Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 327
  • 766
  •   1
Отговори
# 75
От месец използваме това шише като само два пъти е било стерилизирано, защото пишеше, че само преди първата употреба се стерилизира. И само с гореща вода сме го измивали. Утре ще отида да купя бебешки препарат за съдове.

Не знам вашето с какви инструкции е дошло, но погледнах сайта на Медела и си пише да се мие с веро и гореща вода. Може да се стерилизира също всеки ден, а не само преди първата употреба.
Вие вашите съдове и прибори само с вода ли ги миете?

# 76
И двете ми деца бяха на смесено хранене първите два месеца. Миех с Бочко и като се напълни стерилизатора го пусках. Т.е след всяко ползване стерилизирах всичко. Когато започнаха да ползват биберон, го пусках вечер. Помпата за кърма също след всяко ползване. До около 6-7 месец. След това само измивах с веро и попарвах биберона с вряла вода от каната. На кърма бяха след 2 месец.

# 77
  • Beyond the stars
И двете ми деца бяха на смесено хранене първите два месеца. Миех с Бочко и като се напълни стерилизатора го пусках. Т.е след всяко ползване стерилизирах всичко. Когато започнаха да ползват биберон, го пусках вечер. Помпата за кърма също след всяко ползване. До около 6-7 месец. След това само измивах с веро и попарвах биберона с вряла вода от каната. На кърма бяха след 2 месец.

По същия начин. Шишета и помпа - след всяко ползване миене и стерилизиране.
Залагалки веднъж на ден, два.
Стерилизирах докато започна да пълзи и се изправи т.е. 6 месеца.

# 78
  • до най-прекрасния мъж
Стерилизирам шишетата, залъгалките и помпата (докато ползвах) след всяко ползване вече 7 м. От няколко седмици не стерилизирам само шишетата за вода. Мислех като навърши 6 м да разредя стерилизацията на шишетата за мляко, но посред лято нещо не ми се иска и се отказах. А и тя замести 2 хранения вече и ми трябват 3 шишета, а имам 4. Тоест, вече стерилизирам 1 път на ден. Като се захлади наесен, ще започна през няколко дни и ще спра. Така или иначе вече се опитва да пълзи, лапа всичко и колкото и да мия, чистя и пера, вече не е стерилно. Шише, което не е измито с веро, не бих дала, още повече нестерилизирано и на толкова малко бебе. Млякото е мазно и само с гореща вода не може да се отмие. Дъщеря ми е на АМ, но дори и кърма като съм давала, също миех старателно с веро.

# 79
Нищо не и е станало от миене само с гореща вода на шишето.
 Иначе какво може да се случи?
Купих бебешки препарат, ще започна да мия с него.

# 80
Littlemuffin, надявам се да ме разберете правилно и да не се засегнете. Задавате въпрос - 100 човека се включват да ви отговорят, а вие накрая "то нищо не е станало".

Само едно ще ви кажа, то един път става!

Информирайте се малко по-подробно за основните неща в отглеждането на новородено бебе. Тонове информация има от легитимни източници. Не черпете информация от листовки, брошурки, рекламни материали, а и от форуми.

# 81
Страхотна логика, нищо й няма. Пак да попитам вие само с вода ли си миете съдовете? За бактерии чували ли сте и не се ли притеснявате за новороденото си?
Ето ги инструкциите за миене на шишето - след всяка употреба се мият с гореща вода и веро, веднъж на ден се стерилизират.

Не знам вие какви инструкции четете и как успяхте да разберете, че не се използва веро.
За първи път срещам човек, който да мие съдове само с вода и да си мисли, че е достатъчно, особено за бебе, което няма все още имунитет.

Като включим и спането в гнездо между вас и чуденето дали са го возите в коша от количката в колата, все по-притеснително звучите. Повечето родители се опитват да избягват всякакви рискове с новородените си, а вие сякаш всичко наопаки правите.

# 82
Момичета, като говорим за шишета - предполагам е много индивидуално, но според вас кои шишета са добри (като марка и вид)? Благодаря!

