Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 45 038
  • 767
  •   1
Отговори
# 240
Misha, честито двойно щастие, много да са ти здрави!

И аз съм от тези без апетит, ако може да не ям изобщо, ще е най-добре, ама нали сме две, тъй че и аз към салати се ориентирам, череши и диня също много вървят.

Днес бях на трета фетална морфология, изобщо нямаше да ходя, ама забравих да отменя часа и отидох накрая 🤦🏻♀ 2800 е госпожицата, вчера моето АГ я измери пак толкова, всичко е наред и да я чакаме около термин след средата на юли, на което се надявам и аз самата. Днес феталният специалист ми казва да си меря кръвното ежедневни (нормално ми е), да си броя движенията на бебето всеки ден и да ходя на тонове вече, а моята АГ предния ден каза да ходя чак на 4ти, преди това нямало нужда от мерене на тонове. Ходи ги разбери.

Всеки срещнат ме пита всеки момент ли ще раждам, явно защото коремът ми е огромен и аз всеки път се обяснявам, че едва сега влизам в 9ти месец и има време. Досадно е.

Бъдещата кака пък влачи някаква хрема от седмица вече и ми писна от тоя течащ нос, освен това е решила, че точно сега ще отказва обедния сън и допълнително ми разказва играта. Чудя се сега ли ми е по-кофти, трудноподвижна и тромава, с двегодишно, на което не мога да обърна качествено внимание, щото само 5 минутна разходка ми отнема всичката енергия, или ще ми е по-кофти като съм с двегодишно и новородено, което изисква цялото ми внимание и съм недоспало зомби? :/
Привет, до колкото видях, терминът ти е на 20.07. Моят оригиналният ми е за 25, но със засечена ранна овулация-5 дни, тъй че същото.
На тонове ме викнаха още от 33-34 седмица. Мисля, че от 36 задължително се ходи. Мен ако питаш слушай Феталната...
И моят огромен корем все е в устата на хората... Сякаш не ми стига, че ми тежи и яко се задъхвам вече
И аз като теб нямам особено апетит, ама салатите вървят, гледам по малко риба да ям.
Месото доста съм намалила, че в тези жеги... Но и б12 ми е ок. Ям и доста млечни, четох че сега бебето дърпа най-много калций. Дори да не приема майката, директно си смуче от костите...
Уж замествам черешите с ягоди, че по-малко захари имат, ама мъжът редовно си купува и си взимам и аз малко...
Кръвното и аз си го меря всеки ден.(пак фм ми беше казала).

Относно сънят и аз съм като бухал. Ококорвам се в 4:30, а в 5-5:30  започва  dance with me шоуто на бебето. Simple Smile))

# 241
Здрасти Алекс, АГ каза, че е напълно изгладена и съм била готова за раждане, но нямам разкритие още.
Александра Пламенова
 Cool_baby
Мише, да са ти живи и здрави юнаците! Бързо възстановяване!

Вчера бях на последния си преглед 38+2 тоновете са добри, 3,500 +/-150гр. АГ каза да чакам водите ми да изтекът или да започнат контракции. Още нямам разкритие, но ми каза, че съм минала първия етап от раждането без да усетя и че шийката ми била изгладена(каквото и да значи това), а бебка е в подходяща позиция Simple Smile

Казаха ли Ви с колко % е скъсена?

# 242
И аз от няколко дни не спя добре. Спя по гръб, но гледам и леко да се завъртам на една страна. Подпирам корема и гърба с възглавници, но днес се събудих с тъпа болка, все едно ме боли стомах. Станах - коремът ми камък. Бебо се изтумбил под гърдите ми, едва помръдва. След ставането болката изчезна. Пих магнезий, сега отпусна и взе да шава повече. Това контракции ли са или просто съм се залежала повече на лявата страна и затова ме е заболяло?

# 243
Misha, честито двойно щастие, много да са ти здрави!

И аз съм от тези без апетит, ако може да не ям изобщо, ще е най-добре, ама нали сме две, тъй че и аз към салати се ориентирам, череши и диня също много вървят.

Днес бях на трета фетална морфология, изобщо нямаше да ходя, ама забравих да отменя часа и отидох накрая 🤦🏻♀ 2800 е госпожицата, вчера моето АГ я измери пак толкова, всичко е наред и да я чакаме около термин след средата на юли, на което се надявам и аз самата. Днес феталният специалист ми казва да си меря кръвното ежедневни (нормално ми е), да си броя движенията на бебето всеки ден и да ходя на тонове вече, а моята АГ предния ден каза да ходя чак на 4ти, преди това нямало нужда от мерене на тонове. Ходи ги разбери.

