Отговори
# 105
Здравейте! Днес влизам в 13та седмица. Някой знае ли как се броят триместрите и дали това вече е 2ри триместър? В моя ап все още се води 1ви триместър, но на някои места чета че се счита втори?

# 106
Явно има различни мнения.
Изрових интернет, за да разбера какво му е толкова специалното на този трети месец и защо след минаването му можем да си отдъхнем. По това време плацентата трябва да изземе изцяло функциите по изхранването на плода. Дали ще стане за 12 седмици, за 12 седмици и 3 дни или 13 никой не знае, предполагам за това е сложено условно три месеца, понеже е по-сложно да е три месеца и плюс-минус седмица. Все пак е изцяло нов орган за изграждане, не е съвсем точна математика Grinning
То и за втория вече съм чела различно - дали е до 24, дали до 26.

Аз си следя седмиците, месеците тотално не ги отразявам Grinning

# 107
Здравейте! Днес влизам в 13та седмица. Някой знае ли как се броят триместрите и дали това вече е 2ри триместър? В моя ап все още се води 1ви триместър, но на някои места чета че се счита втори?

# 108
Решихме да направя пренатален тест с тази бременност. В града ни има лаборатории само на Рамус и Лина. Можете ли дами обясните ,които сте правили, повече информация,моля?

# 109
Аз даже не знаех,че в рамус и лина предлагат пренатални. Моят беше в геника - 20 листа на бг , 20 на английски попълвах и се подписвах около 25 минути, взимането на кръв отне 1 минутка. Чакам резултат скоро -нифти теста правих. В зависимост от теста излизат резултатите в проценти или нисък/висок риск или позитивен/негативен.

# 110
Не мисля,че Лина и Рамус правят такива тестове изобщо. Цибалаб има, и знам че в някои АГ болници правят също. Виж в темата за пренаталните тестове там има повече информация с видове и болници.

# 111
Рамус предлагат такъв тест, но не знам нищо повече за него. Лина не правят.

# 112
Самите лаборатории не предлагат тестовете, а само взимат и транспортират пробата.
Рамус предлагат на Veracity, Veriref мисля беше.

# 113
А какво се прави ако резултатите не са добри, т.е. има висок риск например. Има ли някакво лечение? Извинете ме за неуместните въпроси, но ми е първа бременност и нищичко не знам 😃

# 114
Това са изследвания за генетични аномалии,няма лечение. Може да се препоръча амниоцентеза примерно.

# 115
Излезе БХС-то. Като гледам няма да правя пренатален Simple Smile отчитайки и добрите показатели при ФМ.
Скрит текст:
Чакам си скрининга за прееклампсия само Simple Smile

# 116
А какво се прави ако резултатите не са добри, т.е. има висок риск например. Има ли някакво лечение? Извинете ме за неуместните въпроси, но ми е първа бременност и нищичко не знам 😃

Консултации с генетик. Няма лечение това е скрининг за генетични аномалии. При много лоши резултати може да се препоръча и амиоцинтеза. Това е.

Инферия, супер са ти резултатите. ❤️

# 117
Здравейте, време ми е и на мен да се включа в тази хубава тема. С термин 6ти януари. Вчера ми беше ранната фетална и всичко е наред, нямам притеснения за скрининга. Blush

# 118
Излезе ми пренаталният, всичко е отрицателно и вече знаем пола Simple Smile На ФМ сме другият вторник, дано и там всичко да е ок Smile

# 119
Ама никой почти не споделя пол, някакво суеверие ли е?Thinking

Общи условия

Активация на акаунт