# 83
Момичета, като говорим за шишета - предполагам е много индивидуално, но според вас кои шишета са добри (като марка и вид)? Благодаря!
Според мен зависи от целите.
Моята представа за добро шише беше и все още е такова, от което бебето ще яде понякога и после няма да отказва гърда. При моето бебе в това естество се оказаха хубави стъклените шишета на Лансинох. Препоръчаха ги в темата, много по-късно чух и Ася Демирева да ги одобрява за същата цел, за която и аз.
Девойката е на 5+++ и преди седмица пак яде от малкото шише. Второто все така си стои в кутията.

# 84
Аз ползвах шишета на Авент, с които давах изцедена кърма. Не сме имали проблеми с объркване и отказ от гърда.

# 85
За коша от количката - не бихме пътували с него, разбира се. Просто колега на ММ каза, че е пътувал с него до морето, разровихме се из книжката на количката и видяхме, че го дават като опция, та затова се сетих да попитам тук дали някой изобщо е пътувал така. Уж трябва пътуването да е безопасно, а пък се учудихме, че има такива инструкции за използване. В четвъртък ще пътуваме към морето и не бих си и помисляла да бъде в коша от количката.
За гнездото - аз не мога да разбера по какъв начин може детето да се задуши? Не намирам информация в интернет. Много съм се ровила. Да не си забие главата отстрани ли? Ако е така то при нашето гнездо е невъзможно, защото първо, че не го стягаме, а е разпуснато максимално и второ, че е много широко и голямо. И е спала в гнездото между нас на спалнята точно два пъти. Вечер я местим с гнездото върху кошарата и и като се събуди в 5ч. като по часовник - я местим на спалнята и аз отивам в хола да спя, оставям ММ да се занимава с нея.
За шишето - да, тук грешката е била моя, че не съм използвала бебешки препарат или поне, че не съм стерилизирали .. Купих на Бочко и вече два пъти го използвах - шишето не е мазно вътре след употреба. Добре, че разбрах от вас и не е било прекалено късно.

А понеже се подсече в интимната зона, смених крема за подсичане от Бочко на Бепантен и купих бебешка пудра, но не знам как да ги използвам и двете. Първо слагам пудра, после крем или как ?

# 86
Пудра - не!
Пудрата заедно с крема/урината ще образува фина паста с абразивен ефект и ще влоши положението!

# 87
И аз като мама за първи път, да попитам. Blush
Когато поръчвах козметика, ми се видя недостатъчно само пяната за тяло и глава, олио, лосион и кремчето 1 2 3 за подсичане - всичко е на Мустела.
Поръчах и пудра, ей така да има. Видях че и възрастни я използват. Как и за какво използвате вие пудра? Ако използвате...

# 88
Пудра не. Крем бариерен след всяка смяна подсушавате добре кожата и нанасяте тънък слой. При вече червена  кожа, ако Бепантен не повлияе, Судокрем или Биодерма за под пелени. Моят опит с Бепантен е, че предотрватява зачервяване, но не лекува вече налично такова, затова и съвета за другите 2 продукта.
Шишета, биберони, дъвкални всяккави неща, които влизат в устата, задължително стерилизирайте, ако не в стерилизатор, то поне във вряща вода. Да, верото може да изпуснете, но стерилизиране, не. Като порасне бебето, стерилизацията отпада, миенето с веро остава.
С дете номер 1 миех всичко с бебешки препарат. С дете номер 2, всичко пластмасово мия със стандартен измиващ препарат, а стъклена и порцеланова посуда в миялната. Но аз позлвам единствено шише за вода от 6м и посуда за хранене. Разбира се, преди първа употреба изварявам. Каучукови биберони не поджежат на стерилизация. Измиват се добре с топла вода и препарат.

# 89
Аз бях купила стартовия пакет на Philips Avent малко съм предлагала изцедена кърма, колкото да разтворя капките за колики - приемаше и шише и гърда

Общи условия

Активация на акаунт