Бейби бумът предстои, Слънчо с Юлчета ще ни дари - Термин Юли 2022 - тема 9

• 44 877
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ехаа😍честито мамчета!
Нека са Ви здрави, щастливи и безкрайно обичани бебенцата!❤

Има ли някоя мама, която ще ражда в болница Надежда?
Смятам да съм при определена лекарка за раждането, нооо не ми се ще да ми го предизвикват с окситоцин, четох в темата за естествено раждане, че не е много полезен.
Та ако има скоро родили там, ако може да споделят как се случват нещата.🙄
А от малко да го бъкам бебето с вредни неща не ми се иска.Предполагам, че все нещо ще му се отрази, вярно че плацентата го пази, ама все пак…🙄

А.А, бързо възстановяване!
Аз го карах в 3-ти месец от бременността, супер лекичко, слава Богу❤

Бях на осцилококцинум, парацетамол ако вдигна над 37, мукоплант с теснолист живовлек изпих 2 шишета и някакви други от Майчин дом ми дадоха едно листче, та яко се натъпках с лекарства😕
Не искаха да ме снимат никъде, а пък и аз не съм се натягала за снимка.
Кашлица имах седмица по спомен(подкашлях от време на време)и пих чай от шушулките на акация, бабини деветини, но според мен ми помогна.
Също си варих и орехи с черупката и кромид лук и от него се чувствах добре.
Отделно компоти, инхалации🤔

Хваля Ви се-поръчах си комплекта с помпата на Авент 🤗😇 намерих я на супер промоция, дано съм доволна и си ползвам всичко!😁
Слагам линк, до днес е намалението, който желае да се възползва!

https://averoom.bg/kurmene/pompi-za-kurma/philips-avent-mehanich … on-scf430-16.html

https://averoom.bg/

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 19:11 от iveto_be

# 526
Всъщност окситоцина ня а да навреди на бебето, то де ражда 2-3 часа след пускане на системата. Аз не исках и като ми казаха, че трябва да пускаме, защото води изтичат, а разкритие няма започнах да протестирам. Тогава ми обясниха, че упойките и медикаменти те, които се ползват по време на раждане няма да навредят на бебето. Сега даже искам пак окситоцин, но новата докторка каза, че няма да ми предизвиква раждане, освен ако няма нужда (първия път имах нужда). А сега я питах, ако бебето мине 3кг и аз 38г.с. дали може да го предизвика (малко на майтап беше Joy) но тя ме скастри и ми отказа.
LionMamma ми пуснах една сълза като прочетох, че сте били ваканция 1 месец без бебе Joy Аз така искам някой да го вземе за една вечер, да се наспя, ама никой не иска Cry
Мамчета Kissing Heart честити ви бебечета Kissing Heart бъдете винаги щастливи вие и вашите семейства, най-хубаво започва и расте с всеки изминал ден Heart

# 527
Ехаа😍честито мамчета!
Нека са Ви здрави, щастливи и безкрайно обичани бебенцата!❤

Има ли някоя мама, която ще ражда в болница Надежда?
Смятам да съм при определена лекарка за раждането, нооо не ми се ще да ми го предизвикват с окситоцин, четох в темата за естествено раждане, че не е много полезен.
Та ако има скоро родили там, ако може да споделят как се случват нещата.🙄
А от малко да го бъкам бебето с вредни неща не ми се иска.Предполагам, че все нещо ще му се отрази, вярно че плацентата го пази, ама все пак…🙄

А.А, бързо възстановяване!
Аз го карах в 3-ти месец от бременността, супер лекичко, слава Богу❤

Бях на осцилококцинум, парацетамол ако вдигна над 37, мукоплант с теснолист живовлек изпих 2 шишета и някакви други от Майчин дом ми дадоха едно листче, та яко се натъпках с лекарства😕
Не искаха да ме снимат никъде, а пък и аз не съм се натягала за снимка.
Кашлица имах седмица по спомен(подкашлях от време на време)и пих чай от шушулките на акация, бабини деветини, но според мен ми помогна.
Също си варих и орехи с черупката и кромид лук и от него се чувствах добре.
Отделно компоти, инхалации🤔

