СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 ❤ (ТЕМА 4)

• 42 484
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
То долнището не ми е толкова проблем, аз дебелея основно на крака и ръце, още нося гащи М. Обаче гърдите ми са поне един рамер отгоре, по-скоро към голямо С са вече, а всичките ми горнища са триъгълници и такива без презрамки. Мисля, че ми трябва горнище тип сутиен.
Може да погледна в Пепко и Синсей, сигурно имат някакви евтини.
Мен пък ми е неудобно да ми дават предимство или нещо такова и обикновено отказвам. Особено ако съм с детето, че упорито се опитвам да го уча на търпение и да чака на опашки без да мрънка.
Иначе това с бързането да се мушнеш пред някой е… такива винаги ги пускам, че и да им се обяснява е все тая.

# 151
Наистина ли срещате такова отношение? На мен общо взето навсякъде ми отстъпват ред и място. Само преди 2 дни в метрото 10 човека /буквално/ си гледаха в телефоните и никой и не разбра, че бременна жена се е качила, но видят ли ме - винаги някой става. Един дядо преди седмици ми подари килограм череши, да имало за бебето и "да не му стане нещо" Grinning Grinning Grinning
Много е мило това Simple Smile На мен до сега също не са ми отстъпвали място, ама и в повечето случай си мисля, че хората дори не забелязват, че съм бременна, защото съм много слаба и коремчето ми е малко и така зависи с какво съм облечена, не винаги си личи.
Един път само ми стана много грозно като чаках сутринта пред лабораторията за изследвания - бях облечена с потник по мен и много добре се виждаше, че съм бременна, печеше ужасно слънце навън, отделно стоя и чакам гладна рано сутринта за кръвни изследвания и всички се правеха на ударени и никой не ми отстъпи място.
Дори ми прави впечатление, че повече младите хора ми се радват и се отдръпват като ме видят, отколкото по-възрастните.
Tess_D Аз още в 3-тия месец някъде бях 2 седмици на инжекции Б12. Много са неприятни и всеки път като го изследвам се притеснявам да не ми ги изпишат отново. Трябваше и заради тях да ходя всеки ден в болницата личната ми лекарка да ми ги поставя и да чакам сред болните.
На мен хемоглобина с всяко изследване все повече пада, а в същото време желязото и Б12 са ми в норма и се чудят само какво да ми изписват.

# 152
Момичета вие как сте с желязото и хемоглобина към момента? Защото моето е 12,0 и май пак ще се наложи вливка ?

# 153
При какви стойности на желязо и б12 се налага прием на добавки? При мен желязото преди 2 дена изследвано беше 9.

# 154
На всяка лаборатория са различни референтните стойности. Аз където си пускам изследванията витамин Б12 е с граници 145-569 като по време на бременност е добре да е в горната граница. Когато ми включиха инжекциите в началото моя беше 80, а след тях се вдигна над 300.
Желязото ми е в горната граница, но както казах хемоглобина с всяко изследване, което правя почти всяка седмица пада и последно беше вече 100. В момента съм на Тотема ампули и след тях отново ще изследваме всичко.
Вече не знам и аз защо пада хемоглобина и от какво се влияе.

# 155
Моят Хемоглобин от днес е 116 и чакам коментар от АГ, чудя се дали ще ми изпише нещо или с хранене ще се справя.

# 156
За хемоглобин моя док все повтаря повече червено месо и храни с желязо. Моя си е нисък от около 4-5 месец и си пия Тотема на кило и досега, вероятно до края. Последно беше 108, Б12 ми е в норма, желязо не знам пускал ли ми е за изследване, но се вдигна от Тотемата, та сигурно от това ще да е.
От днес съм в 30 г.с., в петък имам ЖК, чудя се кога ли ще започнем тоновете, много ми е любопитно как протича такъв преглед. Не сме го коментирали, защото последно преди месец ходих на ЖК и не съм се сетила да го питам.

# 157
Аз бях на тонове вече два пъти. Нищо кой знае какво. В четвъртък ми пуснаха изследвания и трябваше в петък да се обадя да ми кажат резултатите. Забравих в петък. Днес пак забравих. И това при настроена аларма на тел.  Трагедия!

# 158
На всяка лаборатория са различни референтните стойности. Аз където си пускам изследванията витамин Б12 е с граници 145-569 като по време на бременност е добре да е в горната граница. Когато ми включиха инжекциите в началото моя беше 80, а след тях се вдигна над 300.
Желязото ми е в горната граница, но както казах хемоглобина с всяко изследване, което правя почти всяка седмица пада и последно беше вече 100. В момента съм на Тотема ампули и след тях отново ще изследваме всичко.
Вече не знам и аз защо пада хемоглобина и от какво се влияе.
А АГ пращал ли те е на хематолог? Ако желязото е в норма вероятно не е желязнодефицитна анемия и желязото е противопоказно. Аз съм с таласемия и дори не пия витамини за бременни, защото имат желязо.

