упорити гъбички по ноктите

• 37 240
  • 305
  •   1
Отговори
# 195
Момент!
За какъв АБ става дума, тъй като гъбите се лекуват с антимикотици, а не с антибиотици?

Да, в бързината написах АБ за по-кратко вместо антимикотици.

Пари за пробиване на 2 дупчици не ми е взимала.
има ли ефект?

# 196
Скрит текст:
Момент!
За какъв АБ става дума, тъй като гъбите се лекуват с антимикотици, а не с антибиотици?

Да, в бързината написах АБ за по-кратко вместо антимикотици.

Пари за пробиване на 2 дупчици не ми е взимала.
има ли ефект?
[/quote]

Писах по-горе, нямам представа дали ЩЕ има ефект, на няколко дни от пробиването съм.

# 197
Здравейте, от 14.02 съм започнала изписаната терапия с Фунгокап, вече съм приела 9 хапчета от изписани 14. Наблюдавам си ноктите и за тези два месеца ги режа вече втори път. Сякаш забелязвам на два как израства нов тънък нокът, но не мога да преценя добре, защото пък и доста кожички имам. На другите засегнати обаче нов здрав нокът не виждам. Значи ли това, че не действа лекарството и да отида ли по-скоро на контролен? Чак другият месец съм на контролен преглед след като ми мине лечението.

# 198
Ако става дума за ноктите на краката, те растат доста бавно и иска повече време да се види израстнал здрав нокът.

# 199
Ако става дума за ноктите на краката, те растат доста бавно и иска повече време да се види израстнал здрав нокът.
За краката става въпрос, знам, че отнемат доста време те, но все си мисля, че досега щях да видя нещо…

# 200
Разбираемо е, понеже и ти се иска... но все пак първо има някакъв период който е нужен да започне да действа медикаментът, че чак след това да започне да израства чист нокът, че той тепърва да се покаже и да видиш достатъчно от него.

# 201
Благодаря! Ще си изчакам прегледа, дано има ефект.

# 202
Разбираемо е, понеже и ти се иска... но все пак първо има някакъв период който е нужен да започне да действа медикаментът, че чак след това да започне да израства чист нокът, че той тепърва да се покаже и да видиш достатъчно от него.
поне 3-4 месеца

# 203
За краката става въпрос, знам, че отнемат доста време те, но все си мисля, че досега щях да видя нещо…
За месец трябва да видиш поне 1 мм израснал здрав нокът в основанието. Ако ли не го виждаш, значи нещо не е така, както трябва.

# 204
За месец трябва да видиш поне 1 мм израснал здрав нокът в основанието. Ако ли не го виждаш, значи нещо не е така, както трябва.
Виждам, но само на два, останалите три засегнати няма нищо…

# 205
Sealove, не го знам този Фунгокап. Може би, при него става по-бавно.

# 206
Флуконазол е това. Но и както пише че има доста кожички, да не би под тях да е това което се очаква да се види започващо да израства. Ако и поначало нейните нокти растат бавно, те на краката и без това са в пъти по-бавни от на ръцете де, но не при всеки растат с еднаква скорост.
А и който е предписал лечението, явно е имал нещо предвид като е назначил чак за другия месец контрола да видят какво става.

# 207
Здравейте! Имам въпрос - изписаха ми да пия Итраконазол за нокътя на крака (палеца) по едно хапче през ден за 1 месец (тоест 15 хапчета общо). Според Вас тази доза (от 15 хапчета общо) не е ли прекалено малка, за да се проведе успешно лечение? Според мен няма да има никакъв ефект върху нокътя...

# 208
Здравейте!
Днес си изпих последното хапче от терапията и бях при д-р Рачева. Гледа ги на една лампа и каза, че вижда да расте здрав нокът, 2 мм. Спря ми хапчетата и ми изписа Оникофикс активатор, който ще стимулира растежа на ноктите, мазане по 1 път на ден и ме иска след месец на контролен да види как растат без терапия и да пуснем пак посявка.
Беше положителна и доволна от резултата, което ме зарадва много. Искаше ми се да е по-бързо, но съм все пак щастлива, че има ефект Simple Smile

# 209
Sealove,

При ноктите на краката е мнооооого бавен процеса. Тъй че - упорство и търпение.

Galina,

Според мен схемата е някак странна. С Итраконазол се правят курсове  по 6-9 месеца. Според мен - иди на второ мнение, защото тези лекарства не са шега работа, товарят черния дроб, схемата трябва да е
Много прецизна.

Общи условия

Активация на акаунт