Пациенти на клиники Бахчеджи Тема 12

• 66 912
  • 753
  •   1
Отговори
# 420
Искам да ви питам, нормално колко яйцеклетки трябва да се извадят при пункцията? 9 яйцеклетки малко ли са? Някоя ако може да сподели колко е имала.

# 421
Искам да ви питам, нормално колко яйцеклетки трябва да се извадят при пункцията? 9 яйцеклетки малко ли са? Някоя ако може да сподели колко е имала.

Четох, че около 8 е нормално, но все пак при всеки е индивидуално.

# 422
  • София
Ние бяхме с 3 фоликула и на пункцията аспирираха 1, който се оказа борец и сега е замразен. На първият ни опит преди 2 години вадеха по 3-4.

# 423
Замразен със или без ПИД?! Тази подробност е важна!
Ние бяхме с 3 фоликула и на пункцията аспирираха 1, който се оказа борец и сега е замразен. На първият ни опит преди 2 години вадеха по 3-4.

# 424
  • София
Замразен със или без ПИД?! Тази подробност е важна!
ЗЕТ без ПИД мисля. Никога не са питали дали искаме ПИД.

# 425
Трябвало е задължително да искате ПИД! Само един Господ знае дали този ембрион, който сте замразили е генетично здрав и годен за трансфер.

# 426
Трябвало е задължително да искате ПИД! Само един Господ знае дали този ембрион, който сте замразили е генетично здрав и годен за трансфер.

На един ембрион не препоръчват ПИД. То и с ПИД, пак Господ ще има крайната дума, така че аз също не бих рискувала с ПИД на единствен ембрион.

# 427
А вие ли си искате ПИД и при кои двойки се прави? Нас не са ни питали за ПИД.

# 428
Здравейте момичета, имам следния въпрос - когато започнете стимулацията ходите ли на прегледи за проследяване как се развиват фоликулите, колко често, при кого и като цяло как се случват нещата до определяне на деня за пункцията? За пръв път ми предстои да се сблъскам с ivf и най-радлични въпроси ми изникват. Благодаря ви!
Здравей! Ние отидохме за първият ми преглед в Истанбул в бахчеджи и там д-р Карлъкая ми назначи стимулацията и още тогава кординаторката ми каза, кога да отида на преглед. След 5 дни от първата инжекция се падаше и отидохме в София на преглед( ти си решаваш дали в София в клиниката или в Истанбул). След още 2 дни пак ме извикаха на преглед и ми промениха дозата на Гонал и ми назначиха още една инжекция. На този преглед ми казаха датата за трасфера. При всеки е различно, но при мен беше така.
А и д-р Карлъкая се включва на видео връзка и той заедно с докторката в София измерват големината на фоликулите.

# 429
Няма такава нещо като задължителен ПИД!!!!
Всеки случай е различен.
За да се направи ПИД. ембриона трябва да има достатъчно клетки т.е да е стигнал 5 ден  от развитието.
От "лоши" ембриони се раждат здрави деца.
Както и от перфектни няма дори и имплантация.
Има случаи на лесно многократно забременеяване, но загуби-тогава  ДА, хубаво е да се направи ПИД за са се намали стреса при загуба.
Ноооо, има случаи като горният , където двойката се бори за една яйцеклетка и няма как да се рискува да се чака 5 ден и т.н
А се връща възможно най-бързо в естествената среда за по-голям шанс... или се замразява за да се изчака събиране на поне още едно ембрионче за по-голям шанс за имплантация.
Случаите и подходите са различни

Освен страхотен екип от лекари си трябва ...наречете го късмет, наречете го Божия намеса...
Стиснати палци на всички за пухкав финал ❤️🍀🤞

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 09:34 от Joy Joy

# 430
  • София
Защо ни е ПИД? Имаме вече един положителен резултат, на който му никнат зъбки вече. Сега сме за втория. Декември ще правим пулинг за още някой ембрион за по- сигурно. А и доколкото знам замразяват само хубавите ембриони а нашия още на 3ти ден го замразиха т.е. не са чакали 5ти ден т.е. е повече от годен.

# 431
  • Be realistic - plan for a miracle.
Напоследък усещам някво страхотно налагане на този ПИД като панацея и съвети за категоричното му използване във всякакви случаи.
ПИД не се налага във всички случаи и е напълно ОК да се замрази ембрион без ПИД!

# 432
ПИД не е лек за всичко и не гарантира успех за имплантация. ПИД според мен, дава едно успокоение, при настъпила бременност, че е генетично здрав ембрион и няма синдромите и уврежданията, които се изследват впоследствие чрез БХС.
Аз съм имала трансфери с ПИД и уж перфектни ембриони и резултат 0.
В един момент е Божа работа.

# 433
Само ще добавя, че в някои случаи ПИД е задължителен!!!! При нас в никоя клиника нямаше да направят трансфер без ембрионът да е минал ПИД. Медицината се развива и за мен ПИД трябва да е редовна практика при повече от един неуспех.

Това лекар да каже, че ембрион на 3ти ден е повече от годен 🤣🤣🤣🤣🤣 то повечето ембриони на 3ти ден са уж перфектни и на следващия са аут. Това е твърде несериозно изказване. Единствено на бластоцист може да се направи морфологична оценка за качеството. На 3дневни ембриони това е невъзможно.

# 434
Само ще добавя, че в някои случаи ПИД е задължителен!!!!

Така е, добре го казахте. В някои случаи, не във всички.

Общи условия

Активация на акаунт