Лечение с протеолитични системни ензими (7-ма тема)

• 40 830
  • 351
  •   1
Отговори
# 255
В първите теми го пише - разграждат и колаген включително. Когато пия ензими спирам колагена, безсмислено е да се пие.

# 256
Както и разни козметични процедури като мезоконци, например.

# 257
А как знаем, че не разгражда колагена, който е вече в тялото ни?

# 258
Знаем, като четем и се доверяваме на по-знаещите от нас. Пък те четат публикации от научни изследвания.
Преди да започна с ензимите, прочетох първите теми, докъдето е баннат Пинко. Целите. Ако го направиш, няма да ти се налага да питаш.
То такова повърхностно четене е дори по-вредно, отколкото нищо да не знаеш и правиш.

# 259
Някой получавал ли е кръвоизливи, като страничен ефект от разреждането на кръвта?
Колко време след спирането а прием на емзими се усеща ефекта им?
Приемах препоръчаната схема около 3 медеца: серрапептаза, наттокиназа, бромелаин 3х1.
Спрях преди около 10 дни, тъй като си усещам главата някак “тежка” след прием. Ако легна, буквално не мога да си отлепя главата и да стана.
Преди 2 дни забелязах нещо като малък подкожен кръвоизлив без да съм се удряла. Чудя се дали е възможно да е от ензимите, но все пак минаха 10тина дни откакто последно приемах…

# 260
Кръвоизливи от носа и необичайно обилен и продължителен цикъл. Усетих се по едно време, че направо се бях притеснила какво ми става.

# 261
Благодаря, че сподели soul81.
Сега като спомена за цикъла, се сетих и за още нещо. Със самата обилност на цикъла не съм имала проблеми, но последния път, ми дойде на 23тия ден.
От ученичка си ми идва на 26-28 ден и не съм имала никога подраняващ цикъл. Това беше може би точно в края на третия месец от приема на ензимите.
Колко време продължиха при теб тези странични ефекти?
Спряха ли веднага при спирането на ензимите?
Кръвоизливи от носа и необичайно обилен и продължителен цикъл. Усетих се по едно време, че направо се бях притеснила какво ми става.

# 262
За цикъла промяна имаше още в следващия месец, защото не ги пия в тези дни, но с кръвоизливите от носа си имам проблеми, налага ми се да пия ензими за много по-сериозни оплаквания.

# 263
Имате предвид, че не сте ги спирали и продължавате да ги пиете ли?

# 264
Спирам ги и ги включвам пак според нуждите ми. И не ги пия на гладно, причиняваха ми болезнен гастрит.

# 265
Кръвоизливите в носа при физическа активност/спорт ли се получават или без допълнителни фактори?
Спирам ги и ги включвам пак според нуждите ми. И не ги пия на гладно, причиняваха ми болезнен гастрит.

# 266
Спонтанни са.

# 267
За подранил цикъл може да е хормонална причината, с напредването на възрастта той се скъсява и е нормално да идва на 24-25 ден.

# 268
Вероятно не при всички жени.

# 269
Така е, но нямам други оплаквания. А и съм на 34 години, мисля, че все още е рано. А и освен това, че стана изведнъж.
Като прибавим и кожния кръвоизлив, мисля, че по-скоро е от ензимите.
Аз съм и анемична. Доста търсих преди да ги започна, дали има някаква връзка и дали се препоръчват или не при анемия и не открих тогава.
За подранил цикъл може да е хормонална причината, с напредването на възрастта той се скъсява и е нормално да идва на 24-25 ден.

Общи условия

Активация на акаунт