Лечение с протеолитични системни ензими (7-ма тема)

• 41 236
  • 352
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Повечето ензими ги имам, но са в края или с изтекъл срок (така и не ги започнах) - стават ли... и дали влияят на кръвни изследвания (предстоят такива)?

# 331
Повечето ензими ги имам, но са в края или с изтекъл срок (така и не ги започнах) - стават ли... и дали влияят на кръвни изследвания (предстоят такива)?
Аз бих рискувала да си ги изпия. Много добавки и лекарства продължават да са добри и след изтичане срокът на годност.
Да, влияят на кръвните изследвания. Първо направете тях, после пийте ензими. След курса с ензимите пак можете да проверите кръвните показатели и да видите резултатите.

# 332
  • София
Сестра ми ги пие за проблем с бъбреците-гломерулонефрит.
За един месец и малко отгоре прием, стойностите на креатина са намалели от 300 на 100,нормалната стойност е около 30...някакви там еденици,не съм сигурна.
На 43 години е.Може би да ги направи пълни два месеца,да спре за един месец и после пак да ги почне.

Здравейте, бихте ли споделила кои ензими пие сестра Ви, ако е удобно. Blush

# 333
  • На плажа
Основния пакет-Серапептаза,натокиназа и бромелайн.Два пъти на ден ги пие.

# 334
  • Хасково
Здравейте, благодаря ви за отговорите.

Работата е там, че обиколихме доста УНГ лекари и всеки му изписваше различни видове спрейове, промивки с каничка, кортикостероиди, пускани са му тестове за алергии, дори го водих да го гледат с микро камерка в носа, но никакъв ефект, не се откри нещо, което да се диагностицира. И се въртим  в един омагьосан кръг.

Хомеопатия е прилагана също, но не помогна. Може да не сме попаднали на точия хомеопат знам ли и аз.
За шуслерови соли, пробвал е, но не като комбинация с други. Мисля така би имало по-голям ефект.

Странното е, че секретите в някои дни са патешко жълти на цвят, направо като жълта акварелна бойчка. И после нещата  се "нормализират". Казаха, че можело да има кистички в носа и от тях ставало така, като се спукат.

Вече се замислям на своя глава да му дам да пробва с ензими, да видим ще има ли ефект...но още разучавам.
Проблемът е, че синът ми вече от толкова много експерименти без ефект, не вярва че ще спре тая пуста хрема.
Помислете си дали няма общо с недоизлекуван или погрешно лекуван зъб на горната челюст. Там има много близка връзка със синусите. Зъболекар при решаването на един казус на съпруга ми каза, че мм грешка при лечение на горен зъб може да си ходиш цял живот сопо*ив.

# 335
С риск да се повторя от някоя друга тема, аз си влача една задна хрема от сто години и единственото, което я спря е безслузеста диета, особено без млечни. За жалост, имам склонност към образуването на слуз и отделянето и през носа и гърлото, неприятно доста. Проверете за възпалителен проблем, заради цвета на секрета, но малка корекция в храната, би могла да облекчи състоянието. Има книги и доста статии по темата, ако ви е интересно.

# 336

Аз бих рискувала да ги пия, ако няма малтоекстрин в състава им. Ако има - също, но за кратко, примерно този с малтодекстрина - веднъж дневно, за да не се натрупва.
Ако ми предстояха кръвни изследвания, бих спряла всичко възможно като лекарства. И най-елементарните неща имат значение - прием на вода, кафе, цигари, да не говорим за таблетки и кое по какъв начин се приема.

# 337
Здравейте, имам проблем с храносмилането, тежък запек, отделно бактерия хеликобактер пилори в завишени стойности, пих антибиотици, доста силни, сега лекувам и пораженията от тях, какви ензими бихте препоръчали?

# 338
Корензим и мегаензим на хербамедика са хубави

# 339
Здравейте, имам проблем с храносмилането, тежък запек, отделно бактерия хеликобактер пилори в завишени стойности, пих антибиотици, доста силни, сега лекувам и пораженията от тях, какви ензими бихте препоръчали?
Пробиотици, кисело зеле, туршии, кимчи, всичко що е ферментирало, къдраво зеле, карфиол, броколи, сок от целина, ябълков оцет, чесън, лук, мастикова смола (в аптеките и здравните магазини), масло от риган за пиене, например на Natural factors, и т.н. Броколите съдържат сулфорафан, който също е с много силни антибактериални свойства и може да се намери като добавка. За разслабване добре действат картофеното пюре, царевицата, особено фуражната, пресни лозови листа в салатата, всякакви зеленища, спанак...
За да не се стигне до формиране на язва, може да се пие цинк-карнозин.
Иначе като ензими - бромелаин и папаин. И двете имат противовъзпалително действие. Биха могли да се пият и другите ензими, не пречи. Като цяло ензимите могат да разградят защитните биофилми на ХП и така тя да стане уязвима за антибиотиците. Но не бива да се комбинират антибиотици с ензимите, защото последните засилват действието на първите. Ензимите се пият обикновено на гладно, а антибиотиците в повечето случаи с храна. Нека има отстояние между тях от няколко часа. Ензимите обаче разреждат кръвта и ако човек има язва, трябва да внимава. Първо трябва да я излекува и след това вече може да пие ензими.

# 340
Благодаря много! Все още търся и какви пробиотици да включа. За бромелайна доста четох и се бях спряла на него, но исках още малко мнения. Още веднъж благодарности!

# 341
https://www.prowaystore.bg/bg-product-details-12.html - няма да се уморя да го препоръчвам. На прах е, разбърква се с малко вода. Аз го купувах от фирмените магазини на Елби по пазарите.

# 342
https://www.prowaystore.bg/bg-product-details-12.html - няма да се уморя да го препоръчвам. На прах е, разбърква се с малко вода. Аз го купувах от фирмените магазини на Елби по пазарите.

В хладилник ли се съхранява? Изчетох уканията, но нищо не намерих по въпроса.

# 343

Може ли да споделиш за какви проблеми си го използвала?
И една опаковка за колко време стига?

Те имат и капсули. Дали е едно към едно с тези?

# 344
В хладилник ли се съхранява? Изчетох уканията, но нищо не намерих по въпроса.

Да, в хладилник трябва.

Може ли да споделиш за какви проблеми си го използвала?
И една опаковка за колко време стига?
Те имат и капсули. Дали е едно към едно с тези?

За раздразнено черво. Не помня точно за колко време стига, но като цяло е икономично (поне за две седмици, ако не и повече). То зависи и дали ще взимаш по един или два пъти на ден.
Мисля, че този продукт е по-добър от хапчетата и има по-голямо количество бактерии.
Продавачката в магазина ми каза, че с две опаковки си е излекувала колит, а клиенти, които купували, й казвали, че им изчезвали алергии. Като аз направо си го купих, не съм я разпитвала, тоест казаното не беше с цел да ме убеди да си го купя.

Общи условия

Активация на акаунт