Всеки срещнат ме пита всеки момент ли ще раждам, явно защото коремът ми е огромен и аз всеки път се обяснявам, че едва сега влизам в 9ти месец и има време. Досадно е.

Бъдещата кака пък влачи някаква хрема от седмица вече и ми писна от тоя течащ нос, освен това е решила, че точно сега ще отказва обедния сън и допълнително ми разказва играта. Чудя се сега ли ми е по-кофти, трудноподвижна и тромава, с двегодишно, на което не мога да обърна качествено внимание, щото само 5 минутна разходка ми отнема всичката енергия, или ще ми е по-кофти като съм с двегодишно и новородено, което изисква цялото ми внимание и съм недоспало зомби? :/
Привет, до колкото видях, терминът ти е на 20.07. Моят оригиналният ми е за 25, но със засечена ранна овулация-5 дни, тъй че същото.
На тонове ме викнаха още от 33-34 седмица. Мисля, че от 36 задължително се ходи. Мен ако питаш слушай Феталната...
И моят огромен корем все е в устата на хората... Сякаш не ми стига, че ми тежи и яко се задъхвам вече
И аз като теб нямам особено апетит, ама салатите вървят, гледам по малко риба да ям.
Месото доста съм намалила, че в тези жеги... Но и б12 ми е ок. Ям и доста млечни, четох че сега бебето дърпа най-много калций. Дори да не приема майката, директно си смуче от костите...
Уж замествам черешите с ягоди, че по-малко захари имат, ама мъжът редовно си купува и си взимам и аз малко...
Кръвното и аз си го меря всеки ден.(пак фм ми беше казала).

Относно сънят и аз съм като бухал. Ококорвам се в 4:30, а в 5-5:30  започва  dance with me шоуто на бебето. Simple Smile))

Аг, при която се следя на частно, е като Мона Лиза - винаги леко усмихната и толкова спокойна, че даже мъжът ми се изнервя като е идвал с мен при нея - представи си гласовете на хората, които напътстват йога медитациите 😄 Винаги ме е викала през кажи-речи 40 дни досега, все нямаше смисъл за нея да се виждаме по-често, щом всичко е наред. Предполагам е права, тя жената е свикнала да си чака раждания да тръгват от само себе си и дори преносвания не я притесняват, ама аз съм нервак и такова спокойствие ме изнервя. Вчера си стиснахме ръцете с АГ по здравна каса и каза да си се виждам вече само с израждащата, тъй че ще си почакам още малко за тонове явно. Поне бебето е супер активно и това ми носи някакво успокоение. Не помага на спането, още повече, че е главично и така ме рита в ребрата, че се налага да ставам права посред нощ, докато се успокои. Все пак не остана, досега времето така мудно се влачеше, а последните дни буквално летят.

# 244
  • Габрово
Миша ,така е секциото опъва в началото яко .Аз съм си взела едни свещи за обезболяване ,но ще питам съответно Аг там при нужда мога ли да ползвам .Моя приятелка с 3то секцио ,каза че от 2рия ден ги ползва и е много доволна .След като те раздвижат мъчи се да ходиш ще ти става много по-добре .
За позата за спане на ляво е най-добре да се спи в последният триместър. Аз също ползвам възглавници да се подпирам.Болка е нормална защото бебетата са тежички вече и притискат разни органи и нерви вътре. Щом позата се смени и болката отшуми значи не са контракции истински.
Аз отново съм с хемороиди и кървене от констипация Flushed пломба ми падна ,явно яко се дърпа калций Joy Направо съм за бокса Joy
Всички неразположения колкото и кофти да са са много сладки защото скоро ще приключат и ще си ги спомням с умиление.
Момичета да ви питам взехме ли озонатор за въздух, постоянно съм със запушен нос и мъжа и той сподели ,че е така и сега се замислям за бебе как ще му е ,явно проблема е в местния въздух .Ако има марка от която сте доволни ще се радвам да споделите.Heart Eyes

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 10:42 от danger#scorpion@

# 245
  • Замък сред облаците
Бебето ако дърпа калций от зъбите и костите на майката обикновено е свързано с нисък вит Д на майката.
Озонаторите са малко бошлаф работа, силен пречиствател с хепа филтър си заслужава повече парите. Иначе е нормално накрая носът на бременната да е запушен, лигавиците оттичат заедно с пръсти, крака и т.н.

