Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 45 171
  • 767
  •   1
Отговори
# 300
  • Замък сред облаците
Момичета има ли някоя списък за лекарства за бебче, които е необходимо да имаме вкъщи и при пътуване за първа необходимост? Бях попаднала на такъв в инстаграм, но не успявам да го намеря пак

Най-необходими са:
Панадол или Нурофен
Фенистил гел
Прахчета за диария (забравих кои бяха за деца)
Прахчета за рехидратиране - Хидратин алфа
Охлаждащи лепенки
Физиологичен разтвор на дози

Всичко останало може да се вземе от аптека, ако трябва Simple Smile

# 301
В моята аптечка има Панадол, МИГ, хексалгин, ампули вит. С, капки вит. Д, осцилококцинум, коризалия, арнигел, фенистил капки и гел, спирт, марли, термометър, инхалатор, физиологичен разтвор, фитобалм, алергозан крем, ферум фосфикум 9 ch, кофеа круда 15 ch, кул пач, лепенки за рани, камилия и разни за зъбоникнене.

# 302
Да ви попитам, билковите ментови лукчета вредят ли по някакъв начин на бебчето? Simple Smile

# 303
Отчитам се, че минах на тонове днес, бебето беше будно и активно, контракции в диапазона 10-15 като стойност.

10-15 водят ли се вече контракции? Много ми е интересно, защото на мен ми стига до 20-25 стойността на моменти, предполагам и че да се водят контракции трябва да има редуване на по-ниски и по-високи стойности, но последният път не гледах към екрана, а само се опитвах да се извия, за да видя Simple Smile
Иначе знам, че родилните контракции скачат от 50 към 100 и там вече си и боли.

# 304
Бебчетата са добре, по-малкия от вчера е без тръбичката и си диша самичък, бързо са се адаптирали, но още са в кувиозите на кислород. Хапват и двамата, свалили са по 200гр., което е нормално. Всеки ден ходя да ги виждам за 20-30мин., евентуално към края на седмицата ще ми ги дадът. Препоръчват да седя до последно с тях, за да може още в болницата да свикна с тях, та престоя горе долу е около 10дена.
Аз също лека полека се възстановявам, не знам какво е да имаш болезнени контракции преди раждане, но след секцио знам какво е, надявам се скоро да се свие матката, защото е направо пареща болка и с дишане някак овладявам нещата.
Та това е от мен, нещо ако ви интересува питайте 😊

Мама Misha,  как се бебчета? Дадоха ли ти ги вече?

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 14:41 от Misha25

# 305
  • Замък сред облаците
Отчитам се, че минах на тонове днес, бебето беше будно и активно, контракции в диапазона 10-15 като стойност.

10-15 водят ли се вече контракции? Много ми е интересно, защото на мен ми стига до 20-25 стойността на моменти, предполагам и че да се водят контракции трябва да има редуване на по-ниски и по-високи стойности, но последният път не гледах към екрана, а само се опитвах да се извия, за да видя Simple Smile
Иначе знам, че родилните контракции скачат от 50 към 100 и там вече си и боли.

Всичко което отчита уреда е контракция. Но са в диапазона на подготвителните, тоест поддържат тонуса на матката в общи линии. Не могат да направят разкритие Simple Smile

# 306
  • Велико Търново
Ангела ,честито бебче, най- скоро да му се радвате и всичко да е наред! ❤️

Момичета, в такъв случай това води ли се като контракции, докато лежах ми правиха тонове всеки ден и ми казваха, че нямам контракции Thinking . А бебка се беше изместила затова паднаха тоновете за момент.

# 307
  • Замък сред облаците
Под 30 не се броят Simple Smile в този смисъл нямаш родилни контракции, а както писа и Гушка в диапазона 50-100 са в стадия на активно разкритие. За акушерките това се броят за контракции Simple Smile

Нормално е при въртенето да се губят за момент тоновете, всеки път ми се случва.

# 308
Момичета само да не помислите, че максимума е 100... Може и да стигнат до 120-130, а при родилните не просто една, два са около 100, ами всички и на все по-къси интервали. Затова на записа изглеждат като върхове на планинска верига, кой от кой по-стръмен. Под 50 дори рядко се усещат. Просто матката си работи. Абсолютно права линия няма как да има.

# 309
  • Замък сред облаците
Въпросът е че уредите отчитат до 100 mmHg Simple Smile

# 310
Ами може така да са настроени. Но има и други. Аз си спомням с първото раждане какви планини бяха, какво чудо и не се спираше тоз уред. Таткото беше с мен и само казваше мине ли 100 това чудо и сържето ми се свива (аз тогава започвах да рева и пищя от болка)

# 311
Отчет от мене. Аз бях на тонове и имах страшни контракции. За мен си бяха нормални, но акушерката си искара акъла, защото ме оставят 30мин сама на коланите и после чак ме проверяват. Та си бяха яко над 50. Но и друг път са били така, аз даже спах през това време... но и предния път бях така и си изкарах до термин.
Много са ви сериозни аптечките, аз нямам чак толкова много неща, само основните.

# 312
  • София
И аз с течение на времето доста съм понапълнила несесера ни аптечка, ама съм забелязала, че ако не взема примерно кислородна вода и бинт той ще се прибие. Ако не взема това за комари, ще ни нахапят - та за това гледам да имам всичко за всякакви случаи..Винаги нося 2-3 вида антипиретици; Алергозан добавям - май не видях напред - сега с ухапванията е добре да имаме. Последния път пчела го захапа за венеца и съжалих, че нямам инжекция урбазон, но ще взема да си имам една. Също имам стерилни марли; паста, която спира кървене; йодасепт; един антисептичен спрей, който не щипе; Дефламол за изгаряне, свещички за температура задължително, ако повръща сиропа; пробиотик;  Ентерол; Смекта; Назик; капки Грип стоп; освен дозите физиологичен и на спрей си нося, джобно кремче с фактор 50, че никога не се знае, сигурно пропускам някакви неща.

# 313
Аз имам подарък капки Лефакс, всичко останало мисля да купуваме в движение Simple Smile
Що се отнася до въпросната тапа, днес изпадна още една по-голяма част, не знам колко още има Grinning, ама не ми се струва това да означава нещо, предвид че пада поне от седмица и самите прегледи за разкритие, които ми правиха малко ускоряват процеса по падането и. Ще видим.

Гледам да се разхождам всеки ден и си взех топка, да си правя чат-пат по някое упражнение, че честно казано нямам много сили вече, а и на последната права минах на хапчета за кръвно и това допълнително ме напряга Simple Smile

Гледах и всякакви клипчета за естествено предизвикване, ама засега не ми се занимава с по-екстремните, ще заложа на движение и позитивни мисли, като последните може да нямат отношение към раждането, но поне се търпи по-добре Grinning

# 314
  • Замък сред облаците
А защо искаш да предизвикваш? Имаме седмица до термин, а при теб процесът явно се подготвя вече.

Общи условия

Активация на акаунт