Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 86

• 48 026
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Ужас! Не казаха ли предварително какво смятат да ви изпишат, че да се подготвите? Какъв е този пладнешки обир на пациентите? Все едно като хвърлиш родителите в бедност, осигуряваш щастие на децата. Така си разсъждавам аз.

# 676
И аз платих толкова някъде, плюс аз имах и зарзио (без естрофем от тях).
Frida, имаш право, че не се обсъждат тези суми предварително, не че нещо, но не е малка сумата, човек поне трябва да е подготвен. Мен преди трансфера ме предупредиха, че имам изписани лекарства, така че до някаква степен очаквах.
quote author=Vili75 link=topic=1458531.msg45216979#msg45216979 date=1661439280]
Да, за 14 дни.
[/quote]

# 677
# 678
Здравейте, към дамите, които са правили PBMC - позволени ли са половите контакти преди него, след него, тъй като забравих да питам док. Confused

# 679
Те в манипулационната на Надежда и прогестана го продават на същата цена като пролутекса. Също го поръчват от Турция...Rolling Eyes
Добре че приключих с тази скъпа терапия.

# 680
Всички биопсии ли се правят без упойка? Преди това приемат ли се някакви медикаменти (особено преди тази за имплантационен прозорец)?

# 681
Приема се прогестерон.Може и с упойка,мойте бяха със,понеже правих и хистероскопия с тях.
Всички биопсии ли се правят без упойка? Преди това приемат ли се някакви медикаменти (особено преди тази за имплантационен прозорец)?

# 682
На мен са ми правили един път биопсия и не знам дали има биопсии които се правят с упойка, моята беше без.

Не съм приемала никакви лекарства преди процедурата, не съм слагала прогестерон

Както виждаш всеки случай е индивидуален.
Въпроси за лекарства се задават на преглед или манипулационна, ама ако не ти се занимава поне един нурофен пий 40 мин преди процедурата.

доколкото помня - пълен пикучен мехур
силно обезболяващо, прахче, хапче... каквото ти препоръчат или каквото ти действа

болките са като менструални, ако имаш болезнен цикъл няма да се впечатлиш (няма припадане или повръщане от болка) Smile

ако не ти е болезнен цикъла процедурата макар и кратка ще ти се стори болезнена

# 683
Моята беше в кабинета на док, без упойка и мехура на макс пълен. Направо имах чувството, че няма да издържа, но пък мина много по-бързо, защото каза, че така е по-удобно за тях и няма да те мъчат. Не съм пила никакви обезболяващи, болката е наистина като при цикъл, но много по-лека. Може би на мен не ми направи особено впечатление, защото цикъла ми е адски болезнен и не го сравнявам изцяло с него. Успех!

# 684
Без упойка е биопсията, освен ако не се съчетава с друга процедура или не стане като при мен - имам крив канал, на всичкото отгоре отидох с тотално празен пикочен мехур и док не можа да я направи. Назначиха ми биопсия с упойка след 1 ден.

# 685
А аз да попитам-понеже и на мен ми предстоят биопсии,док. ме вика на 7-8 ден от цикъла,а самите биопсии на кой ден се правят?

# 686
ти като отидеш на 7-8 ден - ще прогнозират кога ти е овулацията

биопсия се прави някъде 5 дни след пункция или овулация

т.е. реално биопсиите се правят, когато евентуално би се паднал трансфер (като проба дали трансфера би бил успешен следващия месец)

А аз да попитам-понеже и на мен ми предстоят биопсии,док. ме вика на 7-8 ден от цикъла,а самите биопсии на кой ден се правят?

# 687
Дами, за PBMC с пълен мехур ли трябва да се ходи, защото не ми обърнаха внимание, както за биопсията..

# 688
Момичета искам да питам, случвало ли се е след стимулация и 2 трансфера нивата на AMH да спаднат. Аз сега ще пускам документи по фонда за 2-ри път и ми искат хормона. Но от 1.19 през декември, сега е 0.586. Дали ще ме одобрят и има ли значение в кой ден се пуска изследването?

# 689
Трябва да е пълен мехура да.
Дами, за PBMC с пълен мехур ли трябва да се ходи, защото не ми обърнаха внимание, както за биопсията..

Нормално е след стимулации резерва да намалява,все пак всеки организъм има N на брой яйцеклетки. На мен някои са ми казвали че се пуска на 2-3 ден от МЦ като другите хормони, но аз съм пускала около овулация и след МЦ и резултата около овуто беше по-висок... на какво се дължи - божа работа...
Момичета искам да питам, случвало ли се е след стимулация и 2 трансфера нивата на AMH да спаднат. Аз сега ще пускам документи по фонда за 2-ри път и ми искат хормона. Но от 1.19 през декември, сега е 0.586. Дали ще ме одобрят и има ли значение в кой ден се пуска изследването?

Общи условия

Активация на акаунт