Аз вчера май преядох с тесто и цяла нощ ми е подут корема, чак ме боля по едно време от въртенето на бебето. Днес ще карам на зеленчуци 😅

# 246
За калция- аз си мислех същото, сигурно и е нисък, защото сега бебето дърпа, но го изследвах,оказа се че ми е на горна граница и то точно заради високия витамин Д, който имах, но сега съм  го спряла от около 2-3 седмици. Ако имате някакви чудения за нивата, по-добре ги изследвайте, че и предозирането не е оптимален вариант.

# 247
На мен ми дадоха течен аналгин при нужда, вчера не ми помогна и вечерта ми биха обезболяващо.. днес май пак ще си искам, защото преди малко ме преряза доста гадно и едвам легнах. Но ще мине, всичко в името на малките мишлета 🥰
Миша ,така е секциото опъва в началото яко .Аз съм си взела едни свещи за обезболяване ,но ще питам съответно Аг там при нужда мога ли да ползвам .Моя приятелка с 3то секцио ,каза че от 2рия ден ги ползва и е много доволна .След като те раздвижат мъчи се да ходиш ще ти става много по-добре .
За позата за спане на ляво е най-добре да се спи в последният триместър. Аз също ползвам възглавници да се подпирам.Болка е нормална защото бебетата са тежички вече и притискат разни органи и нерви вътре. Щом позата се смени и болката отшуми значи не са контракции истински.
Аз отново съм с хемороиди и кървене от констипация Flushed пломба ми падна ,явно яко се дърпа калций Joy Направо съм за бокса Joy
Всички неразположения колкото и кофти да са са много сладки защото скоро ще приключат и ще си ги спомням с умиление.
Момичета да ви питам взехме ли узонатор за въздух, постоянно съм със запушен нос и мъжа и той сподели ,че е така и сега се замислям за бебе как ще му е ,явно проблема е в местния въздух .Ако има марка от която сте доволни ще се радвам да споделите.Heart Eyes

# 248
Значи не знам за вас, ма аз без възглавницата за бременни не мога да заспивам. Толкова я тероризирам, че направо се продъни от натиска и сега се оглеждам да си купя комбинирана, която става и за кърмене. Имате ли препоръки,?Засега съм виждала на живо само lorelli и friend нещо си....На едното пише 2в1 на другите 10 в 1.  Цените яко варират разбира се...

Като споменах за цени, тази сутрин с недоспалия си мозък реших да прегледам и запиша колко и за какво е харчено до момента за бременността по прегледи и бебо... Майко мила, голяма грешка да го направя... Нищо, че имам здравна застраховка и ЖК. ( Не всичко се покрива от прегледите и изследванията).  Не съм включила и ремонта, но въпреки това цифрата е колосална, без да имам претенции, че съм взимала скъпи неща за бебето... Да не говорим, че уж някои неща са с доста намаление...
Защо ли го сметнах, та още да се поядосам Simple Smile)

# 249
  • Замък сред облаците
Виж сайта detetovmen за възглавница. Една позната си поръча на Лорели и я изхвърли на втория ден буквално щото се деформира.

Аз сметнах само следенето и лекарствата до края на май и вече бях навъртяла 4К, отделно за бебешките отидоха към 2к и още толкова предстоят за раждането. Но не съжалявам, реално износването ми е най-голямото перо.

Последна редакция: ср, 22 юни 2022, 09:18 от АА

# 250
  • София
Няма абсолютно никаква нужда да купуваш възглавница за кърмене, тази за бременни ще ти свърши същата работа. Сядаш и навиваш на кръгче пред теб, слагаш бебето и действаш. Може да видиш картинки в нета. И аз се присъединявам към недоспалите, умраях от болки в срамната кост и междукрачието тая нощ, ама умрях. Буквално всяко завъртане ме болеше все едно имам най-яката мускулна треска там. За капак сутринта се включи и болките от страни на таза та стана муцка. Сега едвам гледам, пих кафе ама не ми помогна особено. След малко отивам на зъболекар, дано ме поразсъни малко Simple Smile Аз проблем със зъбите нямам тази бременност, но се хванах да си оправям кариеси, че после с бебето няма да имам грам желание. Спрях си витамините за бременни преди месец, защото витамин б12 и д ми бяха супер стойности и ме предупредиха ако приемам да ги спра. Еми месец нищо не бях приемала и стойностите са си едни и същи все още.. та не знам. Желязото дето бях пускала и беше много високо си е нормлано, хемоглобин ок - според мен колкото и да тръбят , че за витамини на гладно не е необходимо да седиш, аз няма повече да ги пускам ако съм яла...