# 159
Да, това щях да напиша и аз , може да провериш за таласемия . Иначе следя го редовно моето желязо и хб . Желязото ми беше 12.0 както отбелязах при ДГ 5.8 и ГГ34.6  , ХБ ми е 128. Нито ми е ниско , нито високо . Аз се чувствам добре след вливките , но моето  желязо си е с тенденция към падане по принцип.

# 160
Не ме е пращал. След последните изследвания точно ми изписа пак желязо - тотема и аз казах, че то си е в норма и явно не е от него, но той каза, че нямало от какво друго да пада хемоглобина и да го пия… Иначе се чувствам добре. Помня, че когато Б12 ми беше много ниско бях доста зле.

# 161
Не ме е пращал. След последните изследвания точно ми изписа пак желязо - тотема и аз казах, че то си е в норма и явно не е от него, но той каза, че нямало от какво друго да пада хемоглобина и да го пия… Иначе се чувствам добре. Помня, че когато Б12 ми беше много ниско бях доста зле.
Ако решиге можете да си направите консултация с хематолог. Те са наясно с тези явления и ще ви дадат съвет от какво се получава.

# 162
  • София
О да, скоро тук си говорихме, че хората са станали масово бездушни. Още няколко майки споделиха негативен опит, а и приятелките ми и те. Ми съжалявам, но на мен ми е грозно. Да гледаш права бременна в транспорта или на опашка и да мълчиш КАТ пукал, ми не е ок. И оня ден се оплаках-трябваше да ида до нотариус, едва се завлачих. Горе 20 човека, от тях 10 младежи с родителите си!!!! Стана ми една баба!!! Аз обичайно ходя и вдигам младежите, но този път така бях каталясала, че само благодарих и седнах. И горката жена остана права. Обаче предпочетох това пред варианта да родя и си останах седнала.
Преди 9 г също ги вдигах. И с децата редовно ги вдигам в транспорта. Срам няма, само възпитание.
От тоновете имам отвратителни спомени-мен ми ги почнаха като бях в 6 мес и една сестра постоянно ми крещеше що не съм знаела къде били сърцата на децата. И като оставим това на страна, от 7 мес нататък става мнооого тегаво като трябва да лежиш на едно място толкова време-защото бях с 2 нали и лежах двойно, и всяка кълка ме болеше и на гръб не можех, и седнала не върви…Та ся не ги чакам с особен ентусиазъм, но поне времето ще е на половина.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 07:21 от Kanari

# 163
Канари, разбирам те прекрасно. Хората са много безчувствени , без ценностна система и принципи в тоя живот. Напомни ми една случка в Токуда . В 3 месец . Бяхме само аз и една майка с детенце . Аз бях поред по принцип и това беше в пика на болните от ковид там знаете в абаджидем как е всеки върви и кашля и аз стоя си права и идва моят ред излиза една лаборантка и ми казва кой е наред . Аз казах че съм и тя ме погледна и  каза на хората до мен влизайте. Гледат чу съм с коремче личи че съм бременна…..Ами извинявайте уважавам всички пациенти аз също съм мед лице и да се обърнеш и да кажеш влизайте на другите ами не го приемам . Тъпо е грозно е не е ок. Аз така се ядосах и се скапах с тях как може бременна да я оставят на коридора с преминаващи болни . Извинявам се за пунктоацията предварително .

# 164
Преди месец някъде, вървя с децата по един тротоар и виждам как една кола обръща и със задницата си започва да се качва на тротоара на зад, за да си направи маневрата и да обърне на улицата. Признавам, че става въпрос за широк тротоар, но децата ми вървят точно там където обръща колата и вече си неше качил задницата. Аз забързвам крачка и подбирам малкия, все пак е на 2 години и не знам колко се вижда от задницата на колата, най-вероятно никак. И в нервите си се изтървах “давайте по-бързо деца, че този малоумник ще мине отгоре ви”. И се подава една глава от прозореца и започва “Видях ги, ма, патко проста. Теб мъжа ти не те ли оправя, че много знаеш? …” и т.н. Обърнах се и му казах да си мери приказките пред децата ми и той млъкна, и замина. Обаче ми държа влага два дена. 🤷🏻♀ Даже и такива случки си имам. Само няколко пъти ми се случи жени между 40-50 години да ми предложат помощ за полупките от магазина. Това е.

Общи условия

Активация на акаунт