Отговори
# 195
Жалко :/ Кога имаш час за ендокринолог?
Знам от дебелите книги, че tsh не трябва да е високо и е по-често срещаното състояние, за това изобщо не съм срещала даже да се коментира прекалено ниска стойност.
Пусни въпросчето в общата тема за бременност, може някой да се е сблъсквал.

# 196
Zvezdichka92, аз нямам опит с ниско ТСХ, моето през първата бременност беше бая високо, което също е доста опасно. Много се бях шашнала, но лекарите веднага реагираха и ми назначиха правилната доза лекарства и бързо бързо го смъкнахме. Нямаше никакви проблеми с детето. Мисълта ми е, просто отиди час по скоро на еднокринолог и следвай лечението. Те ще реагират веднага, не се съмнявам. Аз не мисля, че случая е някакъв трагичен, знаеш ли колко много жени не предполагат, че могат да имат проблем с щит. хормони, докато не ги изследват рутинно.
Аз утре съм на кръвни изследвания и урина, дано всичко е наред, а така мразя да давам кръв. Става ми лошо, най-вече, защото не съм яла сутринта и стоя там и чакам на крак. Дано поне мина бързо, ще си взема шише вода и нещо сладко да ям веднага след това.
Вчера цял ден съм хайманосвала с приятели , вечерта на гости и като се видях по едно време -ами рамо, ръце всичко изгоряло от слънцето, а хем не беше кой знае каква жега. Моите бременни неразположения попреминаха и сега имам само болките в гърдите и честото ходене по малка нужда. Иначе се чувствам перфектно и ме е страх дали всичко е наред, а преди няколко дни чухме сърчице.
Вие как сте със симптомите?

# 197
#Аз съм в 11г.с и днес за пръв път досега изпитах леки спазми ниско в корема и кръста за кратко.  Шашнах се,бях готова да отивам в спешното, но премина.
В сряда съм на преглед,ако изпитам пак болка ще отивам утре .
Откъм другите симптоми си остават болезнени и сърбящи гърди,гадене без повръщане.  Вие имате ли такива леки спазми?

# 198
Тъкмо онзи ден писах, че не съм сигурна кога трябва да се притеснявам покрай спазмите, тъй като всичко отдавам на растежа на матката Simple Smile върни се и погледни какво разказаха момичетата от опит за разликата с контракциите Simple Smile

# 199
По-опасно за развитието на бебето е високото тсх. Задължително ендокринолог, каквото каже, това правите. Но по-важното е не се притеснявайте. Аз съм на хапчета заради хипофункция от години, нямах проблеми с първата бременност, надявам се и сега да е така. Важното е да се контролира състоянието на щитовидната жлеза.

# 200
Благодаря много за съветите! Утре записах час за ендокринолог, за да вземем мерки навреме. Усмихнат ден!

# 201
Здравейте дами днес мина и моя БХС. Всичко е перфектно, упокоих се поне. Научихме и пола вече - момче, а това беше изненада за мен и мъжа ми все си мислихме, че е момиче. Но в крайна сметка и двамата се зарадвахме сега сигурно до раждането ще има да мислим име, че само женски имена са ни в главата. 😁
А иначе аз на всеки един преглед много се вълнувам и все със сълзи от радост излизам от кабинета. Толкова е ново и вълнуващо всичко за мен, видях малкото човече как си мърда беше награбило пъпната връв, играеше си с нея. 🥹💙

# 202
Здравейте, БХС поема ли се от държавата? Или ние си плащаме за изследванията? Не си спомням с първото дете как беше?

# 203
Бхс за аномалии се прави в МД и е безплатен. Ако имаш примерно за прееклампсия се плаща.

# 204
Днес правих пренатален тест,като в крайна сметка се спряхме на този на Vision. Сега остава да чакаме обаждане и имейл с резултатите и да се надяваме, че всичко е наред.

# 205
Little Miss Ratatouille, успех!

Мацки, някоя с кръв от нослето? Сутринта потече малко, не някаква голяма драма, ама паниката започва да се прокрадва Grinning Не за друго, а съм на нмх и сега спирам Утрогестана. Има два варианта:
- или е съвпадение, защото знам, че при бременни с напредването и произвеждането на повече кръв е изключително често срещано да имат кървене от носа
- или, понеже на съвпадения не вярвам, сега като спирам хапченцата кръвта ми се разрежда повечко и има шанс за още кървене от по-интересни места
На преглед при Паскалева съм чак след 7 седмици, при Дойчиновски съм в петък, ще го питам, разбира се, даже още днес ще му пиша. Но да си проуча Simple Smile
Разбира се, баш когато ММ трябва да пътува уикенда ще имаме казус -.-

# 206
#inferiya  и аз съм на НМХ.  Когато доктора ми го изписа ме предупреди, че е възможно кървене от носа .
Аз бия от 25.05 и досега съм нямала никакво кървене от никъде.
Каза,че ако се случи нещо подобно да го уведомя.  Не ми каза дали е нормално или не е . Моя съвет е да уведомиш АГ 🌹

# 207
То и аз нямах до сега Grinning Имам притеснения, защото Утрогестана сгъстява кръвта и сега като го спирам може да се окаже, че не ми трябва вече.
Казала съм му, чакам да ме отрази Simple Smile

# 208
Да се отчета - мина и моята ФМ, всичко е нормално Simple Smile Само плацентата е малко ниска, но Станулов каза, че до 24 гс би трябвало да се вдигне. Помолих да ми погледне и шийката, оказа се леко скъсена - не е проблем, но трябва да се наблюдава. Общо взето трябва да си почивам и да не вдигам тежко, но иначе всичко е добре Relaxed Flowers Cherry Blossom След седмица ще си получа резултатите от БХС и скрининга за прееклампсия Flowers Four Leaf Clover

# 209
Вдига се. И предния път и сега на първа ФМ съм с превия после се вдигна. Предния път беше предна, сега уж задна ама ще видим доктора какво ще каже на следващата ФМ след 20 дена.

Това чакаме ми е най - досадно. А от 2 дни нямам гадене, но ме е страх да се зарадвам. 💁😂

Общи условия

Активация на акаунт