Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

• 25 308
  • 459
  •   1
Отговори
# 390
Анонимен, добър ден. Ами имам предвид, че ако имплантът е сложен неправилно, има опасност да бъде загубен, но трябва да се види на снимка или свст. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 11:04 от Рaдост

# 391
Здравейте, д-р Маринов! Детето току що си удари устата и си скъса горната юздичка, в момента виси като израстък на устната. Ще я заведем в спешното, но опасно ли е, това маха ли се? На 1г и 7м е

# 392
До Ivelinsa, добър ден. Извинявам се за късния отговор. Не, нищо опасно няма. Даже добре ,че се е случило, защото този френулум се маха от нас оперативно. Не се притеснявайте. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 12:09 от Рaдост

# 393
До Ivelinsa добър ден. Извинявам се за късният отговор. Не нищо опасно няма. Даже добре че се е случило защото този френулум се маха от нас оперативно. Не се притеснявайте. С уважение д-р Маринов.
А дали е нормално венеца да е така червен? Преди не съм я забелязала дали е бил така?

# 394
  • Варна
Здравейте!
Какво е Вашето мнение за избелване на зъби?  Ако е позитивно, кой е по-добрият вариант - този в кабинет или в домашни условия (беше ми предложен такъв вариант, в който ми се взимат мерки и се изработват за в къщи (забравих точно какво)).
На 31г съм със здрави зъби, но бързо се натрупва зъбния камък и го махам рядко - на година и полвина, две.

# 395
До Ivelinsa, да, да, всичко е нормално, не се притеснявайте. Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 12:51 от Рaдост

# 396
До Sunrise90, добър ден. Зъбният камък трябва да се почиства на 6 месеца максимум, защото предизвиква възпаления на меките тъкани и кариеси. Трябва да знаете как да миете зъбите правилно, за да не се натрупва много. Избелването е ок като процедура. Най-добрият метод е първо да се направи кабинетно избелване с лампа в стоматологична клиника и след това за фиксиране на цвета вкъщи се носи шина за избелване. Хубаво е геловете да са една и съща марка. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 12:52 от Рaдост

# 397
Здравейте, има ли вероятност имплант в долната челюст да реагира от процедура на лице радиочестотен лифтинг с магнитни импулси?

# 398
Здравейте д-р Маринов ,
Аз съм анонимния потребител от 385 пост с поставените импланти на 4 и 5 зъб и появил се проблем с 3 ти зъб.
Почти 3 месеца и половина след поставянето на "основите на имплантите " / извинете ако термина не е такъв/  положението е следното : трети зъб продължава да ме боли и да е изтръпнал . Все едно съм под упойка ,
подобно е чувството и ми създава сериозен дискомфорт.
Хирурга поиска да направя  нова снимка на проблемните зъби , направих и ново изследване на виталитет .
Спроред лекаря трети зъб няма нужда да бъде умъртвяван или лекуван.
Първия път когато се консултирах с него за проблема ми каза да изчакам 2 седмици за да мине болката  , след това каза месец , при последното ми посещение на същия въпрос отговора беше , че не може да каже със сигурност за колко време ще мине , но пробем за него няма и може да се пристъпи към окончателното поставяне на имплантите.
Не мога да се реша да сложа окончателно имплантите , лекаря загуби доверието ми с това , че всеки път чувам различна версия за това какво трябва да се направи , както и това , че болката ще отмине .
Ще приложа снимките и изследването и моля за Вашето компетентно мнение , как би трябвало да се реши проблема според Вас .
Изследването за виталитет

Снимка от м.12.2024 седмица след поставянето

Снимка от м.03.2025 -  3 мес и половина след поставянето

Още веднъж Ви благодаря предварително .

# 399
Жозефина88 Добър ден. Не би трябвало да има взаимодействие при имплантите, те са инертни и немагнитни. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 10:48 от Рaдост

# 400
До Анонимен Добър ден. Щом еод-то показва стойност 30, значи зъбът е умъртвен. От снимката се вижда, че единият имплант е много близо до кучешкия зъб и най-добре е да имате 3D скенер, за да може да се види всичко подробно. На тези малки снимки не може да се види точното положение на импланта. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 10:50 от Рaдост

# 401
здравейте д-р Маринов,
имам една пломба-Амалгама от ученическите си години. Тя дали става опасна с течение на времето? Сега съм на 37г и се чудя може ли да отделя токсични съединения/живак с течение на времето? Да я сменям ли или няма нужда?
Хубав и успешен ден!

# 402
До aya_2012  Добър ден. Когато живакът в амалгамената пломба е сплавен, той е в свързано състояние с другите метали и няма излъчване, не се притеснявайте, че отделя нещо. Пломбата се подменя, ако има нов кариес или е напукана. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 10:04 от Рaдост

# 403
Здравейте, д-р Маринов! Прелекуването на зъб с гранулом по-успешно ли е с микроскоп спрямо прелекуване без микроскоп. Ако има счупен инструмент как препоръчвате да се вади с или без микроскоп и защо?

# 404
Здравейте, може ли да ми кажете какво е наименованието на тази шина в България, изобщо практикува ли се поставянето и някъде. В Америка се поставя на деца със Синдром на Турет и значително намалява тиковете.
[img]//cdn.bg-mamma.com/43XC/AIZn4.jpg[/img]

Общи условия

Активация на акаунт