Отговори
# 195
Привет. Дано деня да е прекрасен за всички днес.
Сега и аз да си напиша романчето, за което се извинявам предварително, на някой ако не му се чете, просто да помине, нема да съ сърдя, обещавам.
Вчера след дългото умуване, кокончето все пак реши да идем да си види кашата която е сътворила.
Отиваме ние в съседство, и точно когато слезнахме на желаната спирка, няколко крачки направихме, и емен да влезнем вече, моя милост се сети, че съм забравила листчето, викам си ай кот стане, все пак имаме всичко снимано на телефона. Продължихме си по пътя, влезнахме вътре, показаха ни работата ( едната ), дамата беше много услужлива, много подробно ни обясни кое какво що. Тръгнахме си от там, питам я, искаш ли и другата да си видиш, отговор не. Ма то как да иска, гладно, жадно, изморено. Викам си аааа, таз няма да я бъде, седнахме да хапне нещо на бързо и ай пак с маршова стъпк, да си ходим. Да но поиска да идем до Мола, отидохме, разхладихме се, после вика искам на гребната, добре гребната - гребната, и там се отбихме. Вече като тръгнахме да се прибираме, минахме точно покрай другото училище, и си казах, хмммм, до тук да дойда и да не влезнем да видим, няма да стане, шмугнахме се набързо в последния момент. Погледнахме я и втората, и тук жената добре ни обясняваше. Вече доволна от станалото, си викам, поне разкарването си заслужаваше вече.
Та, да си знаете, имате ли кода, преспокойно може да видите каквото искате. Нито документ за индентификация ни искаха, нито нещо друго. Минахме много бързо, просто влезнахме, седнахаме, показаха ни  и си тръгнахме.
Става въпрос за Пловдив, просто за ориентир, имаше две деца в спортното, но едното нещо решиха родителите му да погледнат още веднъш нещо и да им разяснят, влиза се в другата сграда, женското общежитие. А в електрото, като се влезне, само направо, в другото дворче с масите за тенис от дясно има една врата само, стопирали са я със столче. Само да добавя, че ние като не знаехме къде точно да влезнем във спортното, се наложи да звъним докато дойдат да ни информират.
И като за край, да добавя, че вчерашното пътуване ми беше като, все едно съм на екскурзия. Първо с влака, после се прехвърлихме на рейса, и така се дотътрихме до Пловдив, на връщане същата процедура но на обратно. Аман от тоз ремонт, питах кондуктора като се качихме във рейса, кога ще приключи. А човечеца ми вика - скоро, поне година - две още ще продължи ремонта. Казвам ви мъка, мъка туй пътуване.

# 196
И НЕГ, и испанската са си супер училища, така че се съобразете с желанието на децата за 2-ри език, а не с това, което се пише в темите. И Русалката е много права: за НЕГ се пише всичко на воля - и добро, и лошо с цел да се знае, а не защото училището е “назаднало”…. А че испанската е с най-добра организация, ръководство и обира много качествени деца през последните години - спор няма.

# 197
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Тони този път те изчетох 😉 Попрескочих последните коментари и спорове. Много хубава разходка сте си направили. Днес и ние ще ходим на екскурзия из София. Младежа иска да види и двете си работи. Тук се чудя дали ще ми покажат и творенията на десетокласничката.
На старите пушки да се похваля - конците са махнати, раните зарастват много добре, а приятелите, които ни приютиха последните месеци в събота ще ни водят на море 😁 Ако някой другата седмица е на Равда да свирка да пием по бира на плажа и да избистрим седмокласната епопея.

# 198
  • София
Така и така ви чета, да се включа и аз. За мен е абсолютно безпредметно с какъв език е гимназията - лично не очаквам практична полза от никой, освен английския. Но не отричам научаването на нов език - за обща култура най-малко. Лично ние смятаме да продължим друг език, който учи до сега в училище извънкласно.
Реално ме интересува какво представлява самото училище като качество на обучение, освен езика - по този признак Испанската в момента явно е най-добре като организация. По този признак 1-ва немска изобщо не присъства в мераците ни.

Моля за обективни мнения за 9 ФЕГ - това, което чета леко ме разколебава, от друга страна мненията на всички, които учат там са супер позитивни - явно мениджмънта се компенсира от добрите деца, които са там, но все пак - струва ли си? Другият вариант ни е НПМГ (природни науки) и наистина незнам кое да напишем по-нагоре в списъка. Детето и в двата варианта ще си е на място, откъм възможности и интереси.
Английските гимназии и двете ми се струват доста качествени места, но и при нас нивото в момента е твърде високо, за да учи цяла година подготве, така че за жалост не са ни цел.

