Отговори
# 600
На мен казаха че съм със задна плацента, но още не различавам риткане, нормално ли е? в 17+2 г.с. съм 😳

Нормално е. С първата бременност се усещат малко по - късно. Просто защото не знаеш,че е бебето. 💁😁
После ще станат много отчетливи и като почнат и да болят става купон хахаха

# 601
Благодаря на всички за мнението за "задължително раждане" при предна плацента. За щастие поради технически причини не можах да се регистрирам на ЖК веднага след прегледа и го отложихме малко, така че явно ще търся друг АГ. И може би няма нищо случайно.
Искаше ми се да е при този, понеже от години си ходя при него, но тия крайни заключения в 13та седмица за секцио ми идват малко в повече. Някоя от мамите да е от Плевен, да даде мнение за АГ Simple Smile

# 602
За ритниците - на  мен тукашната док ми каза към 18та или 20-та не помня, но някъде там. Със синът ми май почнах към 18та да ги усещам.
Някой питаше за закуската - аз закусвам мюсли с мляко или онзи ден си купих някакъв кекс с ягоди, по принцип не бих яла подобно нещо в "нормално" състояние, но сега явно ми се яде Laughing. Забелязала съм, че и сега и с 1вата бременност, вкусовете ми се поизмениха и ям неща, които по принцип не, че мразя, но рядко бих се сетила за тях. След това забелязвам, че и самото дете харесва точно тези храни.
Оф, аз тая сутрин се теглих и сякаш изведнъж съм качила 2кг, общо качените са ми 2, но стана много рязко. Иначе за 4ти месец е ок, но ме гони такъв апетит. Свекитата са на върха на щастието , че ще имат внучка, защото имат само момчета в рода си, жената момиче не е държала, жадува да гушне едно момиченце Laughing. Аз понеже вече имам момче и като разбрах , че ще имаме момиче ми стана толкова сладко и миличко. Не съм имала момиче и сигурно изживяването ще бъде по-различно. Само да са живи и здрави, вярвам, че ни предстоят прекрасни моменти.

# 603
Здравейте момичета 😇 Следя ви от самото начало, но се притеснявах да пиша тъй като бременността започна с проблеми, та днес се престраших 😁 На 24г съм от гр. Варна, първа бременност, в 17г.с.+6дни съм, с термин 07.01. ,очакваме момченце.
Знам, че кръвоносните съдове са много деликатни в този период..от самото начало носа,венците и тн ми кървят, но искам да попитам дали на някоя й се случва след сядане на твърд стол с дупки да й се пукат капиляри. За 3ти път ми се случва след сядане на такъв тип градински стол, седалището ми да е цялото лилаво. Извинявам се за дългият пост и може би глупав, но исках да питам и вас преди лекаря 🙄

# 604
Здравейте момичета 😇 Следя ви от самото начало, но се притеснявах да пиша тъй като бременността започна с проблеми, та днес се престраших 😁 На 24г съм от гр. Варна, първа бременност, в 17г.с.+6дни съм, с термин 07.01. ,очакваме момченце.
Знам, че кръвоносните съдове са много деликатни в този период..от самото начало носа,венците и тн ми кървят, но искам да попитам дали на някоя й се случва след сядане на твърд стол с дупки да й се пукат капиляри. За 3ти път ми се случва след сядане на такъв тип градински стол, седалището ми да е цялото лилаво. Извинявам се за дългият пост и може би глупав, но исках да питам и вас преди лекаря 🙄

Моите започнаха да кървят като си мия зъбите което до сега не е било.Нещо явно са се отпуснали не съм наясно но го забелязах на всяко миене след чаткането кървят.

# 605
Да, за венците бях и на зъболекар,че моите и както си стоя кървяха. Каза, че е нормално и при кърменето,че също ще е така. Но това с посиненото дупе от стол ме втрещи...

# 606
Аз имам питане колкото и глупаво да ви звучи моля да проявите разбиране Simple Smile Рових къде ли не за информация и ценоразпис но ми излизат само така наречените екстри и стаи.Та въпроса ми е някоя от вас има ли представа колко пари излиза раждането при условие че съм здравно осигурена по конкретно за нормално раждане град Варна.
Благодаря

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 20:04 от Боратино

# 607
  • София
Ако раждате без избор на екип, вип стая и упойка е безплатно. Останалите неща се заплащат допълнително.

# 608
Аз имам питане колкото и глупаво да ви звучи моля да проявите разбиране Simple Smile Ровив къде ли не за информация и ценоразпис но ми излизат само така наречените екстри и стаи.Та въпроса ми е някоя от вас има ли представа колко пари излиза раждането при условие че съм здравно осигурена по конкретно за нормално раждане град Варна.
Благодаря

В окръжна болница е безплатно. С избор на екип - 600лв ВИП стаята е 50лв на ден

# 609
Раждането в държавните болници е напълно безплатно в България. Доплащат се определени неща като: избор на конкретен лекар/екип, по-специална стая, епидурална упойка и т.н.
Ако не искате нищо по-различно от това да родите при лекаря, който е на смяна, когато започне раждането, и да бъдете настанена в стандартна стая - нищо не дължите.

