Отговори
# 150
  • София
Английският е задължителен, какъвто и друг език да се избере. Но за употребата на испанския в САЩ не съм съгласна. Зависи от професионалната сфера. Те усилено търгуват с Южна Америка и фирмите определено го ценят. Кумът ми /вече пенсионер/ в годините беше CEO на големи международни фирми в САЩ и със сигурност търсеха служители с испански. Дори той го учи на късна възраст. А извън английския, дали даден език ще влезе в употреба, никой не може да каже предварително. Аз имам и приятели, завършили НЕГ, които никога не са ползвали немския и са го забравили. Същевременно проф. Иво Петров е специализирал инвазивна кардиология в Аржентина, точно на "неперспективния" испански. Една от зам. министърките на външните работи в момента също е карала магистратура в Испания и именно испанският й отваря вратите към дипломатическата кариера.  Не малко деца от Испанската отиват да учат в Испания, където образованието е добро, а специалностите на английски - малко. Житейски ситуации всякави и непредвидими.

# 151
На алгебричната задача синът ми има грешка в едното подусловие. За сгрешения израз не получава точки. След това обаче имаше някакъв израз, по който той е работил вярно, но вече с грешната стойност. За него са му присъдени точки. За цялата алгебрична задача има 8 точки. Мисля, че тя носеше 12 точки. Изгубил е 4 точки за сгрешения израз. Реално много повече е загубил от изцяло вярно решената, но не добре разписана, геометрична задача. Там има само 5т от 11т. "Наказали" са го с цели 6т. Много повече от грешката в алгебричната.
Да се спори няма смисъл. Не виждам и за какво. Така са решили проверители, така са оценили. На мен просто ми беше интересно да видя работата му. Преди две години не успях да видя творенията на големия, а така ме глождеше любопитството. Сега си наваксах.

# 152
Здравейте,
учителят на сина ми твърди, че при правилен алгоритъм на решение на задача, но аритметична грешка, която влачи от а) подточка, следва да получи точки, защото му е правилен алгортъма. Не пълни, но точки.
Може ли някой да ми изпрати линк къде да видя тези критерии за оценка ?
Мога да видя какви са верните отговори , знам кой е файла и къде е, НО къде мога да прочета дали това салгоритъма, при грешни сметки се признава ?
Гледах критериите. На задачите с подробно решение има разбивка. Има ли го междинният резултат, слагат отметка и дават точки, няма ли го в текста на задачата, няма съответните точки.

# 153
  • София
Това с ползването на езиците е малко непредсказуемо - дете, завършило Испанската, завърши архитектура в Милано и прави магистратура в Делфт; друго, завършило Немската, следва в момента на френски в Люксембург, а трето от АК отиде да учи в Испания Simple Smile Децата нека си ги учат - лафът, че  всеки език е богатство и отваря врати към света, си е  клише, да, но и неоспорима истина. Все някога и за нещо ще им потрябват, а и  в тези училища не учат само език все пак.

Последна редакция: вт, 28 юни 2022, 21:22 от пенсионирана русалка

# 154
  • София
Точно така. Двама приятели на дъщеря ми от АК също ще учат висше в Испания /учиха испански извънучилищно през цялото време/. Затова английският е must, а всеки друг език е богатство, дори и да не ти влезе в директна практическа употреба. И двете ми дъщери завършиха 7-ми клас с ниво В2 по английски и взет сертификат FCE. Едната продължи във 2АЕГ, другата в Испанската. И двете си обичат училищата, и двете са с ниво С2 по английски, разликата е, че първата си остана само с английския, а втората владее и още един език на високо ниво.

# 155
Английският е задължителен, какъвто и друг език да се избере. Но за употребата на испанския в САЩ не съм съгласна. Зависи от професионалната сфера. Те усилено търгуват с Южна Америка и фирмите определено го ценят. Кумът ми /вече пенсионер/ в годините беше CEO на големи международни фирми в САЩ и със сигурност търсеха служители с испански. Дори той го учи на късна възраст. А извън английския, дали даден език ще влезе в употреба, никой не може да каже предварително. Аз имам и приятели, завършили НЕГ, които никога не са ползвали немския и са го забравили. Същевременно проф. Иво Петров е специализирал инвазивна кардиология в Аржентина, точно на "неперспективния" испански. Една от зам. министърките на външните работи в момента също е карала магистратура в Испания и именно испанският й отваря вратите към дипломатическата кариера.  Не малко деца от Испанската отиват да учат в Испания, където образованието е добро, а специалностите на английски - малко. Житейски ситуации всякави и непредвидими.

