упорити гъбички по ноктите

• 37 075
  • 299
  •   1
Отговори
# 255
И аз си ходя лятото по-често със затворени обувки. Преди, когато не лекувах се лакирах с обикновен лак и си носех сандали. Имало е и години, когато не лакирах и пак с бях със сандали, не ме е било срам. Смея да твърдя, че чак толкова грозно не ми изглеждат ноктите, когато са късичко изрязани. Но да, мечтая си другото лято да мога да обуя едни красиви сандали с красив педикюр. Пожелавам го на всеки тук!

# 256
Аз от години не нося сандали, след счупване на въпросния малък пръст, просто не мога. Търпя единствено джапанки тип Ипанема, ама в София е супер зле да се ходи с такива и си ги пазя само за море.
Цяло лято съм с маратонки. Откакто си слагам ботокс на стъпалата против хиперхидроза, мога да не сложа отворена обувка изобщо. Но иначе съм си с лак - за мой си кеф, но не гел, а обикновен.

# 257
на мен гъбичките почнаха от КОРЕНИТЕ.  може би на тези които гъбичките са в горната част на нокътя помагат мазилата

# 258
на мен гъбичките почнаха от КОРЕНИТЕ.  може би на тези които гъбичките са в горната част на нокътя помагат мазилата
Имах гъбички и от горната част на нокътя. Не минават от мазилата. Може би нещо друго на хората тук във форума се е повлияло от мазилата, не знам. И лазер не ми помогна. Писах вече.

# 259

И аз имах такива бели ивици, който започваха от корените.
Трудно ми е да кажа дали те са започнали първо или не, защото аз бях непрекъснато с лакирани нокти и чак когато започнаха да задебеляват отстрани се усетих, че нещо става.
Мисля си, че е по-лесно да се справи човек ако има само по върховете поражения.
Също, че точно тези бели ивици идват от микро или макропораженията на ноктите от обувки, удари и бог знае какво още.

# 260
От собствен опит ще се съглася с Mila1331.

Вече забравих колко месеца пих Тербинафин. В един момент се хванах, че съм под силен стрес дали съм го изпила, дали съм изпила и пребиотиците и всичко останало, което пия.
Намерих лекарката, която ми проби ноктите и от март не съм пила повече Тербинафин.
Мажа с препарата от ДМ срещу гъбички, бактерии и вируси, който пак Mila1331 препоръча и Ламизил.
Расте чист нокът.
За около седмица мажех по 2 пъти дневно, после по 1, сега-даже не всеки ден.

Ще съм благодарна и на jakivasko, ако напише по 1 път ли дневно се е мазала с йодова тинктура.

Не съм особено съглесна, че тя гори кожата. Зависи как се маже. Ако се полива обилно и постоянно нокътя, да ще изгори кожата, но ако внимателно се нанася йодната тинктура не е проблем. Все пак спирта се изпарява.

Привет, може ли да покажеш кой е този препарат от ДМ?

# 261
Peypy, надявам се Mila1331 да не се разсърди, че тя го даде, това е продукта: https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-dezinfektsirasht-sprey-p … 066447790344.html
Дават го като дезинфекциращ срещу гъбички, вируси, бактерии.
Пише, че не се пръска директно върху кожа, по-нататък пише да се пръска директно върху ръцете.
Някакво ... никакво описание.
Аз продължавам да се мажа с него, въобще не прави вакум, та да може да се напръскаш като с дезодорант примерно. Стискам палци. Hands Pray

# 262
Благодаря , аз това го купувам де дезинфекция вкъщи 😃😃😃😃
Знам го
Ама на ноктите ли се пръска

# 263
Благодаря , аз това го купувам де дезинфекция вкъщи 😃😃😃😃
Знам го
Ама на ноктите ли се пръска

Не, по принцип.
Аз го купих да си пръскам обувките вътре, както го даде Мила.
Обаче, както писах колкото пъти купя, пръскалката не работи и реших просто да си минавам с памуче нокътя.

# 264
Някой има ли отлепване на нокътната плочка на крака, подпухва и от долу е кухо.
Така ми се получи на двата палеца на краката, след гел лак. Не знам дали това е причината, де...
Педикюристката ми казва, че има гъбична инфекция. Предложи да изрежи кухата част, но аз не се съгласих.

Последна редакция: вт, 12 авг 2025, 14:01 от monii

# 265
Здравейте!
Изпих си Фунгофин-а както ми го беше изписала д-р Рачева и продължих с Екзодерил капки. От месец вече не го пия, но ако преди виждах наистина растящ здрав нокът, е сега не виждам. На контролен ми е казала края на Септември, но дали да не отида по-рано като видимо не виждам ефект след като спрях лекарствата? Иде ми да се гръмна, ако пак съм се върнала в изходна позиция.

# 266
[
Скрит текст:
quote author=monii link=topic=1458647.msg50076810#msg50076810 date=1754979262]
Някой има ли отлепване на нокътната плочка, подпухва и от долу е кухо.
Така ми се получи на двата палеца на краката, след гел лак. Не знам дали това е причината, де...
Педикюристката ми казва, че има гъбична инфекция. Предложи да изрежи кухата част, но аз не се съгласих.
[/quote]

monii, лично аз не съм имала отлепване. Или поне не съм забелязала.
Къде и доколко е отлепването и защо не искаш да се изреже?
Изгледай това видео да прилики и разлики с теб: https://www.youtube.com/watch?v=refc3V1LVb4

Скрит текст:
Здравейте!
Изпих си Фунгофин-а както ми го беше изписала д-р Рачева и продължих с Екзодерил капки. От месец вече не го пия, но ако преди виждах наистина растящ здрав нокът, е сега не виждам. На контролен ми е казала края на Септември, но дали да не отида по-рано като видимо не виждам ефект след като спрях лекарствата? Иде ми да се гръмна, ако пак съм се върнала в изходна позиция.

Sealove, колко време пи Фунгофина?
Аз видях голямо подобрение когато почти всеки ден започнах да пия пре+пробиотици.
Иди при Рачева по-рано, да видиш какъв акъл ще даде.
Не се притеснявай, не е болка за умиралка че имаш някой и друг гъбичок. Неприятно е, особено след като човек е правил всичко, каквото трябва и накрая-изходна позиция, ама случва се, гледай да не обръщаш много внимание, има къде къде по-сложни и опасни неща в живота. Hug

# 267
Ноктите на двата палеца на краката са засегнати. Отлепването е от едната страна почти до средата на плочката. А на другия е по-малко.
Страх ме е да не се възпали нещо при изрязването и не знам как ще ходя с отворени обувки. Доста грозно ще е ...

# 268
Ноктите на двата палеца на краката са засегнати. Отлепването е от едната страна почти до средата на плочката. А на другия е по-малко.
Страх ме е да не се възпали нещо при изрязването и не знам как ще ходя с отворени обувки. Доста грозно ще е ...
Трябва да се изреже отлепеното и да се маже, иначе няма да израсте здрав нокът.

# 269
Скрит текст:
[/spoiler]

Бре, много...
Започвай да мажеш с нещо-йодасепт, йодова тинктура, ама внимавай, че тя гори.
Не знам защо дерматолози препоръчват да се маже и с антимикотична течност, след като крем прониква по-добре.
По-добре да те види дерматолог.

Да, много е неприятно лятото с криво изрязани нокти, ама то остана месец, после пак затворени обувки.
Мажи и наблюдавай известно време, то и без това ноктите растат бавно.

Общи условия

Активация на акаунт