упорити гъбички по ноктите

• 37 053
  • 299
  •   1
Отговори
# 240
Не се предват така, нито мъжа ми има, нито детето.
А детето е спало и с майка ми в едно легло, тя има активни гъбички, нищо му няма.

# 241
Zanet, пробиха ти нокът с лазер, нали? Поне така помня и знам, че си обещала да споделиш за резултата. Значи помага това пробиване? А какво това ДМ, с което го мажеш? Искам да знам и в случай на появата на гъбички, тогава да не се тровя с Тербинофин. Но пък си го пила и не знаеш, от какво расте чист и здрав нокът от хапчета или лазер? Дано помага това пробиване, защото някои хора не могат да пият таблетки по здравословни причини. Кой ти го проби?

# 242
Ще отговоря, защото аз го препоръчах нещото от ДМ, но съм писала многократно, това не е дезинфектант за употреба върху кожа и нокти. Не знам Zanet как е останала с такива след всекидневно ползване, но аз лично гледам да не го пипам много-много, защото изсушава много кожата, почва да ми се бели, рагади и какво ли не.

https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-dezinfektsirasht-sprey-p … 066447790344.html

Препоръчах го тук, защото с него си дезинфекцирам ОБУВКИТЕ, не ноктите.
С него си дезинфекцирам и телефона, та затова знам колко кофти е за кожата, вече пръскам, слагам ръкавици и така го бърша, иначе ръцете те ми стават тотал щета.

# 243
#Тatyana#, пробиването на нокътя го направих именно защото вече чисто психологично не издържах да пия  хапчета всеки ден.
Вече ми е израстнала дупчицата, та пак ще ходя и тогава вече ще мога да кажа с по-голяма вероятност дали помага пробиването.
Проблемът при мен беше( дай Боже да си остане в миналото), че едни бели нишки започваха още от корена, като с израстването на нокътя се увеличаваха и задебеляваха в страни самия нокът, а в свободната част очевидно имаше гъбички.
Проби го д-р Александрова.
Скрит текст:

Mila1331, и аз купих дезинфектанта с цел пръскане на обувки. Обаче се оказа, че помпичката не пръска. Вече трета опаковка купувам и пак не пръска.
На указанието е написано, че не е за пряка употреба върху хора и животни, но малко под този надпис има друг, който казва за 30  секунди трябва да си пръскаме ръцете с него за дезинфекция и да оставим да изсъхне на кожата.
Тъй като не виждам логика да пръскам за ен секунди на ръце, а да не може на крака, където кожата най-дебела, на своя глава реших да прекарвам с памуче ноктите, че и кожата между пръстите.
Нищо не ми е станало, ако забележа някакво изменение, ще спра естествено.
От друга страна и аз не си представям да си пръскам ръцете с него. Колкото до телефона аз го минавам със спирт.

# 244
Имаше една партида, на която помпите явно бяха дефектни. Последният, който си купих е ОК.
Всъщност - той е с изопропилов алкохол вътре. Което е почти същото като спирт.
Наистина не знам как го понасяш между пръстите на краката си 😳 и не ти пресушава, но… явно твоите стъпала не са така чувствителни.
Въпреки това - не искам да го препоръчвам за средство за лечение на гъбички, защото то реално не е. Вярно, че много голяма част от козметиката, особено тази за акне е на основата на алкохол (и в частност - изопропилов), но това не е съвсем безвредна съставка.

# 245
Явно съм по-дебелокожа. Joy
На опаковката нали пише срещу бактерии, специални гъби, специални вируси-каквото и да значи това "специални" и е за дезинфекция. По стария виц: Аз на надписи не вярвам. Wink
Забравих да напиша, че и с Ламизил спрей мажа, през ден-два.

# 246
Zanet,ще следя постовете ти с надеждата да напишеш, че си се отървала от гъбичките с помощта на пробиване на нокътя. Досега не съм чула за това. Дано да е ефективно това лечение. Blue Heart

# 247
#Тatyana#, ще е много смело, ако започна да твърдя, че е само от пробиването.
Аз много се грижа и за стомашно-чревния тракт, пия пре, пробиотици, да скъпичко е, но не е само с цел опазване от гъбички, а за целия организъм. Гледам доколкото мога и стрес да избягвам, макар да не ми се получава както бих искала.

# 248
#Тatyana#, ще е много смело, ако започна да твърдя, че е само от пробиването.
Аз много се грижа и за стомашно-чревния тракт, пия пре, пробиотици, да скъпичко е, но не е само с цел опазване от гъбички, а за целия организъм. Гледам доколкото мога и стрес да избягвам, макар да не ми се получава както бих искала.
Ох, хубаво е това, което правиш. Но гледам тук една колежка постоянно е на различни хранителни добавки, купени все от Германия, Америка по интернет, много е спокойна, а сега в топло време е в затворени обувки. Срамува се от ноктите си. Тя упорито лекуваше се основно с лазер и мазила, отчая се и в нищо вече не вярва и седи си с гъбичките. Та и на нея ще разкажа за д-р Александрова. Да не би ще й се помогне. Трябва да се помагаме. Желая ти успех и кураж!

