Египет /Тема 13/

• 81 639
  • 751
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
Акули има на много места по света, където хората не се притесняват да плуват. Колко са инцидентите, като бройка?! Безпочвени страхове.

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 21:04 от Blаck Cat

# 721
# 722
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

изолиран случай, преди почти година и все ще се споменава. Sad

използвайте басейните. там акули няма.

# 723
Първо,не е изолиран случай,има още такива!Наистина като процент е много малко вероятно да ви се случи,но е факт че е възможно,затова е нормално да има някакви притеснения!А съветите с басейните си ги запазете,никой не ви ги е искал!

# 724
  • София
Наистина съвсем скоро бяха случаите на хора, нападнати и убити от акула в Хургада, в курорта Сал Хашиш, ако не се лъжа. Мисля, че бяха през юли 2022 г.
А в Египет никой не отива, за да седи на басейна предполагам, при условие, че има коралови рифове с цветни рибки.

# 725
Първо,не е изолиран случай,има още такива!Наистина като процент е много малко вероятно да ви се случи,но е факт че е възможно,затова е нормално да има някакви притеснения!А съветите с басейните си ги запазете,никой не ви ги е искал!

Е ама съветът му е наистина добър - ако човек не иска да е сред водорасли, акули и други морски обитатели, басейнът е по-подходящото място. Почивката пак би била пълноценна. А смъртоносните атаки от акули в Египет са по-редки от смъртоностните атаки от кучета в България, така че най-вероятно няма причина за особени притеснения.

Наистина съвсем скоро бяха случаите на хора, нападнати и убити от акула в Хургада, в курорта Сал Хашиш, ако не се лъжа. Мисля, че бяха през юли 2022 г.
А в Египет никой не отива, за да седи на басейна предполагам, при условие, че има коралови рифове с цветни рибки.

Там където има коралови рифове с цветни рибки, винаги има и по-големи рибки, които ядат малки рибки, ама понякога се объркват и нападат и хора. Та човек трябва да вземе решение за себе си дали иска да поеме риска и да види цветни рибки и корали или да си седи на място, където е безопасно. Да не се приема като "Който го е страх от мечки, да не ходи в гората". Просто е гарантирано, че там където има корали и шарени рибки, има и акули и риск.

# 726
Момичета, откъде се снабдявате с дребни пари,аз досега намирам само по 20 най малко. И още - работи ли вече новият музей в Кайро?

# 727
  • Sofia
Момичета, откъде се снабдявате с дребни пари,аз досега намирам само по 20 най малко.

Ние обиколихме доста банки и обменни бюра и от почти всяко ни даваха по няколко банкноти от $1.

# 728
  • Sofia
А смъртоносните атаки от акули в Египет са по-редки от смъртоностните атаки от кучета в България, така че най-вероятно няма причина за особени притеснения.
Точно същото мислих да напиша по-горе, защото и аз съм чела статистики относно смърт, причинена от домашни кучета.
Да не говорим какъв е рискът да попаднеш в катастрофа, не дай си Боже, но не съм чула това да е отказало някого от желанието да шофира.

Иначе, ето, давам пример със себе си – обожавам да плувам и шнорхелувам в морето и влизах доста навътре по време на почивката ни в Шарм (съвсем сама). Други хора също се отдалечаваха доста от брега. Не съм мислила за опасностите, защото, както вече се спомена, рискът е напълно пренебрежим.

# 729
  • София
Здравейте!За първи път ще ходим в Египет,затова искам да попитам дали имат плажовете някаква защита от акули?Прочетох ,че миналата година акула е разкъсала две жени на плаж близо до Хургада и се притеснявам  дали мога да пускам детето свободно да плува?Ако някой е запознат ше съм благодарен да сподели!
ние бяхме през октомври в Desert Rose. Там плажът е оформен като лагуна и в края на лагуната има мостове от 2-те страни със заведение по средата. Та там имаше спуснати мрежи, вероятно и с цел защита от по-големи риби. Но кораловият риф се намира след моста и сте в открито море, но пък е много плитко.

# 730
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Като питаш е добре да ти се отговори.
Ако отговорът не ти допада не е добра идея да нападаш - следващият път никой няма да отговори.
Ако исках да запазя нещо за себе си нямаше да отговарям, нали? Wink

Дребни купувахме от тавекс. Египетски също може от там, а след това в първия магазин забивате въпроса "фии факка?" И ги сменяте за по-дребни.

# 731
  • София
Здравейте, моля за съвет.
 Планираме пътуване от 09.09. с Емералд / само те имат обявен чартър по това време/.
Искахме да отседнем отново в DESERT Rose, но няма оферта за него за тази дата.  Може ли да ми препоръчате подобен на него хотел, като желанието ни е да има собствен коралов риф.  Детето много се впечатли миналата година и това е задължително условие за нас.
Благодаря!

# 732
  • Beyond the Frontiers
Desert rose e доста напрегнато с местата. Абакс имат контингент мисля.

Дана бийч е съседния на Desert rose, Албатросите, Гравити Хургада е нещо подобно - залив с лагуна, но е по-скромен като територия.
Всичко зависи от бюджет...
В Макади Джаз са с хубав залив.

Правила съм нощно гмуркане (близка среща с една двуметрова морена), гмуркане в открито море по рифовете, яхти, островчета....акула видях веднъж, 1 метър дълга.

Няма причина да реагирате така. Ако искате в Египет, а ви е страх от акули, вариант е да ползвате басейните. Или просто Египет не е вашата дестинация.
Да, заливът на Desert rose е с мрежа, ама това е частта без корали. Т.е. ако искате да видите рибки и корали, пак сте в откритата зона.

Последна редакция: чт, 09 мар 2023, 19:31 от Galactic Voyager

# 733
Здравейте. Трима човека мислим да се насладим на Египет през май, но се чудим все още между два хотела: Pharaoh Azur Resort и Hurghada long beach resort? Ще се радвам да събера мнения и за двата хотела, ако някой е отсядал там. Като информация за обслужване, стаи, забавления, плаж, храна и общо взето-всичко. Виждам, че и в двата са в близост до някакъв Гранд Аквариум и за него ако ми дадете информация, ще се радвам.

# 734
Desert rose e доста напрегнато с местата. Абакс имат контингент мисля.

Дана бийч е съседния на Desert rose, Албатросите, Гравити Хургада е нещо подобно - залив с лагуна, но е по-скромен като територия.
Всичко зависи от бюджет...
В Макади Джаз са с хубав залив.

Правила съм нощно гмуркане (близка среща с една двуметрова морена), гмуркане в открито море по рифовете, яхти, островчета....акула видях веднъж, 1 метър дълга.

Няма причина да реагирате така. Ако искате в Египет, а ви е страх от акули, вариант е да ползвате басейните. Или просто Египет не е вашата дестинация.
Да, заливът на Desert rose е с мрежа, ама това е частта без корали. Т.е. ако искате да видите рибки и корали, пак сте в откритата зона.
И как съм реагирал?Зададох нормален въпрос който ме притеснява,а вие започнахте да ме пращате на басейни!Че кой нормален човек ще бие път до там да седи на басейн?Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт