Любители на котки - Тема 174

• 29 635
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
  • София
АнМари, голяма игра е с Бени и пружинките, носи ми ги да ги хвърлям и гони. Благодаря за препоръката!
Днес пристигнаха новите пружинки. Два чифта котешки очи светнаха. И на дъщеря ми също.
Трябва да преместя диваните и да бръкна под всички секции, за да изровим старите.

Това ми напомня за дъщеря ми като малка. Кестени си събираше детето. 2 години по-късно продължаваха да извират кестени от всяко ъгълче у дома.

# 481
  • на брега на морето
Днес пристигнаха новите пружинки.
Какви са тези пружинки, че да купя на внучките да си играят Laughing (търсих ги назад в темата, но явно недостатъчно).

Кестените носят много положителна енергия. Когато дойде сезона им винаги имам в джобовете на връхните дрехи.

# 482
  • София
Имам проблем с 5м.котенце. От тази сутрин е с разстроено стомахче..... доста бих казала.  Вчера доста хапна. Направих по рецепта от 1 - пост. Два пъти дадох по 1-2 пипетки. Не съм дала гранулки. Оставих котето на глад и диета поне за днес. Купих гранулки с пробиитик и прахчета пробиитик.  Казаха ми днес 1/2 прахче да дам до обяд и вечерта другата част.
Притеснена съм за котето. Надявам се мерките, които взех да дадат резултат.

Какво друго да направя за котето? Вета каза, че щом в началото съм предприела мерки, няма страшно. От 10ч.досега не е ходил до тоалетна.

# 483
. Направих по рецепта от 1 - пост. Два пъти дадох по 1-2 пипетки.
Какви пипетки?

# 484
И аз съм изпуснала пружинките, ако може снимка,че моя никакви играчки не отразява.

# 485
Ако някой си търси котенце, пишете. Намерих кашонче с три бебета, може би на месец - две женски и едно мъжко.
Ако може да помогнете със споделяне.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02xuy8MkjKwGsg8 … d=100002357758079
Барби, не изглежда да са изхвърлени. Хранени изглеждат, т.е., майката трябва да е наоколо мястото, където е бил кашона.
Бяха до кофата за боклук, хората около нас, които се грижат за котките не ги познават. Според мен са изхвърлени домашни, защото наистина са чисти и с пълни тумбаци.
Някой ще ми даде ли акъл как да им помогна да проядат? Очевидно са били само на кърма до сутринта...
Здравейте на всички! Миналото лято отглеждах четири новородени котенца. Подрискаха се от котешкото адаптирано мляко и ги хранех с козе кисело мляко. Разреждах едно към едно с вода. Понякога имахме проблем с изхождането, въпреки че масажирахме  дупетата редовно. Тогава помагаше повече разреждане с вода. Дано съм била полезна!
Чета темата с удоволствие, нищо че съм с куче вкъщи. Всички котенца са прекрасни!

# 486
  • София
Днес пристигнаха новите пружинки.
Пластмасови Simple Smile За котки са ок, интерес има, за внучките - не знам Simple Smile

https://www.aliexpress.com/item/1005002443957850.html?spm=a2g0o. … .0.646f1802HHAP4M

Да взема да ти изпратя няколко?!

Такива ни бяха подарили от един зоомагазин. И понеже интереса беше много голям им поръчах.
Най-вероятно могат да се намерят и по-евтини.

# 487
  • София
. Направих по рецепта от 1 - пост. Два пъти дадох по 1-2 пипетки.
Какви пипетки?

'Пипетките' са всъщност спринцовка / без иглата / от 10 ml.

