Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

• 27 526
  • 480
  •   1
Отговори
# 315
До Melisa30: добър ден. Извинявам се за късния отговор. Трябва да се види каква е причината за болката. Ако е вследствие на т.нар. рецесия на венеца, може да се опита първо с една флуоризация за намаляване на чувствителността. Ако няма ефект, тогава на шийката може да се сложи пломба от течен фотополимер, ако и това не помогне, има различни пародонтални операции за възстановяване на налични рецесии. Умъртвяването на зъба е най-крайната мярка. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 11:47 от Рaдост

# 316
До curse: добър ден, извинявам се за късния отговор. Мъдрецът си е за вадене, няма как да се спаси. Другите зъби е добре да се направи опит да бъдат спасени, особено тези с кариесите. За кариес не се вади зъб. Имате няколко зъба, които трябва да се лекуват, понеже не са лекувани добре и са развили периодонтити. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 11:47 от Рaдост

# 317
Благодаря ви

# 318
Благодаря ви. А кои зъби имат периодонтит, предните ли и какво значи периодонтит? Фрактурирания зъб долу мое ляво, дали има възможност да се спаси? И на мъдреца само му е паднала пломбата, не може ли да се подмени с нова? Дали имам гранулом или друго възпаление или заболяване. Благодаря ви

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 13:42 от curse

# 319
Здравейте,
Пиша ви от Варна.Преди три дни , в един и същи ден ,ми изпилиха три зъба от лявата ми страна,и извадиха един ,с цел слагане на мост,  и ми взеха мяра за времнни зъби.Днес отидох ,да ми ги сложат и  ми стана странно ,че временните зъби не са три ,а четири(т.е.вкл.и този извадения) .Въпросът ми е ,при положение, че раната още не е зарастнала(изминали са три дена) от вадения зъб ,правилно ли е той да се покрива от временен такъв.

# 320
Здравейте, док!
Въпросът ми е свързан с естетиката в зъбите. Направи ми впечатление, че два зъба от долната челюст са станали по- дълги. Ако се запилят и леко подравнят с останалите в редицата, това е ли здравословно? Ще станат ли по- чувствителни след запилването?
Благодаря предварително!

# 321
До preslav_76, добър ден. Да, няма никакъв проблем, ако няма инфекция, да се сложи временният мост. Той се прави и на мястото на извадения зъб, за да няма дупка в зъбната редица. Всичко е нормално, не се притеснявайте. С уважение: д-р Маринов.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 09:52 от Рaдост

# 322
До mariat, добър ден. Трябва да се види колко са прораснали зъбите. По принцип в практиката се прилага т.нар " слекетивно изпиляване" точно с такава цел и не се наблюдава да има повишена чувствителност, но трябва да се види за какво става въпрос. С уважение: д-р Маринов.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 09:53 от Рaдост

# 323
Здравейте! От години ме мъчат двата долни мъдреца, направих си снимка и казаха, че и двата са за вадене. След това отидох при друг стоматолог и той каза, че мъдреците са здрави и с прави корени и няма нужда да се вадят, а само да се изпили венеца, който е над тях за да не се образува джоб и да не забират. Ще приложа снимката в скрит текст,моля и за вашето мнение. Благодаря предвавително.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 324
До аНонИмнАа. Добър ден. По принцип мъдреците се вадят, защото предизвикват възпаления. Във Вашия случай, ако не Ви създават проблеми, може да останат. Само наистина да се премахне венецът. Той има склонност да прораства. В случай че започне болка и възпаление, ще се наложи да се извадят, но засега не изглежда спешно. Надявам се да съм полезен. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 09:55 от Рaдост

# 325
Здравейте д-р Маринов.

Бих искала да ви попитам няколко неща.

1 .Ако се извадят три зъба  наведнъж в един и същи ден ,това противопоказно ли ще бъде ?
2.Изградиха мост на мъжа ми , от няколко зъби ,върху старите му ,някои от които му бяха изпилени ,други извадени .Зъбите са много красиви ,и бели .Страхотна усмивка.Но аз забелязвам ,че малко трудно изговаря някои думи сега , след това или си въобразявам. Сякаш новите му зъби , отвътре са  твърде дебели  ,т.е.задната им част е малко с повече материал.Не зная ,дали успях да го обесня.Това,е защото новите зъби са с т.нар ,,праг,,или ...
При поставянето на мост ,какво трябва да бъде водещото ,за което ние трябва да следим .

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 18:00 от oneone77

# 326
Добър ден , може ли да погледните  снимката , виждате ли нещо притеснително .

# 327
Здравейте,  взех си система за домашно избелване от стоматолог. Проблема е, че долните ми предни зъби са изтрити и не мога да понасям гела, появява се силна стрелкаща болка, на горните няма проблем. Да прекратя ли избелването?

# 328

Здравейте докторе ,

Изпитвам болка в горната дясна част ,пращам ви част от панорамната  снимка .Не мога да преценя дали е първият или вторият от ляво на дясно.Ако е един от тях ,дали е за лекуване или по скоро трябва да се извади .
Благодаря,

# 329
До oneone77: Добър ден. Може да се извадят 3 зъба в едно посещение, ако има показания за ваденето им. Не е проблем. Относно моста. Не би трябвало да има шъшкане, но ако има, то трябва да отшуми. За дебелината не мога да кажа нищо. Колегите, които са правили моста, би трябвало да обърнат внимание на дебелината и размерите. Дебелината трябва да е от 0,5 до 1,5 мм. Надявам се, че съм бил полезен. С уважение: д-р Маринов

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 10:09 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт