Подготовка за малкия човек - тема 19

• 36 343
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
  • до най-прекрасния мъж
Ние сме на Авент Нейчър, дават ги съвместими с кърменето. 20 дни я кърмех от гърда, цедях се и давах от шише, дохранвах с АМ. Не е объркала шишето с гърдата. Даже до около 1.5-2-месечна възраст, като огладнее, се извъртяше и търсеше гърда да суче, дори от баща си. То им е инстинкт. После вече се научи, че млякото идва от шишето, не от гърдата (спря ми кърмата, когато тя беше на 20 дни).
За пудра - никога не съм се и сещала да слагам или да купувам. За дупе ползвах до скоро Бепантен за през деня и Судокрем за през нощта. Сега замених Бепантен с Бочко за през деня. Но аз си я мажа само сутрин след тоалет и гимнастика и вечер след къпане. Като беше по-малка, мажех на всяка смяна, сега просто сменям по-често и не мажа. Така или иначе лятото се спарват и е хубаво пелената да се сменя често.

# 91
Литълмъфин добре че децата оцеляват въпреки нас.
Първия сайт за бебешки сън и пише за Гнездата, а вие си преценявате как да си гледате вашето!

Производителите на бебшки стоки целят да ги продават... не им дреме да са безопасни. И аз имам люлка на която пише,че може да е в колата и така да спи... ама не и когато колата е в движение!

Подсечено дупе никога с пудра, измиване, подсушаване и с крем за подсичане, ако положението не е много сериозно само с подхранващ крем бидерма, галофарм, джинджира алба, судокрем и такива с цинк само когато е много зле положението и не продължителна употреба изсушават кожата.

Относно миенето проблема е в млечните бактерии в кърмата или АМ, за това се и стерилизира, защото някой не умират само с вода и сапун. Аз не стерилизирам но бебето ми е само на кърма, бибите също не стерилизирам, защото всичко е в устата кърпи плюшки одеала.., а не всичко е стерилно... Мия си силиконовите протектори с гореща вода и бебешки препарат имам на Бебо и на Бочко.

Моето момиче шише не иска, но съм доволна от тези на Томи Типи взех ги с помпата за кърма, докато ползваше шишета беше с тях и си и сучеше проблем не съм имала.

# 92
Аз ползвам на Бочко и съм много доволна.

# 93
  • София
Моето бебе е на смесено хранене и ползва шишета на Avent natural. След всяко хранене измивам с препарата на Nuk или Canpol и стерилизирам, както и помпата след всяка употреба ако се наложи. Сега е на 4++ и се чудя докога да стерилизирам шишетата, че на последния преглед забравих да попитам педиатъра. Не знам дали има смисъл, тъй като и без това всичко бута в устата, лиже кимимчето за игра и активната гимнастика, както и играчките, раницата, всичко, всичко. Вие докога стерилизирахте?

# 94
  • до най-прекрасния мъж
Изчакай поне до 6 м или да мине лятото. В шишетата са развъждат бактерии от млякото и е добре да се стерилизират. Иначе, да, всичко бутат в устата и не е стерилно, но поне храната да е в стерилни съдове. Моята е на почти 7 м, ще изчакам до есента да минат жегите, ще разредя и постепенно ще спра. Засега стерилизирам рядко само шишетата за вода и то ако по навик ги бутна в стерилизатора. Тези за мляко си мия и стерилизирам след всяко ползване.

# 95
Аз не че имам толкова за миене, едни протектори, лъжичка и два биберона засега, но като им гледам състава на "бебешките" препарати - все същата работа. Понеже ще почвам да захранвам и ще мия повече, на 1.06 си казах - дай да поръчам пяната на Бебо - ами, че те всичките им препарати за съдове са с феноксиетанол, който и в козметика, и в мокри кърпички избягвам.

# 96
  • София/Севлиево
Аз към 8-ми месец намалих стерилизирането,но още не съм го спряла напълно и от време на време вечер пускам шишетата.Но само тях,другото го мия на чешмата с бебешки Бочко или някакъв друг пак бебешки...

# 97
А момичета възможно ли е бебешкия препарат на Бочко да не влияе на бебето благоприятно? Заради миризмата? Вчера го купих и започнах да мия шишето с него, както знаете, и от както я храня от тогава е много неспокойна и сякаш не го иска шишето.

# 98
Според мен да. Пробвай Фрош бейби, той е без аромат.

# 99
Моя има аромат. 🤔
Аз съм склонна да мисля, че е съвпадание. Бяхме на гости 10 дни и там ползвахме Бочко. Не е отказал каквото и да е. От шишето пие само вода, но все пак.. 🤔

# 100
И при нас от Бочко няма проблем мирише на чисто, и след изсъхване(като е добре изплакното) даже не се усеща. Нито на шишета нито на бибите нито на протекторите (и аз слагам вода, нищо че тя не иска)
Бих казала, че пяната на Бебо е гадна .  Това е първото което не им харесвам за сега

# 101

А как миете с него? Не разбрах много опътването. Сложих 2,5л. топла вода и на око малко от препарата.

# 102
  • до най-прекрасния мъж
Слагам на отделна нейна гъба и мия като нормалните съдове, после изплаквам с много вода. Гъбата съхранявам в затворена кутия и сменям всяка седмица.

# 103

А как миете с него? Не разбрах много опътването. Сложих 2,5л. топла вода и на око малко от препарата.

Аз не го разреждам. Директно така върху гъбата.

# 104
Моля ви за помощ, не мога да взема решение какъв стерилизатор да взема?
За микровълнова или електрически парен стерилизатор?
Вие какъв взехте и защо?
Честно казано ако вземам за микровълнова искам да е по-евтин , не на авент, не виждам смисъл...

Общи условия

Активация на акаунт