Хваля Ви се-поръчах си комплекта с помпата на Авент 🤗😇 намерих я на супер промоция, дано съм доволна и си ползвам всичко!😁
Слагам линк, до днес е намалението, който желае да се възползва!

https://averoom.bg/kurmene/pompi-za-kurma/philips-avent-mehanich … on-scf430-16.html

https://averoom.bg/

Аз ще раждам в Надежда. Мисля,че може да откажеш, ако не искаш окситоцин. Но реално, ако нещата не вървят добре, няма разкритие дълго време, може би би било добре да се послуша лекаря, особено ако си е твоя следящ. В Надежда, уж пропагандират много с това,че държат на естественото раждане, без предизвикания, ама чета и много негативни мнения напоследък, та ще видим как ще е. Аз като цяло съм склонна да се доверя на лекарите и каквото преценят на място и според ситуацията. Надявам се да не се спекулира нито с окситоцина, нито с каквото и да е друго, просто защото не има се чака.

# 528
Raffaella_, в болница Надежда практикуват външно верзио и има голям шанс да успеят да то обърнат. Мисля, че го извършва Надежда Стаменова.

Ако мога да съм полезна, сега съм в 39,2, преди 9 дни бях в болница Надежда за въпросното външно верзио, моето бебе се обърна Heart. Пишете на Надежда Стаменова или се обадете в болницата. Ако имате питане, ще се радвам да отговоря.

# 529
  • Габрово
Моя колежка ражда нормално с ко-вид и я бяха отделили съответно до края на карантината беше в болницата в стаята си .Но в крайна сметка ги изписаха здравички с малкия.
Пожелавам и на теб нормално раждане и да сте здравички на финала.
Happy честита рожба ,пожелавам ти утре да си вече във форма и да нямаш такива болежки.С бебе по-скоро да се приберете вкъщи .Болят контракциите  идващи от банката, която ти вливат ,след това вече е доста по-поносимо и с повече ходене ще си пушка за 2, 3 дни .
И мен другата седмица ми предстои да идва и да минава BlushHeart че очите на страха са големи Flushed
Честито на всички майчета ,да се възстановявате скоростно и със здрави бебечета скоро вкъщи при щастливите роднини ,много поводи за щастие да имате и прекрасни емоции те първа да ви предстоят.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 21:41 от danger#scorpion@

# 530
Vikia, честита двойна радост! Да са живи и здрави, много щастие да ви носят! Скоро да се гушкате вкъщи! Бързо възстановяване на теб!

Marsythecat, честито момиченце! Да е жива и здрава, много щастлива! Бързо възстановяване!  Съжалявам за случилото се, гледай напред и дано всичко лошо е останало зад гърба ви!

HappyRSmile, честита да е Паулина! Много здрава и щастлива! Бързо възстановяване!

АА, да минава леко всичко!

Днес се свързах с АГ и се разбрахме, ако до петък не съм родила да отида на преглед. Ако шийката е с добър статус могат да ме приемат. Баш на рождения ми ден, ама каквото бебчо реши...Heart

# 531
АА, стискам палци и аз, да се развият нещата по най-добрия начин!

Бях днес на тонове, бебето не се спря този път, досега такава активност не сме засичали. Док. се шегува, че се вълнува явно, че ще се ражда скоро. Новините са, че ако до петък не съм родила, ще ме приемат в болница и "ще му дадат малко зор", както се изразиха. Питаха ме дали искам така, казах да, защото последните дни, дори с допегита, качвам малко кръвно. Интересното е, че АГ каза, че няма да предизвикваме нещата със система, а с хапчета. Някой знае ли нещо такова като практика? Докторът каза, че така било по-щадящо.

