Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 863
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
  • Отвъд алеята зад шкафа
На мен точно ми пристигна пратката от Ozone, за първи път купувам онлайн и установявам, че ми спести много нерви, а вероятно и пари, защото купих само и единствено това, което трябва. Дрехи също поръчах онлайн.

# 526
Здравейте,
В списъка с помагалата, публикуван в официалния сайт на училището на дъщеря ми, са включени и учебнизи по изобразително изкуство, музика и ТиП. Смятате ли, че е грешка или учебниците по тези предмети за 7ми клас не са безплатни?

# 527
Здравейте,
В списъка с помагалата, публикуван в официалния сайт на училището на дъщеря ми, са включени и учебнизи по изобразително изкуство, музика и ТиП. Смятате ли, че е грешка или учебниците по тези предмети за 7ми клас не са безплатни?

Според мен всички учебници са безплатни.
Ние купуваме учебните тетрадки, но не и учебниците.

# 528
И аз поръчах помагалата от Озон, при това има -10% при поръчка над 100 лв + безплатна доставка. Вече втора година поръчвам така и съм много доволна, пести ми време и нерви да обикалям от тази книжарница в онази...Всичко е станало ужасно скъпо обаче, за помагало което миналата година купих за 4-5 лв сега дадох 8-9 лв. Да живее безплатното образование. 

За тези мерки споменаха на родителската среща в началото на месеца, явно са ги очаквали.

# 529
До тук съм дала 127 лева за помагала в у-ще, една майка от класа направи обща поръчка и ползвахме отстъпка, която отива в касата на класа за застраховки на децата и подарък за класната накрая. За дъщеря ми част от учвбниците за 11 клас и по профила са над 200 лева. Някой пита за курсовете - на сина ми по БЕЛ школата е 1100 лева. Уроците не знам как вървят, но чувам за цифри и над 50 лева за час - това за Варна, разбрах, че в София има и по повече. Не знам дали ще е труден седми клас, но определено няма да е евтин 😄.

# 530
  • Къде ли не
BoeL,  наистина няма да е евтин! 😅

# 531
  • София
Аз както мрънках сума време за тъпия onebook, тази година ме изненадаха и отново минаха на Школо. Вече го виждам младежа в 7 клас там.
Относно помагалата това, което ме дразни е, че при нас се възприе практика за обща поръчка от училище, като се поръчват учебни тетрадки дори по музика и ТП. Да не говорим, че другите ги прибирам почти празни накрая на годината и това се отзиви от доста родители, не е като само моето дете да не ги попълва...
Нямам проблем и по 10 на предмет да има, но да се работи по тях.
Доста нови учители ще имат тази година - математика, физика, химия, ИТ, английски... Дано е за добро!

# 532
В Пловдив за урок по БЕЛ давам 50лв за математика 40лв. Много са поскъпнали тази година.

# 533
При нас около 2200-2300 ще са курсовете за двата предмета през годината.

# 534
  • София
Актуслизация в Школо няма, но току-що отмениха всички обявени присъствени родителски срещи, като оставиха само 5 и 8 клас, и то на 14ти.

# 535
  • София
Ние някои от нещата ги поръчвахме с обща поръчка предишните години. Тази година реших да се възползвам от Алеята на книгата и купих повечето помагала, останалите ще ги поръчам онлайн.

Школото не е актуализирано, информация за родителска среща няма, програма също. Не мога да разбера защо всеки път трябва да се чака последния момент.

Седмокласникът започна опреснителните курсове по МАТ и БЕЛ днес. Всъщност отиде само с идеята за БЕЛ, но го бяха придърпали да се включи и в математиката. За капак им бяха дали и домашно за утре, та беше съвсем шокиран Laughing Прибра се следобед, написа всичко и отшумя да играе баскетбол - голяма мания му е напоследък. Спазари се да се върне в залата по карате чак другия понеделник.

# 536
  • София
При нас около 2200-2300 ще са курсовете за двата предмета през годината.
При мен е към 1500 само за единия предмет. Преговорните часове са с отделно заплащане. Ели не е спряла от четвъртък да мрънка, че не и се ходи на преговорите часове.
Аво-то също е станало и то доста сериозна сума и то с всякакви отстъпки. Добре, че там засега плащам само 2 такси за трите.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2022, 20:12 от Aila

# 537
И моята девойка е още шести клас в Школо. Нямам инфо за родителска среща.
За учебните тетрадки правим поръчка целият клас и досега сме плащали около 40лв. Учебни помагала и сборници всеки сам си купува. По музика, ИИ, ТП никога не сме имали учебни тетрадки, даже не знаех, че съществуват 😁
Предишни години винаги ми е било приятно, че започват училище, а сега ми е едно такова… никакво… Напрежението за предстоящите НВО си казва думата.

# 538
В София - индивидуални уроци по БЕЛ-2 учебни часа-50лв.По математика - 2 учебни часа -40 лв.Не искам да смятам общата сума...Но при моят седмокласник само индивидуалните уроци имат ефект.

# 539
При нас още нищо не се знае като помагала. Последните две години се поръчват с обща поръчка, като основно са били сборници по математика и български/литература, атласи по история и география, УТ по история, география и английски език и пак си бяха все над 60лв, тази година дори не ми се мисли колко ще са. На малката, която ще е 3 клас, излязоха 70лв.
В Пловдив за урок по БЕЛ давам 50лв за математика 40лв. Много са поскъпнали тази година.
Това са час и половина ли или за 45 мин. учебен час?

Общи условия

Активация на акаунт