Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 848
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Все още няма публикувани модели, да. Даже новите заповеди с дати и графици не са публикувани в раздел Общо образование. Стоят си тези от 2021 година. Ако наистина няма промени, въпрос на минути е да се обновят файловете и да се качат. Ама, що да бързат, още е ваканция. Сигурно нищят проблемите с НЕИСПУО. Joy Миналата година са се задействали на 29. септември.

Да, и това видях. Ама рекох да не съм заядлива и зла. Все пак толкова им е капацитетът.

Е, не им давайте зор - толкова си могат!

# 571
  • Къде ли не
Учителя по математика на наборката миналата година още не си беше взел дипломата по педагогика. Иначе има висше инженерно образование и се преквалифицира ...
От МОН не очаквам бързина, но съм спокойна, че каквото и важно да се появи Дидева ще ни каже, за което благодаря!

# 572
  • София
Писах, писах...и всичко се изтри..
Да не си мерим наборите, защото миналата седмица чукнах 50 лазарника Blush
Девойките се снимаха за уч. карти, ходиха до личния за картоните, заредиха картите за гр. транспорт. Доволна съм!
Курса по биология в НПМГ започва на 25.09, а не на 02.10, заради изборите.
В Школо едната щерка липсва...
Купих им апарат за коламаска, защото било " супер важно нещо" и сега спокойно можели да тръгнат на училище Grinning Определено им се връща..засега.
Утре съм на присъствена род. среща. Дано не е само с класната..

# 573
  • София
Bubara, водя те с един лазарник. Wink

Чак не ми се пише какви са сумите при нас, че някак става още по- реалистично. Трудничко ще е. На девойката математиката е 150лв/ месец, курсът по биология е 840лв. Рисуването на младежа е 70лв/ седмично. Реве ми се.

# 574
  • Sofia
Аз пък смятам, че в днешно време основно родителите и децата са виновни. Пълно безхаберие от двете страни, а учителите трябва да отнасят цялата отговорност - за възпитанието и образованието на деца, които не го искат. Това че тук сме се събрали 100-тина родителки, които искаме повече за децата си и напираме за по-добро образование, няма нищо общо с останалите 90 процента незаинтересовани, които имат само претенции.
Аз съм набор 78 и не съм ходила на уроци, не съм кандидатствала, завърших кварталното училище. Родителите ми не бяха амбициозни, аз пък бях от хората, които имаха нужда от насочване, бях доста неоправна. Така че нямам много информация каква е била системата тогава, за да я сравнявам с настоящата. Да се чуди човек  как съм толкова амбициозна за децата си Simple Smile
На моите и двамата им се ходи на училище. Ще видим колко ще ги държи.

# 575
  • Sofia, Bulgaria
Нещата са комплексни. Има родители, които искаме повече за децата си, и смятам че не са малко, но има и такива които са абсолютно безхаберни, съответно и децата им. За съжаление има доста такива в класа на дъщеря ми и това сваля нивото и качеството на преподаване, колкото и да се стараят учителите, а не всички го правят.
Тя не иска да тръгва на училище, не си харесва класа, с изключение на две-три момичета с които са приятелки. Към някои от учителите също не таи топли чувства. Казвам и че винаги ще попада на хора с които не си допада и това е нормално. Съветвам я да се фокусира върху задачите, които има за да постигне целите си и да не се ядосва за неща и хора, които така или иначе не може да промени.
Искрено се надявам в гимназията да намери своята си среда и да е доволна.

# 576
  • София
В нашата мила родина с пълна сила важи, че “спасението на давещите се е дело на самите давещи се”. Та и в образованието е така, ако се случва нещо добро, то не е благодарение на МОН, а въпреки него.

