това , а сумата която ще платя за имплатните е двойна на тази която щеше да струва моста .
Моля за мнение какво според вас трябва да се направи с така или иначе умъртвения 3ти зъб .
След една седмица ще бъда на консултация за да кажа на хирурга резултата от изследването и да видя какво ще ми каже , но бих искала да чуя предварително още едно мнение  .
Благодаря

# 386
До Анонимен, ами това е комплициран случай. По принцип е добре да видим резултати от изследванията и снимка, за да може да бъдем по-конкретни. Когато се слагат импланти, е добре да има предварително планиране и да се работи с хирургичен водач, за да няма усложнения. Ако зъбът е умрял, ще се наложи да се направи кореново лечение, да се запълнят каналите и да се сложи пломба. По-интресено е какво ще се случи със самия зъбен имплант в бъдеще.  С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 13:25 от Рaдост

# 387
До Анонимен, ами това е комплициран случай. По принцип е добре да видим резултати от изследванията и снимка, за да може да бъдем по-конкретни. Когато се слагат импланти, е добре да има предварително планиране и да се работи с хирургичен водач, за да няма усложнения. Ако зъбът е умрял, ще се наложи да се направи кореново лечение, да се запълнят каналите и да се сложи пломба. По-интресено е какво ще се случи със самия зъбен имплант в бъдеще.  С уважение: д-р Маринов

Благодаря за отговора . 
Снимката не знам как мога за кача , защото не е дигитална .
Какво имате предвид с това , че е интересно какво ще се случи  със самия зъбен имплант в бъдеще ?

# 388
Добър вечер д-р Маринов.
Днес забелязах, че имам леко подуто на горните зъби от дясно
Според вас какво може да е.
Много благодаря.
Хубава вечер

# 389
До Танчето_30,  добър ден. Това е възпаление на папилата /венеца/ между двата зъба. Можете да се жабурите с вода за уста за няколко дни и би трябвало да отмине. Ако не мине за 3-4 дни, ще е добре да Ви види зъболекар и да му сложи лекарство. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 11:03 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт