Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 44 825
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
  • Замък сред облаците
Лавинка, ти гледаш номера на клиничната пътека, който си е 005, а номера на бланката/направлението/ е най-отдолу със ситен шрифт.

Привет,
Може ли да ми кажете на вашето направление за хоспитализация кой номер пише и кой ви го издаде: АГ или личен лекар?
Също така обменната карта какво ви представлява?

Питам, защото на моето от АГ пише  Кп н.0005.1
А в изисквснията на майчин дом на сайта видях, че искат направление за хоспитализация от ЛЛ н: 7...
.....

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 16:15 от АА

# 646
Лавинка, ти гледаш номера на клиничната пътека, който си е 005, а номера на бланката/направлението/ е най-отдолу със ситен шрифт.

Привет,
Може ли да ми кажете на вашето направление за хоспитализация кой номер пише и кой ви го издаде: АГ или личен лекар?

А в изисквснията на майчин дом на сайта видях, че искат направление за хоспитализация от ЛЛ н: 7...
.....
Хаха, е никога нямаше да го разбера сама 🤣🤣🤣 успокои ме, много.

# 647
Lavinka, направлението на мен ми го издаде личен лекар - направление за хоспитализация номер 7, клинична пътека 005, диагноза z33. Обменната карта обикновено се попълва от проследяващия бременността АГ, но понеже го смених ми я попълниха директно в болницата. Не е голяма философия. Важното е в такъв случай да имаш всички изисквани от болницата изследвания - кръвна група, васерман, хепатит и хив и ако има нещо, което да искат

# 648
Lavinka, ако ще раждаш в МД, освен направлението за хоспитализация, разглеждат папката с всички изследвания от жк и си взимат обаче само някои от тях - кръвна група, последна МБ.
Привет,

Питам, защото на моето от АГ пише  Кп н.0005.1
.....

# 649
Lavinka, ако ще раждаш в МД, освен направлението за хоспитализация, разглеждат папката с всички изследвания от жк и си взимат обаче само някои от тях - кръвна група, последна МБ.
Привет,

.....
На мен такава папка не са ми давали от жк. Аз имам тези, които съм си правила сама (не по зк) и тези, които ми е давал аг, който ще води раждането... трябва ли да искам нещо от жк, той пак е в МД.
Пример, жк ми записа час чак за 7-ми юли
 Аз едвам го убедих да ми даде направление за раждане и талон (карта). Аг вече реши, че нещата ще стават преди термин и преди 7-ми... И сега съм малко в шаш, какво да нося ...
 Ще взема всичко и по ЖК и от Аг тонове и т.н и кръвни изследвания, които имам отпреди и стандартните, които искат за прием ( хив, сифилис, кръвна група и т.н)

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 17:42 от Lavinka

# 650
Лавинка, ако ти ги даде - даде, още повече ако е в същата болница, ако не - ще стане и с твоите изследвания. Допълнително резултатът от последна микробиология както някой по-горе каза. Обменната карта е тънък наръч от листи, в който се попълват заболявания - сегашни и предишни, изследвания, съгласия за операции, упойка и т.н. и се попълва доста бързо и в болницата.

А пък ако част от тия изследвания са ти правени в същата болница, тогава си съвсем от сигурната страна.

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 18:20 от magi (gushka)

# 651
Тия гащи се оказаха много удобни. Ако още не сте си взели ви ги препоръчвам.

Сега ще пусна в скрит текст мнооого дълъго и подробно описание на това, което стана снощи. Предупреждавам, че може да не се отрази положително на психиката ви. Не се чувствайте длъжни да го четете.

Скрит текст:
Вчера от към 17:30 почнаха леки контракции без определена сила, времетраене или регулярност. И към 23:40 спряха. Легнах си да спя. В 1.20 се събудих от силна пронизваща болка. Отмина но аз станах. Постоях седнала и нещо се подмокрих. Викам си сигурно изтече хапчето цикатридина. Реших да отида да се изпикая седнах и като тръгнаха едни води не моиш ги спре. Викам си мамка му - по-лошия вариант. Скочих към банята изплакнах се от водите и отидох да будя ММ, който си хъркаше в блаженството на съня. Чакаха ни минимум час и половина път до болницата. Светнах лампата и викам "Мъж! Тръгваме!" Нашия реши, че ще ходи до ноалетна. Мятам лятна рокля, подложка за родилки и гащи. Взимам си чантата, мъжо още в клозета... Сещам се, че каката си играеше с ключовете на колата. Ами сега! Няма ги! Малей като се разциврих, отидох събудих бабата да става да помага в търсенето. Тук ровим там ровим... ММ още не е излязъл. Няма и няма... Накрая надигнах завивката в леглото ни и се оказа, че ММ е спал върху тях...пффф
Хващам единия сак - бабата вика! Как ще съм го вдигала при изтекли води! Той верно си тежи де. Мотаем се като мухи без глави. ММ още не е излязъл...
Още мотане. Ейй най-после излезе. 🙆
Зарядното взе ли си? - го питам
Не. Скачам в стаята измъквам го от контакта и хайде към обувките.
Обувки, отивам отключвам колата, отварям багажника, търча за втория сак. В далечината бабата не спира да нарежда. С изтекли води не се движи. Не отивайте в тая болница, а в по-близката. Не вдигай върви седни в колата... Ох
Събрахме се и тръгваме. Най-после!
След 2 завоя ММ вижда вединг автомат. -Жена, аз да си взема едно кафенце.
В първия момент протестирам. Но в следващия си викам наум - нямам контракции, посреднощ е, по-добре да е буден докато шофира, че е доста път.
Докато излезем от града беше станало почти 2 часа през нощта. Викам си до 3.30 да стигнем ще е супер. Нали още нямам кой знае какви контракции. Бяха започнали докато излезем от града, но все още съвсем поносими. По пътя започнаха да стават по-силни. Извадих телефона да ги отбелязвам и О! Гадост! Под 3 минути са 😬. В този момент ММ се сеща, че телефона му останал вкъщи. Писах на бабата да го търси пък аз звъня с надеждата да се чуе от сака. Това малко ме разсея от контракциите. На около 45 км от вкъщи сме на разклон. Единия път е към един град, другия към желаната болница. Мъжо дава газ към нея, а аз викам Не! Спря насред пътя, пусна авариики и ме чака да реша, а аз измервам контракции през 1.53 минути. Не мога да реша. Колебая се. Нова контракция пак под 2 мин.Тръгвай към близкия град. Добре, че знам там къде е болницата. Спираме пред спешното. Вънка двама възрасти цигани шкембелии си приказват. Аз докато стигна до входа изкарах 2 контракции. Звъним. Излиза охраната. Напих се само от изпаренията, а бях на повече от метър разстояние. Дано не е бил на маса с докторята. Как да е. Влезе пита, а там не ни щяха. Ся ще карате тука на дясно, после нагоре. До входа с бариерите. То там има охрана. Добре, че единия циганин хукна и вика аз ще ви покажа, че то се оказаха повече порталите. Да е жив и здрав даже звънеца на отделението натисна. Излезе санитарка.
-Добър вечер. Приемате ли родилки? 😄 Сякаш не съм пред родилно.
-Ако ще раждат... - отговаря тя.
Появи се акушерка, после още една. Опитват се да ме накарат да пристъпя към някакво действие, ама мен все ме хваща контрокция. Тука вече яко си болеше. Докато ме караха да сваля гащите пристигна и доктора. Айде на стола. Позаболя ме. Но така и не чух сантиметри. В тая болница само санитарката говореше с мен. Другите някак ми бяха сърдити. 🤷
Правете ѝ клизма - нареди доктора. Акушерката отговаря, че няма време. Но не ми се размина. За съжаление на санитарката също, защото получих поредната контракция и разтвора взе да хвърчи в обратната посока. Акушерката я спря въпреки нареждането на доктора. Айде тоалетна и поредната контракция помогна. Айде баня и залегнах на мивката от нова контракция. Акушерката все ме привиква, че имало много неща да се свършат. Има ама бебето е на друго мнение. Как да е стигнах до кушетката на която се предполагаше, че ще мерят тонове и успях да хвърля роклята и да намъкна нощницата. Е да ама в опит да се кача направо ме почна напън. Нищо не можаха да измерят. Подкараха ме към родилната маса. Супер неудобна беше. И ръчките за ръцете не можаха да ми регулират. Наложи се сама да си ги развивам и завивам. И беше толкова равна... Добре, че санитарката ме подпираше по време на напъна. Първи същински - не напъваш... Ма и аз усещах, че е неефективно. Втори. Тук усещам, че е по-добре, ама въздуха не ми стигна и изпихнах. Трети. Е тука вече усетих как главата си проправя път. Четвърти почти нямаше почивка от трети и направо го усетих как стигна до изхода. Чух коментар -  Късно е вече. И последва давай давай давай. Петия се сля с четвъртия. Сгънах се колкото можах щото всички настояват да напъвам яко. Последва усещане как рязко се освободи място да мине главата. Така извиках, че сигурно са ме чули и в съседната сграда. Е тогава си направих разкъсването. Ама това не стигаше. Карат ме да продължавам. По стара традиция 6-тия напън се сля с предходния и успяха да я издърпат. Последва коментар, че е омотана в пъпната връв. Не се чуваше рев. Бяха ми взели цайсите и не виждах какви ги вършат но се суетяха. Еле проплака! Сякаш мина цяла вечност. Някъде имало отворен прозорец и ММ я е чул. Сега като го пиша се замислих, че и мен трябва да е чул. Горкия.
Та докато продължаваха да манипулират бебка, акушерката ми изроди плацентата, огледаха за разкъсвания и беше ред на доктора за шев и кройка. Отношението му беше гадничко да си кажа. Караше ми се че мърдам и се дърпам докато се мъчи да ме шие. Ама то боли. Как да седиш мирно. Уж съм имала месна упойка. Най-гадното беше, че ме изимитира как викнах при едно от поредните забождания на иглата. За щастие такива лекари не са чак толкова често срещани. Оставиха ме на тази маса следващите 2 часа. През това време използваха аспиратор за малката и я сложиха на кислород защото се била нагълтала с водите. И споменаха, че имало малко сгъване на едното краче. След аспиратора ми позволиха да ѝ направя снимка. Докато бях още на масата използваха да оправят бумащината и идваха една по една за подписи. На 3 места ме бодоха докато успеят да ми източат кръв. 2 пъти ми бъркаха в носа и устата за тест за ковид. След 2 часа ни прехвърлиха двете в стая. По-късно през деня дойде и служителката, която записва имената и ги предава в ГРАО. Ако нямах декларацията дето я правихме при нотариус щяха да я пишат с моите имена и акта за раждане щеше да се издаде с тях пък после таткото да я припознава.