# 532
Да, има такава практика, хапчетата се казват Ангуста ако са същите, за които си мисля. Има шанс да не подействат и да ти пуснат пак система обаче. Знам че има и някакви вагинални таблетки пак за предизвикване.

колко ти се качва кръвното? При мен долната стига до 90 въпреки допегита, според АГ обаче няма драма.

# 533
Кръвното ми се качва 130/90 или 135/90. Не е обаче постоянно такова и АГ каза да не се притеснявам, но аз преди бременността си имах инцидентно високо и това ми води до аритмия. Самата аритмия е доста плашеща и в небремнно състояние, а пък сега съвсем не искам да се стига до нея.

В петък си ми е и самият термин, т.е. няма да съм преносила, та сигурно може и да чакам още. Но пък така контролирано ще мога да спра предния ден клексана.

Хем ми стана вълнуващо, че някак си мога да знам датата, а не всеки ден да се стряскам кога ще е, хем сега като чета някакви теми за предизвикване и започват да ми минават съмнения...

П.П. В четвъртък ще пробвам препоръчаните упражнения за индуциране на естествено раждане. Дори да нямат ефект, ако мога някакво разкритие да направя, все е нещо.

# 534
Rianne на мен така ми предизвикаха първото раждане с хапче, първо ми дадоха една четвъртинка, после и втора. На самото магаре имах система, но малко ми вляха. Как се казва хапчето, не мога да ти кажа.

# 535
Деска, предполагам не е имало негативни последствия или усложнения за бебето, нали? Бързо ли ти подейства втория прием?

# 536
разбирам те, ако док е на мнение, че така е по-добре сигурно има смисъл. А и щом е на термин вече би трябвало да е ол.  Това с аритмията е неприятно, иначе кръвното така не е страшно, доколкото разбирам от моята АГ. Това с клексана си е плюс, оставам с впечатлението че много лекари го оставят докрай, но други се чувстват по-спокойни да се спре. Стискам палци, то дето се казва до петък може и само да си тръгне Simple Smile)

И аз в петък (на термин) съм пак на тонове и преглед и ще видим как се развиват нещата, ако не са се развили вече Simple Smile

# 537
Гушка, ами, стискам палци и на теб, да тръгне бебчето, когато е готово, но ако може на термин, най-добре Simple Smile да си имаме джулай морнинг бебешони Grinning

Днес пак ще тренирам дишането с Елена Василева, много по-спокойно ми е, ако имам усещането, че по някакъв начин мога да контролирам самото раждане. В момента, най-големите ми страхове, са от неизвестното (въпреки че съм чела, не знам как ще се чувствам, това е).

При миседа миналата година, не бях подготвена за болката, ни най-малко (може би, защото много хора казват, че било като цикъл просто и аз така си мислех). Наложи се да ме приемат в болница тогава, защото просто не издържах, имах неспирна контракция, само с вариращ интензитет. Сега, разбира се, чакаме и се надяваме на щастлив финал, та се силно вярвам, че това може да ми вдъхва сили.

# 538
Не е имало странични ефекти за бебка. Нещата се случват естествено, контракциите нарастват постепенно, след втората четвъртинка се засилиха (орално). През цялото време ме следяха, имах свободата да се разхождам, движа, каквото ми идва отвътре.

Деска, предполагам не е имало негативни последствия или усложнения за бебето, нали? Бързо ли ти подейства втория прием?

# 539
Rianne,  може и да се засечем в болницата. На мен също ми дадоха такова хапче при първото раждане, име не знам обаче. Сложиха ми вагинално и през устата, не знам дали е било същото.

Четох за едно екстремно раждане във фейсбук групата. Може и тук да пише или чете жената. Ако е така, честита радост! Леле, направо е било като по филмите. Като разказах на ММ започнаха да го обливат топли вълни. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт