Сто и втора всесезонна плетаческа тема

• 50 854
  • 903
  •   1
Отговори
# 810
Пелената е много красива.

Хубаво е когато се плете за бебе да се обръща внимание на състава на преждите. В случая е 100% полиестер или 100% акрил. Тоест ще задържа влага и ще спарва, няма да топли, ще се обезформи при пране и конкретно тази пухкава прежда ще изпуска невидими власинки, които бебето ще вдишва.

Съгласна съм напълно! Но това е трета пелена, която плета от тази прежда и отзивите от мамите са много добри. Не изпуска власинки, ползва се повече като горна пелена в количка. Пере се в пералня и издържа на центрофуга - няма поражения във външния вид. . . И наистина стават красиви.

# 811
А, няма да споря. Точно завърших два панера за котките от такава прежда (Alize Velluto, 100% Poliester). Невидими власинки се изпускат при плетене, усеща се и още как. И после се вдишват. От там алергии и други проблеми. Търсете естествените влакна за бебешките плетива, има смисъл да се намаляват алергените поне в бебешка възраст.
Да, красиви са, много мекички и приятни - и за плетене и за ползване.

# 812
И аз плетях с Пуфи одеала за подаръци,но когато ми подариха за моето бебче не бешепрактично нито за завиване, нито нищо....Само за постилане го ползвах в началото. Изобщо и трудно се пере и суши :/

# 813
  • Бургас
Най-накрая си довърших роклята.Ще мога да я нося  тази година  Smiley

# 814
  • Балчик
Най-накрая си довърших роклята.Ще мога да я нося  тази година  Smiley

Чудна е!
И ти стои много добре. Отива ти.

# 815
  • Бургас
Благодаря,  тъмно синьо е моят цвят.Исках да е малко по-широка, с А силует, за да не ме описва, но не можах да я докарам така въпреки, че поне 10 пъти разплитах.

# 816
  • Балчик
Да се представя отново с най-новите ми творения, вече съм на есенно - зимна тематика.
Оглеждам се за хубави модели на шапки, тази година съм решила подаръците да са шапки, щото като си видях запасите от прежди.....няма такава къща като моята...от вкякъде изкачат моите кълбенца....
Преди две седмици, преживях леко наводнение, толкова се притесних за моите прежди, други не виждах, само това спасявах...преждите SmileSmileдомашните събират изнасят килими, кутии, дрехи.....аз драпам за преждите...

# 817
  • Бургас
Браво и на теб, и ти си успяла да се впишеш с рокля.И аз ще направя втори опит с паутинка, защото съм награбила прежда поне за три бр .Laughing Как я плете-отдолу нагоре, на части?

Мисля да си направя подарък от комплектите за 2 куки, защото покрай паутинката разбрах, че ще ми трябват корди, които да се откачат.Някой ако има впечатления от конкретен модел ще се радвам да сподели или от къде да си взема.Не съм разучавала от оригиналния сайт как стоят нещата.
Най-вече за дължините на кордите не мога да се ориентирам за какво са и по колко ще ми трябват.Дължината на иглите.

# 818
Моите са на KnitPro, много съм доволна. Откакто ги имам не ползвам други. Май от Амазон ги поръчвах, сега гледам, че има и други марки. За начало ти препоръчвам да си вземеш комплект корди с различни дължини, особено за големи проекти ще ти трябват всичките Grinning
Аз май първо взех две игли с няколко корди за проба, и после поръчах голям комплект от 3 до 8. Ако плетеш редовно ти препоръчвам да направиш обратното, вземи си голям комплект първо, и после допълвай каквото ти липсва.

# 819
  • Балчик
Галчудо, много благодаря!
 От както се научих да плета пуловерите на цяло в кръг друг начин не подхващам. Много ми е удобно. Плета ръкавите отделно и приключвам.
Аз имам корди със сменяеми куки, не са на определена марка от Али-то са. Не са най-удобните, защото винта, който държи куката с кордата постоянно иска натягане. Но може би моите не са от най-сполучливите.
Предпочитам куки с метална корда, много са удобни.

# 820
  • Бургас
Ава, аз за роклята исках да питам, но така съм го написала, че .....Моята в кръг, отдолу,но после я обърнах, защото стана по-тясна.Явно трябва отгоре да се плете за да стане както искаш.Паутинката я плетох в кръг и затова с ръкавите имах проблем при прехвърлянето им на куките истигнах до извода, че ми трябват от тези с кордите само куката да местя.

# 821
  • Балчик
Ава, аз за роклята исках да питам, но така съм го написала, че .....Моята в кръг, отдолу,но после я обърнах, защото стана по-тясна.Явно трябва отгоре да се плете за да стане както искаш.Паутинката я плетох в кръг и затова с ръкавите имах проблем при прехвърлянето им на куките истигнах до извода, че ми трябват от тези с кордите само куката да местя.
Smile ясно, плетена е от талията  надолу първо и после от талията нагоре, плетена е в кръг, зора ми беше най-вече да държа изправен съединяващият ред/ от горе до долу по вертикала/, трудното беше, че работех само по три снимки, нямах схема, нищо нямах, а девойчето капризно...но пък така се учим. А всеки път си казвам, че повече с капризни хора няма да се занимавам, още повече когато и нищо не разбират от плетене, да, не са длъжни, но все пак...е успях и да се оплача. Да, по лесно,като се плете от средата, няколко рокли на една кука съм работела, така ги започвах от средата, особено ако разширяването е в по-долните нива на полата.

# 822
  • Бургас
Smile ясно, плетена е от талията  надолу първо и после от талията нагоре, плетена е в кръг, зора ми беше най-вече да държа изправен съединяващият ред/ от горе до долу по вертикала/, трудното беше, че работех само по три снимки, нямах схема, нищо нямах, а девойчето капризно...но пък така се учим. А всеки път си казвам, че повече с капризни хора няма да се занимавам, още повече когато и нищо не разбират от плетене, да, не са длъжни, но все пак...е успях и да се оплача. Да, по лесно,като се плете от средата, няколко рокли на една кука съм работела, така ги започвах от средата, особено ако разширяването е в по-долните нива на полата.
Благодаря ти, много ми е полезно.На мен винаги първия ред ми става по тесен.В случая имах точен брой заради фигурката и нямаше как да наддам без да искам, на пакфсе увеличи.Като го обърнах стана перфектно, но  нагоре не можах на обратно да оплета същата фигурка.Но пък ще знам за следващата.

# 823
Момичета обмислям да си изплета една блузка, която искам от гърдите на долу да е набрана . Бихте ли ми разяснили как мога да изплета това набраното . Ако примерно изплета едно парче и го изплета с горната част как мога да го изплета така, че да се набере като пола. Или от горната част да спусна на долу , но трябва да наддавам и да свивам , а не знам как . Разбирате ли ? Блузата ще е на една кука и ще е с прежда Бегония или някоя по тънка .

# 824
  • Балчик
Благодаря ти, много ми е полезно.На мен винаги първия ред ми става по тесен.В случая имах точен брой заради фигурката и нямаше как да наддам без да искам, на пакфсе увеличи.Като го обърнах стана перфектно, но  нагоре не можах на обратно да оплета същата фигурка.Но пък ще знам за следващата.
Пробвай, когато започваш първи ред - синджира, с един номер кука по-дебела, после си продължаваш с тази която ще плетеш, става равно и се избява да е по-тясно.

alisa212 , това което разбах е че искаш разширението да е под гърдите, тогава го прави като бюстие с подобно на колан под бюста и от там после можеш да наддаваш, или първо правиш колана и от него надолу и после горвата част плетеш, наддаването може да е по няколко начина, може да започне от самият колан, а може в последствие да наддаваш бривки, ще потърся подобни и ще ти дам линк.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 13:42 от AVA ROSE

Общи условия

Активация на акаунт