# 610
Аз имам питане колкото и глупаво да ви звучи моля да проявите разбиране Simple Smile Рових къде ли не за информация и ценоразпис но ми излизат само така наречените екстри и стаи.Та въпроса ми е някоя от вас има ли представа колко пари излиза раждането при условие че съм здравно осигурена по конкретно за нормално раждане град Варна.
Благодаря

Миналата година в Майчин дом платих 950 с избор на лекар ( мисля че без избор е 700), отделно за две допълнителни нощувки в двойна стая по 130 лв на вечер. Нещо такова беше. Това е за осигурени лица в сайта им са посочени цени само за НЕосигурени, можете да се обадите на регистратура и ще ви кажат.

# 611
Не знам вие как се сте, но аз всяка вечер се чувстват зверски уморена. Едва чакам да стане 22ч и лягам. Разбира се от 1ч до 4, 5ч се въртя и не мога да заспя. На другият ден съм като парцал и вечер съм най-зле. Отделно и повръщането още ме мъчи през ден, два...не искам да съм такова мрънкало. Кога ще ми се върнат силите и да мога да свърша, всичко което искам?

# 612
Много се радвам за хубавите резултати от изследванията ви! Онзи ден ми мина втората фетална. Потвърдиха, че ще е момченце. През цялото време стоеше с гръб и не искаше да се обърне. Такова удоволствие ми доставят тези прегледи. Все по-активен е, особено вечер. И при мен умората е жестока. Сутрин идвам ставам. Добре че каката е на пет и се занимава без да ме буди. Страхотни киселини ме мъчат, явно ще съм си така до края.

# 613
Не знам вие как се сте, но аз всяка вечер се чувстват зверски уморена. Едва чакам да стане 22ч и лягам. Разбира се от 1ч до 4, 5ч се въртя и не мога да заспя. На другият ден съм като парцал и вечер съм най-зле.

Steffy 39, аз не повръщам и вече не ми се гади, но безсънието ме мъчи от месеци. Имах 2 хубави седмици сън, докато бях на гости у майка ми и си спях в детското ми легло 😍 Сега сме на почивка в хотел, пак 3 часа едва едва събрах. Почвам да се чудя как се избутам деня...
Същото е и вкъщи..по няколко часа сън, след това няколко часа безсъние..средно стигам до 5 на денонощие и съм постоянно изморена и доста раздразнителна🤷 А по принцип съм човек, дори на възраст вече, който си спи без проблеми по 8-9-10 часа....🤔😒

# 614
Аз принципно си имам проблеми със заспиването вечер, тъй че не съм сигурна дали нещата са се влошили или не. Миличкия ММ не е нощна птица като мен, ляга, гушва и заспива. Много ми е сладък, но ми иде да го удуша, че заспива толкова бързо Joy

Вчера се видях с мамчето и проговорихме някои покупкови теми - има време, но ми беше много полезно. Тя работеше дъъълго време в магазин за бебешки и детски стоки и още е ходеща енциклопедия Joy Казах й, че няма да запомня и половината неща и обеща, че ще ми помогне да направим списък като наближат нещата, че и двете не сме фенове на излишни глупости Blush

За закуска и аз обикновено съм на филийка с кашкавал. Освен с него - с лютеничка и сиренце, с маслинова паста, лаваш или тортилка с хумус, има една разядка с извара и печена чушка. И крема сирене от време на време Simple Smile Никакви мюсли и други полу-течни или аморфни не ми вършат работа -.- Даже смути не ми се пие, а преди пиех всеки ден. Но може би ще трябва да се прежаля някак, че нещо назадвам с фибрите и ходенето до тоалетната е неприятно -.- Не съм започнала да ям нещо, което принципно не ми се яде, но за част от любимите си неща не се и сещам. Като ядки например.

Последна редакция: чт, 04 авг 2022, 10:25 от Inferiya

Общи условия

Активация на акаунт