# 199
  • София
Да попитам - за НПМГ за паралелката Икономическо развитие се изисква резултат от състезание и олимпиада по география, но ако не се е явил ученикът на такива състезания губи ли изобщо правото на балообразуване за тази паралелка, т.е дали не се дисквалифицира по някакъв начин или само дето взима 0 т от там и ще има значително по-нисък бал от явилите се и изкарали такъв изпит? (Иначе им четох в сайта как образуват бала и т.н, но друго ми е питането, не знам дали добре се изразих)

Когато отворят системата за редене на желания просто пробвайте да поставите тази паралелка като желание. Или ще стане или не. Тогава ще разберете.

Ох, вчера писах, но нещо си изтрих коментара. Сега пак ще се включа накратко. Сестра ми завърши испанската гимназия, аз 1АЕГ с втори език испански, като се явявах за частна ученичка към испанската (и доста мои съученички). Ами 95% от познатите ни не ползват испанския изобщо, единици са тези, на които им е потрябвал. Аз вече нищо не знам, сестра ми още поназнайва, че и испанска филология завърши, но работи с английски. Факт е, че на хората завършили испанската им е по-трудно да работят с английски (все пак ние учехме всичко на английски). Иначе по мое време имахме супер силни учители в 1 АЕГ (но все пак беле и училището с нсй-висок бал в София), в испанската си беше зле, но пък директорката им е страхотна и според мен в момента имат по-добри преподаватели и е по-добро от английската Wink
Вече зависи какво се търси. Определено сега бих посъветвала сина ми да учи френски или немски освен английски, не че не обожавам испанския, но истината е, че не е приложим много много
Четейки за втори път твърдението ви, че испанският не е приложим, аз единствено подразбирам (между редовете), че имате момиче, с бал, който е на кантар за Испанската,  и искате да откажете, колкото се може повече момичета от там.

И мнението ви от вчера изобщо не е изтрито (стр.10/149), просто упорито натрапвате негативи, за да се откажат повече деца.
Имам момче, което ще учи в ТУЕС или НПМГ. Испанският език изобщо не е на дневен ред 😂
Сега видях, че се е публикувало и ще го изтрия. Съжалявам Simple Smile
Споделям опит, ако на някой му се учи, да си учи Wink))

# 200
  • Варна
Аз също държа да научи език, различен от английски. Първо, защото в съвременния свят е необходимо да се знаят езици, и второ, защото и досега е учил английски в школа извън училище и ще продължи да си го учи. Следях темата преди 2 години, тогава ми беше изключително полезна, синът ми беше с бал 411 и трябваше да решим какви желания да редим. Под мое влияние записа френски, а не испански, като причината е, че аз съм учила френски. Не съм се чувствала изгонена, дори напротив, много ми беше полезно да чета коментари. Сега синът ми има бал, с който ще може да се запише в паралелка с немски, но ми е интересно да следя темата и да помагам на познати деца с бал между 380 и 400 да се ориентират за къде би им стигнал.

# 201
Абе, скоро нямаше да влизам. Обачеее, тъй като днес може да има именици, та реших да отскоча за малко и кратко.

Честит имен ден на всички, Петковци, Петканки и други подобни.
Бъдете живи и здрави, весели засмени, изкарайте си приятно, и пийнете едно и заради мен.

Нинка, взимаш кода на каката, и си готова, ако искаш снимай бележката направо. Радвам се, че вече се позакърпваш откъм здраве, не мисли, че съм те забравила,знаех си, че сама ще си кажеш. Ако не, щях да питам. Изчаквах. Браво на приютилите ви. Да си изкарате чудесно.

Пюрче, не е Асеновградско. Разкопаха гарата в Пловдив, точно нашия коловоз, но от известно време, явно са стигнали и по - далече, и сега като тръгнеш, от А-д до П-в, трябва да слезеш на Крумово,от там се прикачваме на рейс, и с него до П-в. На връщане гледах, че спираха на спирката,но тъй като беше така казано надвечер, ми казаха, че не можели да спират там, и затова си чакат малко по - надолу. Ама пълен цирк сме. Две години уж, още ще продължи. До тогава живи мъки, а с тази магистралка, с тез завои, буквално лошо ми става. Не мога да пътувам с такъв транспорт с гориво, демек на гуми. Опитах се да подмина, но тук вече не се сдържах, заради обидите.

Ще наминавам, ако има нещо важно. Утре щели да им са намалени часовете. В Петък, в 9 ще идат да им връчат бумажките, вчера пък им дали листовете с прегледите и извинителните бележки закрепени на някои от тях. Да мине и замине тази седмица, чак тогава ще си отдъхна от това училище.