# 251
  • Габрово
На мен ми дадоха течен аналгин при нужда, вчера не ми помогна и вечерта ми биха обезболяващо.. днес май пак ще си искам, защото преди малко ме преряза доста гадно и едвам легнах. Но ще мине, всичко в името на малките мишлета 🥰
Момичета да ви питам взехме ли узонатор за въздух, постоянно съм със запушен нос и мъжа и той сподели ,че е така и сега се замислям за бебе как ще му е ,явно проблема е в местния въздух .Ако има марка от която сте доволни ще се радвам да споделите.Heart Eyes
И при мен предното секцио аналгина не ми действаше, затова таози път съм взела за всеки случай Профенид свещички .Питай ако искаш за тях някой лекар дали може да си поставяш !
АА добра идея за пречистватрлна станция за въздух ,ще проуча.Благодаря  Blush

# 252
Ох това с парите ми е психическа мъка Joy от както почнахме инвитрото нещо тръгнах да смятам в началото и ММ ме погледна супер сериозно и ми каза, няма да смяташ никакви пари, даваш и забравяш Joy А той е малко стиснат  и обича да си прави сметката. Та хич не ги смятайте, заслужават си всяка стотинка.
Аз поне оправих всички багажи тия дни, гардероби, шкафове и чекмеджета. Пълен хаус беше, но съм доволна, че ще вляза в 9ти месец и няма да ми се налага да правя нищо.
Имам си една стрия, някой се оплака. Моята е на корема точно над дупката от обицата на пъпа ми (махнах я преди няколко години). Така яко ме сърби, не си спомням, но май ми е от първата бременност. Мазах я оня ден с какво ли не и нищо не помага. За първи път не мога да заспя, и то не заради болка от бебето, а от една тъпа стрия Cry

# 253
Мазах се като луда,и накрая в рамките на 1 седмица се нацепих като за 3 бременни! Буквално целия корем ми е......ужаааасен!
Седя,гледам се в огледалото и му говоря "Имай късмет да ми тропаш с крак,преди да си станал тийнейджър!". "Имай късмет да не ми даваш да те целувам.". И си се смея,и си се успокоявам,че всичко си заслужава....
Така се мъчих да сваля килограми преди 2 години,бях станала кукличка. Сега ще започна от 0. Ама както казва мъжа ми....хич д ане ти пука! Много си си добре!
 Та....после ще прасна един татус,като модерните мами,и готово! И без тва не ме слуша главата...и никога не ме е слушала! 😁😁😁😁

# 254
И при мен така стана - бях отслабнала супер много преди да забременея, защото ми откриха инсулиновата резистентност и от режима и лекарствата много лесно свалих, обаче като спрях лекарствата, си качих доста, отделно и от бременността... И аз се мазах с какво ли не, до 7ми месец нямах и една стрия, викам си: "Хайде, разминах се!", но..уви.. Нацепи ми се много яко корема, но.. какво да се прави, важното е в крайна сметка бебето и ние, бременните, да сме живи и здрави. Simple Smile

Мазах се като луда,и накрая в рамките на 1 седмица се нацепих като за 3 бременни! Буквално целия корем ми е......ужаааасен!
Седя,гледам се в огледалото и му говоря "Имай късмет да ми тропаш с крак,преди да си станал тийнейджър!". "Имай късмет да не ми даваш да те целувам.". И си се смея,и си се успокоявам,че всичко си заслужава....
Така се мъчих да сваля килограми преди 2 години,бях станала кукличка. Сега ще започна от 0. Ама както казва мъжа ми....хич д ане ти пука! Много си си добре!
 Та....после ще прасна един татус,като модерните мами,и готово! И без тва не ме слуша главата...и никога не ме е слушала! 😁😁😁😁

Общи условия

Активация на акаунт