# 652
Боже какъв екшън, на частта с плача на малката и това, че баща й я е чул, ми тръгнаха сълзи чесно. Оттук нататък само хубави и по спокойни емоции. Hug Heartpulse

# 653
Леле, fillme, ти си герой, а и че така философски гледаш на нещата, въпреки че е още съвсем прясно, че и с чувство за хумор. Дано останалият персонал да е по-нормален и престоят ти до края да бъде по-приятен.

# 654
Леле Филме, все едно някъв роман четях. Абсолютен Герой!!!. Малката също още от раждането... Ама и мъжът с тая тоалетна , точно като моя... бомби може да падат, той през тоалетната треа първо да мине 🤣

# 655
Нищо де, и аз си бях с моята папка с всички изследвания. От спешното ми дадоха още бланки за попълване за съгласия, придружаващи заболявания и т.н. Това беше. Ако ще раждаш в МД, може да ми пишеш на лично, ако имаш някакви въпроси, аз сега съм тук.
Привет,

.....
На мен такава папка не са ми давали от жк. Аз имам тези, които съм си правила сама (не по зк) и тези, които ми е давал аг, който ще води раждането... трябва ли да искам нещо от жк, той пак е в МД.
Пример, жк ми записа час чак за 7-ми юли
 Аз едвам го убедих да ми даде направление за раждане и талон (карта). Аг вече реши, че нещата ще стават преди термин и преди 7-ми... И сега съм малко в шаш, какво да нося ...
 Ще взема всичко и по ЖК и от Аг тонове и т.н и кръвни изследвания, които имам отпреди и стандартните, които искат за прием ( хив, сифилис, кръвна група и т.н)

# 656
Резултатите ми излезнаха и хич не са добри. Започвам диета. На 60-тата минута стойностите са ми двойни над нормата. Кръвното ми беше се нормализирало. Даже говорих и с АГ. Сега го меря 124/82. Пак ми се вижда високо. gushka Според теб рано ли е да пия второто хапче? На обяд към 12:00 пих първото.

# 657
Честити бебчета момичета да са ви живи и здрави 💓💓💓💓💓💓💓

Да се разпиша и аз днес в 14 и 25 се роди Велизара - 4. 050 кг, 52 см. Естествено раждане, малко ме узори ☺️ близо час имах напъни, но 10 см разкритие не й стигнаха и ме цепнаха, имам 10тина шева. На мен ми се струва толкова мъничка, а в отделението е известна като дебеланката и всички идват да я видят и казват, че от месеци не са виждали толкова голямо бебе, а за естествено от още по отдавна. Пожелавам на всички леко раждане, на секундата забравих болката и само тя имаше значение 💓🥰💓

# 658
  • Замък сред облаците
Кристиа, на мен ще ми е полезно да разкажеш за раждането в Майчин дом. Ако тръгне преди 7.7, трябва да ходя там без избор на екип. Ако не искаш публично, може и на лични Simple Smile

Куул бейби, честито бебче!

# 659
Честита радост, много здраве 🍀💝🍀

Общи условия

Активация на акаунт