🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 17 (Tема 2)

• 36 151
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
Боби днес бая пресоли с поведение, но явно се притесняваше. Менюто беше средно, нищо особено. Сирене и кашкавал с ягоди, ебати тъпотията.  Суровите яйца не са никаква драма, не знам защо хората се плашат.

# 451
  • София
Най-накрая да избягаме от разни там вегани, суровоядци, диетолози и пр. И най-накрая истинско месо на масата!  🙂 Хареса ми това. Ама как може да сервира такъм огромен стек на дамите. Никаква мярка и съобразителност не показа. Салатата не ми хареса. Но пък десерта беше топ. Ягоди при кашкавала и сиренето, мхм.
Фокусника ми хареса на финала. Доста пот се сипеше от Боби, дали не отиде и в храната не знам. Също така направи впечатление, че е доста превъзбуден, а мислех, че с толкова много години в скечове и постановки няма да е притеснен и да си личи така.
Винаги е трудно да си първи, но мисля, че Боби се постара по свой си начин да се разчупи леда и като цяло се получи вечерта. Жалко, че не ги посрещна у дома си, но както и да е. Общо взето средно към добро изпълнение. 4 от 6.
Засега никой не ме дразни, може би съвсем леко синоптичката от Нова. Ама са хубава компания, не като предните, където винаги имаше доста големи дразнители.

# 452
Да видим дали синоптичката ще ни изненада с класно меню - соНга, авокадо, скариди..

# 453
 Суровите яйца не са никаква драма, не знам защо хората се плашат.
Да, като тирамисуто например - прави се със сурови яйца, но масово го ядат 😅 Също майонезата и т.н.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 02:49 от « Benedetta »

# 454
  • earth
Сурови, но пастьоризирани? В някои азиатски страни се ядат нормално сурови яйца (например слагат се в супите), но за там се знае, че яйцата нямат салмонела. На запад, предполагам и в България, риск има, но е много малък.

# 455
  • София
От кога в Азия няма салмонела?
Има риск със суровите яйца, но не е голям.

# 456
  • earth
Не знам за цяла Азия. В Япония и Корея са ми казвали, че няма риск и се ядат масово сурови яйца. Ей така например върху ориза.

# 457
Доста пот се сипеше от Боби, дали не отиде и в храната не знам.
За пот не знам, но босилека си го завря в носа таман два пъти и после отиде в блендера. Физиономията на Манчев беше като на преял с развалени гъби...
Не обичам яйца поначало. Никога, ама никога няма да се сетя и да посегна да си варя или пържа яйце. Навремето като пеех, на приятелка баба ѝ преди един концерт ни накара да пием сурови яйца. Та от тогава е тая обич към тях. Тирамису по класическа рецепта със сурови яйца съм правила вкъщи само веднъж.

# 458
  • София
Те в Азия какво ли не ядат. Не е от липса на салмонела или други бактерии. 🤣. Аз там на какви места съм яла..., но късмет явно имам, никога не съм имала проблеми.
Боби ми е много симпатичен. Цялата компания са свеж полъх след предишните седмици.

# 459
Доколкото съм чела, в Европа животните така се третират, че да хванеш салмонела от яйца или пилешко е почти невъзможно. При мен е по-скоро на психическа основа, затова и не ям тирамису, освен ако не си направя вкъщи фалшиво без яйца.

# 460
  • София
Третират се, колко да се третират. Среща се салмонела, но рядко. Месото е по-опасно от яйцата, ако е сурово.
Случват се гафове навсякъде. Помните ли ешерихия коли в Германия. Оказаха се кълнове.

# 461
  • earth
Азия е голям континент. Някъде ядат "какво ли не", другаде не. За Япония съм напълно сигурен (за Корея почти), че това което написах горе е вярно. На който му е любопитно защо и как, има достатъчно информация по нета.

ПП За терамису, майонеза и т.н. може да ползвате пастьоризирани яйца.

# 462
Не го харесвам Боби Турбото и това си е. И снощното му участие хич не допринесе за обратното. Очаквах вечерята му с интерес, надявах се да видя по-улегнало и зряло поведение, а то пак същото лигаво и клоунско поведение. И ястията му не бяха нещо особено, но аз по принцип не отдавам първостепенно значение на менюто в този формат, така че там ще си притворя очите.

# 463
Нещо много се напъва да е смешен Боби напоследък.
Навремето лигните с мечо ме забавляваха. Но и аз бях малка, и той беше що-годе млад и вървеше да се прави на идиот.
Сега са ми пресилени опитите за забавност. А той в естествено състояние не изглежда като човек, на който комизмът му блика отвътре и естествено.
Сготви бързи и лесни ястия, които не намирам за лоши, но чак за плакет не са.

# 464
Няма да коментирам представянето на Турбото /не съм го гледала никъде до момента, само като име го знам/ - вие сте казали – преиграване, яденето биваше и толкова. Фокусникът ме забавлява, компанията сякаш ще се стикова /глътка свеж въздух са след предишните участници/. Друго искам да кажа – прави ми впечатление, че масово се говори неправилно и то от хора, които са с претенции и се предполага, че трябва да говорят правилен български. Като оставим настрани глупавите умалителни и обясненията в множествено число, които са масови, ми прави впечатление неправилното използване на кой, кого, някой, някого, мекането- правиМЕ, ходиМЕ и т.н. В момента не се сещам за други примери, но според мен поне хора, които са актьори, журналисти и т.н. трябва да могат да говорят правилно.

Общи условия

Активация на акаунт