Това за дипломатическата кариера е много вярно. Брат ми е дипломат в Испания в момента и казва, че това е бил най-добрият му избор на език. Владее още 2 други.

# 156
  • Русе
И ние сме така. Английски в МГ - за ниво не се е явявала, но го ползва потоянно въпреки че живее във Франция. Френски на частни уроци - ниво С1 и универнитет в Париж. Сега вероятно ще запише испански в новия университет. Английския, аз вече не го броя за език. Той си е задължителен. Софиянци са привилегировани по отношение на езиците - имат много повече опции за учене на език извън училище, както количествено, така и качествено.

# 157
  • София
А пък колко е хубава тази Испанияяяя! Simple Smile

# 158
А пък колко е хубава тази Испанияяяя! Simple Smile

sanaka, ние също се носим между Испанската и 2 АГ. Точно в главата ми вземат превес мислите за Испанската и хоп напишеш нещо важно и за 2АГ и английския. Като шизофреник се чувствам. Това е много важно решение и имам еднакви доводи за и за двете гимназии. Младежът е ок и за двете.
Благодаря за статистиката, мненията и помощта.

# 159
  • София
Какво му е нивото на английския в момента?

# 160
B1 най-вероятно.

# 161
  • Варна
Тъй, и сега какво правя после? Пред моето дете (доколкото разбрах и видях в статистиката за Варна) има 1300 деца и сега за какво ми помага тази констатация?!?
Мисля , че е ориентир , но за по-желаните училища. Пред нас има 864 деца , а общо в МГ , 1ЕГ,4ЕГ и 5ЕГ ще се приемат 814 във всички паралелки. Има вероятност някои от децата пред нас да избере различно училище от горните 4 , напр. Хуманитарната или 3-та , та затова остава надеждата .

А може някое от децата преди вас да има по-ниска оценка от свидетелството.

# 162
Точно така. Двама приятели на дъщеря ми от АК също ще учат висше в Испания /учиха испански извънучилищно през цялото време/. Затова английският е must, а всеки друг език е богатство, дори и да не ти влезе в директна практическа употреба. И двете ми дъщери завършиха 7-ми клас с ниво В2 по английски и взет сертификат FCE. Едната продължи във 2АЕГ, другата в Испанската. И двете си обичат училищата, и двете са с ниво С2 по английски, разликата е, че първата си остана само с английския, а втората владее и още един език на високо ниво.
Беше ли й скучно на първата в часовете? А втората как поддърга езика?
Моето дете е в това положение, не знам дали да съветвам  запише нов език, и този извънучилищно или да си затвърждава английския.

# 163
  • София
B1 най-вероятно.
Школите по език като АВО и Британика имат безплатни тестове за определяне на ниво. Ако наистина е покрито В1, може би бих избрала Испанската и да продължи английския в школа/както направи дъщеря ми/. Но трябва и да му се учи, че доста напъват в Испанската, а и ударното учене на нов език в 8-ми клас си иска усилия. Ако е енергоспестяващ като моя син, във 2АЕГ ще му е по-лежерно. Но и то си е добро училище. Страхотни преподаватели по химия и биология, модерни интерактивни кабинети, хубава база.

Беше ли й скучно на първата в часовете? А втората как поддърга езика?
Моето дете е в това положение, не знам дали да съветвам  запише нов език, и този извънучилищно или да си затвърждава английския.
Първият срок вероятно й беше скучно. Другият проблем е, че твърде много си вярваше колко е топ по езика и се е случвало и 2-ка да има на контролно на думи, щото тя нали всичко си знае и няма нужда да учи новите думи. Joy Въпреки нивото В2 в 7-ми клас има още доста какво да научат от езика. Втората продължи английския в АВО.

# 164
Къде беше статистиката за София-момичета от sanaka, ако не се лъжа? Уж я снимах, а сега не я откривам. Интересува ме прогнозата за 133-то.

Общи условия

Активация на акаунт