Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

• 27 522
  • 480
  •   1
Отговори
# 330
До RosaMariposa 21: Добър ден. Нищо притеснително не се забелязва на снимката. Горе ляво между 5-и и 6-и зъб евентуално може би има някакъв кариес. Долу ляво на последния зъб пломбата може би ще се наложи да се подмени някога и на мястото на извадения зъб горе вдясно е необходимо да се направи един имплант. Това е на първо четене от снимката, без да съм видял каква е ситуацията в устната кухина, не може да коментирам нищо, защото на снимката, ако имате например шиечни кариеси, те няма да се видят или ако имате възпаления. Надявам се, че съм бил полезен. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 10:11 от Рaдост

# 331
До Жозефина88: добър ден. Ако имате болка, е редно да се спре с избелването, за да не предизвикате хиперстезия. Най-добре е да се консултирате с лекуващия ви зъболекар относно гела или да подмените гела с по-нисък процент. Надявам се, че съм бил полезен. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 10:12 от Рaдост

# 332
До preslav_76: добър ден. Много е трудно да се прецени от снимката от кой зъб идва болката, но това, което виждам, е, че тези зъби са доста увредени и най-вероятно ще се наложи да се извадят. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 10:12 от Рaдост

# 333
Здравейте, докторе,
Кои свои навици да коригирам, за да спра един неприятен естетически процес - промяна в лицевия контур?... Забелязвам го отскоро. Имам слаби зъби и редовно усещам пренатоварване в дъвкателната си мускулатура. Вероятно става дума за падане на лицевите етажи - звучи доста зле Flushed
Благодаря Ви.

# 334
Доктор Маринов ,
Има следният въпрос ,имам извадени два зъба ,които са един до друг.Между тях има една кост ,която моята докторка ми  каза, че е ,,алвеолна преграда ,,или нещо такова .
( извинете ми ,ако не се изразявам правилно)
Още след ваденето , непосредствено тя ми предложи да я изпили малко ,за да се снижи на нивото на раната ,така трябвало да бъде,обаче аз не се съгласих.Сега ,вече  трети ден от интервенцията ,имам средна до силна  болка ,и тя ми каза ,че болка може да има ,все пак сме вадили зъби,и ми предписа обезболяващо .Обаче пак ми каза ,че тази кост/ преграда трябва да се изпили ,и че голяма е вероятността ,тази билка да идва и  от там.Да си направя ли втора консултация във връзка с това ,или да действаме .

# 335
здравейте при наличие на множество пломби по предни зъби какво ще препоръчате ?

# 336
Здравейте д-р Маринов. Искам да си направя избелване на зъбите, според Вас метода с шини по поръчка и гел от зъболекар дали ще има добър ефект. Не са ми много тъмни зъбите, не пия червени напитки, нито пуша

# 337
До кехлибаровка, добър ден. Първо трябва да се види какво се случва и да се предвиди какво може да се прави. Ако спадането на долния лицев етаж е свързан с парафункция като бруксизъм, може да се коригира с направата евентуално на шина за бруксизъм. Първо обаче трябва да се види какво се случва и какъв е процесът. За целта е нужен преглед. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 10:53 от Рaдост

# 338
До Royalty3, добър ден. Да, има там интерентална алвеоларна кост. По принцип, ако е много издадена, може да се заглади, но трябва да се види какво се случва и да се прецени какво е необходимо да се прави. Най-добре е да имате една снимка, за да видим какво се случва и да се направи преглед. Болката може да е свързана с много неща, може да е и от самото вадене или от възпаление, без да сме видели състоянието в устата, не може да кажем какво се случва. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 10:54 от Рaдост

# 339
До Iskra943. Добър ден. Първо да кажа, че без да сме видели за какво става въпрос, е много трудно да кажем какво точно може да се направи. Трябва да се види какво е състоянието на зъбите и да се направи план на лечение. Възможностите са да се направи т.нар "бондинг" или да се поставят порцеланови или циркониеви фасети. Ако зъбите са много увредени, може да се наложи да се направят и цели обвивни коронки – било то металокерамика, или цирконий. Може да следите нашия уеб сайт, на него качваме подобни клинични случаи. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 10:56 от Рaдост

# 340
До ely.petkova, добър ден. Аз винаги след професионално офис избелване в денталната клиника препоръчвам домашно избелване с шина и гел нисък процент. Съвременните гелове за избелване са безвредни и може да се ползват. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 10:56 от Рaдост

# 341
Здравейте, д-р Маринов,

Бременна съм в началото на 8-ми месец. Днес се наложи да посетя зъболекар поради усещане за болка в един от зъбите. Установи, че има кариес, който е засегнал нерва на зъба. Почисти кариеса, премахна нерва, след което запълни с медикамент и затвори с нещо като временна пломба. Въпросът ми е за лекарството, което постави.

Каза, че е Индекстол. Обясни ми да не се притеснявам за бебето, нямало да му навреди и че го слага в зъба локално и няма да навлезе в кръвообращението. След като се прибрах прочетох листовката на Индекстол и видях, че в противопоказанията пише да не се прилага при бременни и че може да предизвика нарушение в развитието на плода.

Поради графика и на двама ни ме вика отново на 11.11 да махне временната пломба, да почисти от пастата и да запълни канала. Каза, че не е проблем, че пастата ще стои в зъба.

Надявам се, че разбирате притеснението ми във връзка с медикамента. Моля, ако може да ми отговорите наистина ли това еднократно приложение в зъбния канал на Индекстол няма да се отрази на плода или да ходя възможно най-бързо да го махне. Благодаря!

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 21:06 от Mellss

# 342
Здравейте, д-р Маринов!
Детето ми е на 1г. и 3м., от скоро ми позволява да мием зъбките, но наскоро забелязах, че имат някакви ивици по горните зъбки, все едно е отбелязана някаква черта. Пие само изворна вода и използваме детска био паста без вредните съставки. Дали би изчезнало някога или млечните зъби ще бъдат така?

# 343
  • Г. О.
Здравейте. Какво е мнението Ви за синализация на зъбите на дете на 5г.?

# 344
Здравейте д-р Маринов,
Преди 2 месеца установих, че имам малък гранулом на долен шести зъб, който е пломбиран преди 20 год. Цвета на зъба в последно време се промени. Не ме болеше и реших да не го прелекувам. 2-та мъдреца отдолу са ретинирали и растат перпендикулярно на зъбите. Дали заради мъдреците, или заради малкия гранулом от вчера изпитвам лека болка в този зъб. Можете ли да ми препоръчате добър стоматолог в София за лечение на гранулома?

Общи условия

Активация на акаунт