Отговори
# 210
Момичета къде следите свойте бременности. Вече трети гинеколог ми иска пари за да ме следи по здравна каса. За Варна питам.

# 211
При мен кръвните резултати излезнаха имам сгъстена кръв изписаха ми аспирин протект 160 мл всяка вечер, а уж само витамини пия нищо друго незнам на какво се дължи

# 212
Inferiya, да точно тази сутрин ми тече и на мен кръв от носа, отделно ми е запушен почти всяка сутрин. Напълно нормално е, с предната бременност ми течеше редовно.
Little Miss Ratatouille, сигурна съм, че резултатите ти ще са добри. И аз съвсем скоро ще правя този неинвазивния пренатален тест и ще разберем и полът. Харесват ми тези новите тестове за определяне рискът за синдромите, защото ти дава 99.9% точен резултат за бебето, а не някаква статистика.
Аз вчера бях на кръвни и ми източиха 6 епруветки. Стана ми накрая замаяно, сестрата ме пита добре ли съм. Поседях малко и ми мина. Ами гладна, жадна и толкова кръв, как няма да ми стане зле.
Излязоха резултатите и всичко е перфектно, но в сравнение с миналогодишните изследвания хемоглобина ми е паднал с 10 единици, пак е в нормата де, но трябва да внимавам особено сега. А да и ТСХ е 3.57 при норма за 1ви триместър (Канада) 3.50. Тук това е горната граница. Ще видим док какво ще каже. Знам, че в България искат да е до 2.50. Аз и с предната трудно го свалях и все около 3 си беше.
Ще ходя да давам урина днес, че вчера не можах и да видим и там как са нещата.
Нямам никакви симптоми освен тежките и болезнени гърди и честото пишкане. Събуждам се рано също, но не ми става вече лошо и не ми е така уморено. Почти 11 седм съм, надявам се да е нормално.

# 213
Още малко и пишкането ще мине 😂
Това ми е най приятното. Аз вече съм 15 г.с +2. И от може би 1 седмица вече е много приятно в частта с пишкането 😂

# 214
Момичета къде следите свойте бременности. Вече трети гинеколог ми иска пари за да ме следи по здравна каса. За Варна питам.
Как така ви искат пари за да ви следят по здравна каса?при кои лекари стеходили
Аз съм при д-р Бочева в сити Клиник,все още ми е нова сега ще ходя при нея за втори път,беше много внимателна при първия преглед но като цяло не мога да дам отзив все още .за съжаление докторката която по принцип си ходя при нея и след много пациентки и ми отказа да ме следи.За фетална морфология ходя в Добрич при Стоилов

# 215
Здравейте момичета, днес мина и моята първа феталната морфология. Докторът каза че всичко е наред с Беба. Пуснах БХС и изследвания за прееклампсия.
Моля Ви споделяте от къде си купувате дрехи за бременни. Аз гледах в HM и wikiki. Но изборът е много малък. Има в aboutyou. Но там са ужасни скъпи. В skycity има един специализиран магазин за бременни - до там още не съм стигнала Simple Smile Споделете моля ви други идеи.

# 216
Засега карам на по-обемните и разкроени рокли от миналото лято и къси панталонки без копчета и цип. Засега може просто да купуваш по-свободни рокли за лятото примерно, не е нужно да се пазарят дрехи за бременни. Вече зимата ще е тежко с панталоните…

# 217
Vity, тестове за тромбофилия пускала ли си? (Сори, ако си писала някъде назад и не помня)
Щом тестовете казват, значи действаш Simple Smile

Елиза, благодаря! Той моя си тече непрекъснато, но не ми беше текло кръв от години Simple Smile дано е спорадично явление Simple Smile

# 218
Честно да ти кажа и аз не разбрах какъв тест ми направиха бях в друга клиника, че където се следя лекарката е болна от корона, но ми звънна днес по телефона казаха ми да започвам с аспирина, а иначе сигурно ще ми изпратят резултатите или на мен или на гинеколожката. Пък взимането на кръв доста трудно стана едно че беше рано сутрин не бях яла нищо, нямах кръв сестрата ме попита не си ли пила течности еми не не бях все още, та боцна ме нямах кръв, повика друга сестра опита се и тя на другата ръка също трудно но успя. Другата седмица съм отново на преглед вече при моята си гинеколожка, там вече ще дам резултатите от бхс и там редовно давам кръв и урина, дано всичко е окей.

Цитат на: Inferiya [b
[/b]link=topic=1460942.msg45035468#msg45035468 date=1657635756]
Vity, тестове за тромбофилия пускала ли си? (Сори, ако си писала някъде назад и не помня)
Щом тестовете казват, значи действаш Simple Smile

Елиза, благодаря! Той моя си тече непрекъснато, но не ми беше текло кръв от години Simple Smile дано е спорадично явление Simple Smile

# 219
Не знам как даваш да ти взимат кръв, като не знаеш за какво Simple Smile Моите си ги имам написани в амбулаторен лист най-прилежно. А и все пак си платила за нещо - касова бележка? Фактура?

Как да е, не питам за това. Питам за диагностичен пакет за тромбофилия, които показва дали имаш предразположение към развитие на тромби. Не е меродавно, де. Примерно аз нямам тежките мутации и даже Паскалева каза, че може да не ми трябва Клексан, но се оказа, че ми трябва. Не е задължително човек да има мутация, за да му трябва нмх, но за мен бяха едни от най-смислените пари, дадени по пътя към двете чертички Simple Smile

# 220
Тука в германия профилактично давам кръв не се плаща нищичко,а всичко става чрез писма и имейли и директно са изпратили всички данни на гинеколожката, та предполагам всичко ще се изясни при следващия преглед. Пък с езика много ме няма особе сложните им мед. термини 😬 Все още заради короната не мога и с придружител абе сложно

Не знам как даваш да ти взимат кръв, като не знаеш за какво Simple Smile Моите си ги имам написани в амбулаторен лист най-прилежно. А и все пак си платила за нещо - касова бележка? Фактура?

Как да е, не питам за това. Питам за диагностичен пакет за тромбофилия, които показва дали имаш предразположение към развитие на тромби. Не е меродавно, де. Примерно аз нямам тежките мутации и даже Паскалева каза, че може да не ми трябва Клексан, но се оказа, че ми трябва. Не е задължително човек да има мутация, за да му трябва нмх, но за мен бяха едни от най-смислените пари, дадени по пътя към двете чертички Simple Smile

# 221
Уф... Все забравям какви диваци са за някои неща в Западна Европа -.-
Ми, Vity, успех!

# 222
Да затова се радвам тука, че ви има сверявам се с вас. А да попитам абе при вас има ли я тази разсеяност напоследък всичко забравям, чупя и губя 😂 
Абе хич ме няма
Една приятелка ми каза че имало такова нещо при бремнност.

# 223
Mom brain след раждането, по скоро baby brain Grinning На мен ми се случва - да забравям и да не си спомням някоя думичка даже. И липса на концентрация.Grinning

# 224
а аз имам въпрос за урината..една приятелка е бременна, но я следят в друга болница, на 15 км от моята..всеки път и тестват урината
въпреки, че навсякъде пише, че урината се следи редовно при прегледите, мен никой никога не ме е изследвал...
за дрехите- най- хубавите и приемливи като цена намерих в Kiabi, но не знам в кои държави ги има магазините им и откъде може да се поръчва...вчера си купих дори яке за бременни за 12 евро, панталон за 5, пола за 2...силно препоръчвам, който може да се възползва

Общи условия

Активация на акаунт