# 488
  • на брега на морето
За котки са ок, интерес има...
Тамън де, Рафаела и Нала са ми внучките Smile

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 17:47 от AnMary

# 489
Хора, имам проблем с котката ми. Преди час видях, че си ближе половите органи, и забелязах, че има бледа жълтеникава течност, секрет, първо реших, че е гной...вчера не се е близала така. Яде си нормално, тича, всичко точно. Веднага я метнах в транспортната клетка и при вета. Той каза, че за дето се е разгонвала, е станала инфекция. Аз и тук споделих, че има 2 или 3 разгонвания и се гласех да я кастрирам, когато съм свободна, за да си я взема и да си я наглеждам до края на деня. Сложи и 3 инжекции подкожно, две във врата и третата май отзад в бутчето (??) Чух, че казаха подкожно. Май беше окситоцин, до колкото видях шишето, ама имаше и още нещо.  Попитах какво и бият, те ми казаха "Ми за инфекцията!" Писна ми от неадекватно отношение, всички клиники в тоя град съм обиколила и навсякъде едни и същи дебили, извинявам се, че така ги обиждам, ама не е нормално! Та едното шише, от което дръпнаха за инжекцията май беше окситоцин, а другото не можах да прочета. Дадоха ми 6 хапченца, антибиотик Марфлоксин. Ще и го давам от утре, и после пак да я водя, след 6 дни, да видели дали трябва да се кастрира. Моля кажете сблъсквали ли сте се с подобен проблем и как се развиха нещата, защото аз много се притеснявам от доктори, вече едно бебенце ми умря така, миналата година го намерих, с висока температура от някаква инфекция, навсякъде му лепваха различни диагнози, а котето беше полу живо, издавах няколко стотин лева по клиниките, блъскаха го с лекарства и системи без подобрение, докато накрая не умря...Споделете опита си, ако сте имали такъв проблем с инфекция на матката.

# 490
  • София
Какво ще ме посъветвате  - котенцето от 10ч.сутринта няма проблеми със стомаха, да му дам ли гранули? Много е гладен. В гранулите има пробиотик.  Мога да ги поръся с прлбиотичното прахче.
Моля, дайте съвет. Simple Smile

# 491
  • In the land of Never Never
Какво ще ме посъветвате  - котенцето от 10ч.сутринта няма проблеми със стомаха, да му дам ли гранули? Много е гладен. В гранулите има пробиотик.  Мога да ги поръся с прлбиотичното прахче.
Моля, дайте съвет. Simple Smile
Мисля, че може да му дадете малко количество с прахчето и да изчакате дали ще има изхождане. На хищниците червата са им къси, обикновено като хапнат, се раздвижват, ще се разбере скоро дали още дриска.
Аз сварявам ориз, и давам отварата, може и да е по-гъста, със спринцовка. Също действа стягащо на стомаха.
Може и малко количество от сварения ориз, да размачкате с влажна храна утре, ако е по-добре.

# 492
Море, това е много притеснително. Ако имате възможност, закарайте животинката в по-голям град при читави лекари. Може би е за спешна кастрация, за да не се влоши много.

# 493
Море, това е много притеснително. Ако имате възможност, закарайте животинката в по-голям град при читави лекари. Може би е за спешна кастрация, за да не се влоши много.
Ох, не знам. В момента нямам възможност да пътувам, трябва да ходя до Пловдив с автобус, от там с градски, няма да ме пуснат с котката, тя се дере все едно я колят...казаха да и давам 6 дни антибиотика и да я заведа, за да преценят да я кастрират ли. Ама аз четох, че тази болест се лекува чрез премахване на матката и яйчниците, а само кастриране как се извършва, само яйчниците ли се махат? Не знам, аз и го причиних, само отлагах кастрирането, поради неинформираността ми сега нейния живот е в опасност. Не съм и давала хапчета против разгонване, които причиняват този проблем. Майката на моя приятел гледаха с години женска в апартамента без да я кастрират и нищо и нямаше. Как можа на мен да ми се случи! Вчера беше супер енергична, тази сутрин също, събуди ни с мяукане да и даваме да яде (според симптомите, трябва да е унила и да не яде) при нас го няма това. Ще я видя до края на тази вечер, дали се закача с другата ми котка да си играят, или само лежи. Друг път следобед почва да мяука, да и давам гранули, сега си мълчи. Ужас, не мога да повярвам!

# 494
  • София
Glikoza, благодаря за съвета! Flowers Hibiscus

Сега ще дам.  Днес през целия ден  беше жизнен и игрив.

Общи условия

Активация на акаунт