Щерката не е настроена за училище. Вчера се върнахме от почивка и днес спа до обяд.
Иначе ще ходи с баба си и дядо си на 15-ти, ние с баща и ще настаняваме каката в общежитието на Университета, в който ще учи и ще сме извън България. Дано се справят!
Много харесвам училището на наборката, учителите ни са прекрасни и ще разчитаме основно на тях за подготовка Само се надявам да няма промени, че тогава ще се видя в чудо 😂

# 577
Набор 74 съм, завърших си реалната гимназия в моя роден град, родителите ми не ме пуснаха да пътувам до областния град. Това не ми попречи да вляза по първо желание в УНСС, когато икономиката беше най-желаната специалност. Като че ли нямам спомен съучениците ми, които отидоха в Математическата и английската да са ходили на уроци. Моето дете сега иска да учи в същата гимназия като мен, не желае да пътува и аз ще се съобразя с желанието й. И двете паралелки в гимназията са с разширено изучаване на английски, имат добри учители и много голяма част от завършилите продължават във ВУЗ. На уроци няма да ходи, по БЕЛ имат нова учителка, която е много добро, по математика разчитам да й помага дядо й, който е пенсиониран учител по математика и самият той даваше уроци до преди 2 години на много деца. За училище не й се почва за сега. За гаджета не мисли, сега е на вълна момчетата са гадни. И последно за липсващата ваксина, при нашата лична ще се получат на 01 октомври.

# 578
Днес бяха в училището, за да помогнат на класната и да подредят комплектите с учебници в стаята и са ги информирали, че учителката по БЕЛ се е пенсионирала. Сега тъна в догадки какъв ли късмет ще ни се падне с новата преподавателка...

# 579
  • Sofia
И сега нека сподели и най-старият родител в групата ( лазарниците са 53🤣). По мое време нямаше частни уроци, но имаше прекрасни безплатни кръжоци. Ходех всеки ден на нещо, от които и на математика. Вечер се забавлявах като решавах задачи от списание математика така както сега децата стоят на телефона. Резултат - първа на прием в строителен техникум( по това.време беше топа, както се изразяват тийнейджърите), след което ТУ. Родителите ми не са дали лев за уроци и честно казано не вярваха в успехите ми.
Сега положението е съвсееем друго!😭. Пари, кандърми, надзор и пак нищо. Започнахме подготовката по математика отчайващо, а по БЕЛ година частни уроци. Дано ни стигнат нервите до края!

# 580
Rosi_ta, e защо да не се справят!
Моя ходи сам на откриването вече трета година. Само родители на новоприетите ученици присъстват на откриването.
После ходят някъде да се почерпят. Та и тази година така - традиция Simple Smile
Иначе редовно си се отглеждат с големия (21 годишен) самостоятелно.
Снощи си бяха сами /в къща/, сготви ли са. ММ само ги информира, че не очаква да си легнат в 2 Simple Smile Сутринта всичко беше по график, големият закара малкият на БЕЛ и изфиряса Simple Smile

# 581
  • София
Ами защото паркирането около училището традиционно ще е ад. Трябва да обиколят, за да намерят в кой бус е разпределено детето, да обсъдят маршрута с шофьора, да се разберат за взимето сутрин и оствянето вечер…..
Иначе двойката в къщи се оправя сама, готви си, пазарува, няма никакъв проблем

# 582
Извадиха им програма. Отново много промени. За две от тях е голямо стродание. 

# 583
При нас по Физическо,БЕЛ и Физика, Биология ще има нови.Дадоха добри отзиви за двама от тях. Другата ми е била учителка Simple Smile, та си я знам от много отдавна.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 21:53 от malinkap

# 584
И аз съм от поколението на кръжоците и списание Математика. Но бяха други времена.
Наборката иска да тръгва на училище, както казва тя "да го почваме, та да се свършва с това НВО". Спира английския, съботата от 8,30 до 13,30ч. ще е на курс математика и БЕЛ , а в училище ще имат организиран курс по математика един път седмично. Много ми се иска да спортува нещо, но тя няма никакво желание. Сега ходи два пъти седмично на лечебна гимнастика и дано така си остане.

Общи условия

Активация на акаунт