Сто и втора всесезонна плетаческа тема

• 51 255
  • 903
  •   1
Отговори
# 90
  • Балчик
AVA ROSE, много е хубава! Строителният конец ми харесва, преди време бях плела гривни макраме от такъв. Но рядко се намира в бежово .  Колко макари ти отидоха за тази шапка?
Много благодаря за оценката. Около 7-8 бройки, да цветово е много трудно. Имах късмет, че цветово бяха на едно място в магазина, буквално ги заграбих под шашнатият поглед на моят мъж....кото луда бях....в сайтове за строителни материали има огромно разнообразие цветово, но ако решиш да пиръчваш- липсват цветове. Сега виждам, че на снимката се вижда петно от лепилото.

# 91
  • Бургас
Колко е дебел този конец, с кой номер кука горе-долу?

# 92
  • Балчик
Колко е дебел този конец, с кой номер кука горе-долу?
Ако към мен е въпроса - с кука № 3 е плетена, конеца не е много тънък, пробвах с кука № 5, мнооого рехаво, с кука №2 е малко по-стегнато от исканото от мен и №3 пасно идеално. Като самият конец е 100 % синтетика и никаква разтегливост няма. Ако намеря примерна снимка, ще я публикувам тук.

# 93
  • Бургас
Да, благодаря! А като се изплете как е, стегнато ли е? Предполагам, че е,  щом е на шапка и държи такава периферия.

# 94
  • Балчик
Да, благодаря! А като се изплете как е, стегнато ли е? Предполагам, че е,  щом е на шапка и държи такава периферия.
Не бих казала, че е стегнато, аз допълнително я втърдявах, като я колосвах, също така в последният ред на периферията вплетох корда, за да държи право.

# 95
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
това ли е? много свеж цвят е този.
Боже какви идеи ми идват...

https://itt-shop.bg/stroitelen-konec-cveten-pe-100-m-43575

# 96
  • Бургас
Аз си мисля, за чанта, но не знам дали на живо ще мога да го купя, че това хоби ще ме разори Smiley

# 97
  • Балчик
това ли е? много свеж цвят е този.
Боже какви идеи ми идват...

https://itt-shop.bg/stroitelen-konec-cveten-pe-100-m-43575
Не, конеца, който аз използвах е с акрилна блестяща нишка, пресукана. Търсех и аз онлайн но не откривам, а и нищо не остана като мостра да снимам да покажа.
много прилича на този.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 11:14 от AVA ROSE

# 98
Ава, сигурна ли си, че е с акрилна нишка? Не съм срещала до сега такива. Строителните конци са полипропилен, полиестер, не са акрилни.  Повечето са пресукани с блясък, рядко се намират оплетени и без блясък.  Това, което си показала,  прилича на капронов конец, те с с лъскавина. https://www.-spam090-/product_list.htm?idcategories=44&page=2
. Аз съм плела гривни от такъв, какъвто Добри е показала - оплетен, без блясък, дебелина около 1 мм. Бях намерила бежов и винено червен, но отдавна не съм виждала такива.
Винената гривна като черга и бежовата в дясно горе, от която се вижда крайче, са с такъв конец.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 22:53 от Diorela

# 99
  • Балчик
Ава, сигурна ли си, че е с акрилна нишка? Не съм срещала до сега такива. Строителните конци са полипропилен, полиестер, не са акрилни.  Повечето са пресукани с блясък, рядко се намират оплетени и без блясък.  Това, което си показала,  прилича на капронов конец, те с с лъскавина. https://www.-spam090-/product_list.htm?idcategories=44&page=2
. Аз съм плела гривни от такъв, какъвто Добри е показала - оплетен, без блясък, дебелина около 1 мм. Бях намерила бежов и винено червен, но отдавна не съм виждала такива.
Винената гривна като черга и бежовата в дясно горе, от която се вижда крайче, са с такъв конец.
Скрит текст:
Честно, като не съм запазила етикетите, не мога да кажа със сигурност. Но нишката е блестяща и се топи като найлон при горене.
Да се похваля, от снощи притежавам комплект куки с подвижните корди. Моят съпруг ги поръчал от али- то, не знаех, как да не му изплета всички пуловери и жилетки на света:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 100
  • София
Здравейте,
От много време не бях подхващала...сплетох едно чанте на 10г. щерка:

Много ми личи, че не плета редовно, не е равномерно, но детето я хареса и я носи. Сега и за тийнката един друг модел пробвам. Забавно е.

# 101
  • Sofia
Първият ми опит за панер на твърда основа

Обаче май ще го разплета. Нагоре от основата се прибра, не ми харесва. Ще го почна още отдолу с два пъти повече бримки.
Някой плел ли е такъв?

# 102
На снимката изглежда, все едно нарочно си го плела цилиндричен.
Два пъти повече бримки няма ли да са много за това дъно, ще стане като чиния.
Много е трудно да се уцели извивката. Бих наддавала по няколко бримки във всеки ред, докато ми хареса резултата. Приблизително в каква форма искаш да стане, пресечен конус или полусфера?

# 103
  • Sofia
Основата е елипса и искам да е прав нагоре.
Мисля само долу да са повече - да прекарвам по две в дупка на основата и после нагоре да върви цилиндрично.
Ще пробвам, не ми е жал да разплитам

# 104
Основата е елипса и искам да е прав нагоре.
Мисля само долу да са повече - да прекарвам по две в дупка на основата и после нагоре да върви цилиндрично.
Ще пробвам, не ми е жал да разплитам

По две във всяка дупка ще са много. Направете по две през 7-8 дупки. Най-малко през 6.

Общи условия

Активация на акаунт