# 249
Ох, хубаво е това, което правиш.
Скрит текст:
Но гледам тук една колежка постоянно е на различни хранителни добавки, купени все от Германия, Америка по интернет, много е спокойна, а сега в топло време е в затворени обувки. Срамува се от ноктите си. Тя упорито лекуваше се основно с лазер и мазила, отчая се и в нищо вече не вярва и седи си с гъбичките. Та и на нея ще разкажа за д-р Александрова. Да не би ще й се помогне. Трябва да се помагаме. Желая ти успех и кураж!

Да, трябва да си помагаме, нали затова е форума. За хранителните добавки
Скрит текст:
не си представяй, че сутрин, обед и вечер пия пробиотик. Понякога по 1 след храна, понякога и по цяла седмица не пия, защото не ми се ще. Е, ако се наложи да пия АБ, естествено ще пия всеки ден. Изповядвам философията да сведа до минимум това, което зорлем трябва да направя, гледам да правя само това, което ми се иска и ми доставя удоволствие. Житейски ситуации обаче всякакви и в този смисъл не винаги ми се получава.
Иначе гледам да въвеждам добавки само една по една, примерно магнезий за около 2-3 седмици, ако ми действа, така както очаквам продължавам, ако не-спирам.
На мястото на колежката ти, бих започнала с Тербианфина. Затова и не виждам защо тя след като не вижда резултати се мъчи да се лекува с лазер и мазила-ми не е нейното нещо. Дано помогне Александрова Hands Pray Ако пък не може да пие антимикотични, да пробва с нещо друго- йод, оцет, там другите неща за които се е писало в темата. Проблемът е, че се иска много време и на хората им писва. Нормално е, ама да ходи със затворени обувки по това топло време не виждам смисъл. Не знам защо хората си мислят, че някой ги гледа в стъпалата, кой видял, кой възприел, едва ли има и 1% от всички, който срещаме. Аз бих го погледнала от страната на евентуална възможност да питам непознати имат ли подобен проблем.  Wink
И на теб желая успех и късмет!

# 250
Zanet, за колежката ми....Разни хора са. Тя е ходила с тези гъбички къде ли не е. Нищо не й е помогнало и следователно трябва да пие таблетки, в които тя особено не вярва, защото това е уж локален проблем по ноктите. Казах й за пробиване на нокътя и направих й щастлив деня, дадох й надеждата.

# 251
Малко са хората които биха ходили с отворени обувки без да им пука, за съжаление на днешно време се съдят прекалено лесно и прекалено строго. Лично съм чувала коментари без дори да изчакат човекът да се отдалечи достатъчно - как можело да се показва така, какво било това нещо, не си ли бил миел краката и каквото се сетите още. Сякаш не е достатъчно комплексиращо и без това ами и вина вменяват...
Отделно и колко нереални стандарти за добър външен вид се налагат от социалните медии и за много хора всичко което се отклонява от перфектно е грозно. А гъбичките са си грозни и без това.
И накрая някой с гъбички предпочита да си страда в затворените обувки, вместо да търпи това. Колкото и да не е суетен, то на моменти е просто обидно. Тъпо е, но това е което виждам около мен.

# 252
#Тatyana# аз вярвам в комплексния подход. Но, важното е, че колежката ти е щастлива.

natka, права си, естествено. На мен преди години като ми се появиха гъбички на 1-я нокът и мен ме беше срам, ама "остарях" и вече толкова да не ми пука, че с думи трудно мога да го опиша, живота си е мой, никой няма да ми даде повече или по-малко от него, така че кой какво казал за мен, ми да си казва. Чувала съм такива невероятни истории за себе си, че ако им обръщах внимание щях да се поболея, а не искам.

# 253
Возя се в момента в градски транспорт и с хора, които си ходят с гъбите и сандали - колкото щеш.
Аз лично, когато имах гъбички, просто лятото си се лакирах с обикновен лак и не се лекувах. Лечение съм провеждала все в студените сезони. Не че е особено правилно, ама суета - особено на млади години.
До миналата година имах един дебел, жълт, травматичен нокът на малкия пръст на крака, какво ли не съм го правила, не щеше с години да помръдне. Посявките все излизаха отрицателни за гъби. Съответно - с кеф си се лакирах лятото. Докато не ударих съседния лошо, почна да расте с деформация и гъба и почнах да мажа с Екзодерил и масло за нокти и двата, та буквално за 2 месеца се сдобих с чисти и красиви нокти точно преди летния сезон. Засега вече година все още са чисти и красиви, но да видим докога. Гъбите са гадно нещо, което прави рецидив, особено при травми (което ми се случва нон-стоп) и при предразположеност към такива инфекции.

# 254
Мисля, че при мен те се появиха точно от травми (тесни обувки).Кракът ми е не стандартен. имам изпъкнати кокалчета от вътрешната страна. Големите пръсти на крака се притискаха от обувки и промениха вида, гъбясаха. Та трябва да внимаваме с травми и неподходящи обувки.

Общи условия

Активация на акаунт