Санака, аз го забелязах това. Разбрах и защо. Благодарности на вас, че все още сте до нас. Не ни зарязвайте, че ептен ще сме зле. Поне вие ни давате надежда тук. Бъдете живи и здрави, и много обичани от близките си.

# 202
По този признак 1-ва немска изобщо не присъства в мераците ни.

Моля за обективни мнения за 9 ФЕГ - това, което чета леко ме разколебава, от друга страна мненията на всички, които учат там са супер позитивни - явно мениджмънта се компенсира от добрите деца, които са там, но все пак - струва ли си?
По този признак ФЕГ и НЕГ са долу-горе еднакви.

# 203
Може ли мнение на мамите от Варна - какво да изберем -
ПМГ Биология и немски или 4 ЕГ Френски и биология - среда, степен на подготовка по език и профилиращ предмет. За сега се е насочила към Медицина и се опитвам да намеря най-добрата комбинация език +биология/химия

# 204
  • София
По този признак 1-ва немска изобщо не присъства в мераците ни.

Моля за обективни мнения за 9 ФЕГ - това, което чета леко ме разколебава, от друга страна мненията на всички, които учат там са супер позитивни - явно мениджмънта се компенсира от добрите деца, които са там, но все пак - струва ли си?
По този признак ФЕГ и НЕГ са долу-горе еднакви.
Точно в десятката - по този параграф са еднакво зле. Даже НЕГ е с една идейка по-добре, понеже бозата на бг управата се опитва и частично успява да я покрие ръководството на немския отдел. Макар че и от тях  има какво да се желае в сравнение с предишни години. А иначе децата от НЕГ видно най-добре компенсират тоталната  липса на мениджмънт от бг страна, неизменно (години наред) са в челото на всякакви класации МОН-стърски ВЪПРЕКИ управата..Това последното за МОН съвсем нарочно е  с това окончание..

Последна редакция: ср, 29 юни 2022, 11:29 от пенсионирана русалка

# 205
  • Varna
Аз също държа да научи език, различен от английски. Първо, защото в съвременния свят е необходимо да се знаят езици, и второ, защото и досега е учил английски в школа извън училище и ще продължи да си го учи. Следях темата преди 2 години, тогава ми беше изключително полезна, синът ми беше с бал 411 и трябваше да решим какви желания да редим. Под мое влияние записа френски, а не испански, като причината е, че аз съм учила френски. Не съм се чувствала изгонена, дори напротив, много ми беше полезно да чета коментари. Сега синът ми има бал, с който ще може да се запише в паралелка с немски, но ми е интересно да следя темата и да помагам на познати деца с бал между 380 и 400 да се ориентират за къде би им стигнал.
Преди матурите и аз исках да учи различен език от английски и по-точно - немски. Като го чух как се е справил , преди официалните резултати , разбрах , че няма да е немски и клоним към английски. Сега вече когато са ясни точките и статистиките  испанският ми си струва перфектен вариант , но и за там почти сигурно няма да стане  работата.
Предполагам , че синът ти е в V -та .Как ви са ви отзивите за френският и като цяло за гимназията , защото колкото и да бягаме от този език  май, май...

# 206
  • София
Здравейте дами!
Пиша с благодарност за информацията и статистиките, и най вече за обясненията. Успях да се информирам, разбрах къде се намира младежът в картината.
Моят синковец е с много ниски резултати/103/, при все че е умно дете, но много мързеливо.
Сега с баба му ще му мислим какво да редим, въпреки че той си е избрал Ломоносов, но дали ще му стигне за желанието, предстои да разберем.Grinning

# 207
  • София
Момичета, понеже "спорим" с една майка на седмокласничка, ще ви попитам за нещо, за което се е писало и обяснявало  - извинявам се много, но искам да я убедя черно на бяло. Казусът е следният :
Дете с бал 390 слага паралелка Х на 10-то място в желанията си. Дете с бал 340 слага същата паралелка Х на 1-во място в желанията си. Детето с бал 390 в предните 9 желания има недостижими за бала му училища. Може ли това да доведе до некласиране на детето с бал 390 в Х, а до класиране на другото, с бал 340, само защото едното го е посочило на първо място, а другото - на 10-то. Дано се изразих разбираемо.

Благодаря ви за отговорите и се извинявам още веднъж  Hug

# 208
# 209
  • Варна
Може ли това да доведе до некласиране на детето с бал 390 в Х, а до класиране на другото, с бал 340, само защото едното го е посочило на първо място, а другото - на 10-то. Дано се изразих разбираемо.

Не може. Образно казано, детето с бал 390 ще избира преди това с бал 340 и ще бъде класирано там, за където му стига балът, независимо от поредността на желанието.

Общи условия

Активация на акаунт