Отговори
# 195
При нас пъпчето вече ми се струва, че съвсем леко се държи и скоро ще падне. Много дебело са го отрязали, това отбеляза и педиатърката.

Снощи така ми се задави и на мен, че изпадам в паника. Не знам струята ли му е силна, но се задави и после кашля доста време. Как ли не го въртях и суках, счупих му гръбчето от тупане. Ужас...Мъжът ми добре, че беше при мен, че станах вир вода.

При новородено не може да се говори за режим. Много са малки още. Храни се на поискване, спи, когато успеем да се приспим. Според мен прави дълги будувания, макар да му се спи, но се приспиваме по няколко пъти, докато заспи и не се събужда при оставянето.

Ние и за къпането нямаме определен час, което не ми изнася, но засега сме така.
С това излизане в 19.30 и късно прибиране няма как да го къпем толкова късно. Ама и баткото си иска игра и навън, няма как да се приберем рано.
 Днес го къпахме на обяд с косата. После се наложи пак да го мия на мивката, защото си напишка целия крак.
Не го мия всеки път, когато се наака. Малко ми е хаотично с това къпане, но зимата ще направим режим.
Баткото го къпехме всяка вечер + коса. Таткото и сега държи да е така, но аз покрай новите практики косата бих я пропускала, но през ден, два ми е ок.
С крем против подсипане си го мажа всеки път, защото още от болницата беше доста червен.

Мъчат си го коликите. Призори започва да се надува и пъшка и така няколко часа. Отпуска го, задремва и пак. Чакам да видя дали Лефаксът ще действа.

# 196
И аз не съм се опитвала да налагам режим, също смятам, че е твърде малка все още. Кърмя на поискване. Имаше една вечер, в която не съм се събудила и тя е спала 5 часа. Много криво ми стана. Прекалено е малка за толкова време без мляко, а има и жълтеница и може заради нея да не се буди. И сега аз с аларма се будя най-късно на 3 часа, за да я разбуждам и храня. Боли ме сърцето да будя спящо детенце, но не мога да си позволя да се обезводни и да се задълбочи жълтеницата.

Както казах мия дупе на наакан памперс като при нас всеки е екоплозивен. Къпем я 2 пъти в седмицата с косичката.

И при нас започнаха коликите и най помага да спи върху мен. Топлината й влияе добре. Правя масажчета на коремче и "караме колело". Изписаха й само Еспумизан, но все още не съм давала. Чакам положението да загрубее...

# 197
Еспумизан и на нас ни препоръчаха, но на упътването пише по 25 капки на хранене. Ние се кърмим… Как да й дам 25 капки?!? Успявам максимум 5-6. Не е шише с АМ, да ги разтворя вътре.
Вие как процедирате?

# 198
Еспумизан и на нас ни препоръчаха, но на упътването пише по 25 капки на хранене. Ние се кърмим… Как да й дам 25 капки?!? Успявам максимум 5-6. Не е шише с АМ, да ги разтворя вътре.
Вие как процедирате?
Същата работа. На рецептата лекарката написа 5 капки, но в упътването си пише 25. Все още не съм пробвала да давам. Реално има Еспумизан, от който се дават 5 капки, но е Еспумизан Комфорт, не Еспумизан L https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010006377

# 199
  • София
Аз давам с капкомер Санколика, директно в устата.

# 200
Снощи страшни колики имаше. Бяхме коментирали будните състояния, ами тя от 19ч до 01 вечерта нямаше свястна дрямка. За първи път чак такова нещо беше.
И аз кърмя на поискване, мисля че жълтеницата отмина и не ме притесняват дългите паузи, но те не са повече от 4 часа. И като стана на въпрос, през останалото време се храни на 1.5-2 часа и имам такъв въпрос - като я хванат коликите и иска да я кърмя. Знам, че иска да се успокои, но за мен това е омагьосан кръг, да сукне мляко докато е с колики, после пак я боли стомаха. Според мен са от честото кърмене и се опитвам да удължа храненията. Не се лъже с биба, вода не иска вече и направо ще ѝ се откърти главата да ме кълве и да търси цица. При вас как е и давате ли в такъв случай да се успокоят? На мен ми е много противоречиво.

Никакви капки не давам засега, чаят помагаше, ще видим как е днес. Сигурна съм, че ще изпишат еспумизан, ако отидем на преглед.

За температурите в стаята направо не ми се говори. Вчера навън беше 38, в спалнята чукна 31. И да пускам климатика, разхлажданено е временно и не стига до другите стаи, като го спра до 30мин пак е жега. От 7ми ден (днес 19 ден) е само по боди с къс ръкав, пеленка и мятам отгоре по-скоро да не я пече слънцето или да ѝ мирише на мен. И с това кърмене и разнасяне заради коликите се топя като сладолед, голяма мъка ми е. От толкова разнасяне накрая се чудя дали и тя не реве заради постоянния допир и жега.
За разходки няма кога да излезем дали ще е 19ч или 21ч е все едно и също, а каката 22ч е в леглото, не ми се иска да и разваляме режима.

Тя много добре се държи с беба супер е грижовна, милва я гали, повтаря че я обича, няма никаква ревност. Магариите и са същите като преди. Единствено кофти е, че я буди - я като вика, я издебва да отиде да я милва. Постоянно повтаряме, ама тя си знае нейното. И бебефона изключи няколко пъти, абе все да пипне някъде, не може да стои мирна, дори като яде. Общо взето всички свикваме с новия режим.

От утре ММ е на работа ще видим как ще бъде и в тези жеги въобще ще ходим ли някъде.
Планирах следващата седмица да отида на контролен преглед, но с този липса на режим и колики май няма да го бъде.

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 10:06 от deska90

# 201
  • гр.Пловдив
Педи ни каза,че макс Т трябва да е 26-27 гр в стаята,иначе започва учестено дишане..Охлаждаме с климатика от хола,в Пловдив е ад някакъв ..Аз съм твърдо за паузи 2,5-3 часа между храненията,то иначе става един омагъосан кръг,стомаха не може да почине ,получава се наслагване на храна,оттам ферментации,газове и ол инклузив Frowning1

Това сучене за успокоение не мога да си го представя-нямам идея и ориентир колко мл е изядено и то по тази логика постоянно трябва да ми е на гърдата ...

# 202
  • Замък сред облаците
Да чукна на дърво, няма колики бебето, но го мъчат газове и се напъва при акането дори без да е запечен. Кърменето започна - на всяко хранене (с 1-2 пропуска за деня) го слагам по 10 мин на гърда и после додавам АМ. На моменти обаче връща по 2-3 пъти по малко, а вчера заспа с бутилката и после такъв фонтан изкара за пръв път, че ми изкара ангелите, а като го обърсах продължи да спи 🙄 На моменти и ние сме в онагьосан кръг понеже се събужда, сменяме памперс, храним се, ака след храненето и как да го смениш тоя памперс без да го сложиш да легне и да върне млякото, а ако не го смениш се съдира от рев 🫣

# 203
АА, защо го дохранваш след цели 10 мин на гърда? Ние сме на кърма и 10мин цокане й стигат. Връща ли на фонтан, значи е преяло детето.
В началото аз давах 10мин плюс втора гърда, но правеше фонтани. ЛЛ каза, че преяжда. Спрях да дохранвам с другата и сега е спокойна, наддава и всичко.

# 204
  • София
Всички тези неща са нормални, аз с първото все се чудех какво не правя като хората, ама те са толкова малки и не знаят къде се намират, че нормално да се държат неадекватно. Моята също иска да седи на гърда, почвам да я усещам кога яде и кога се лигави и я махам. Предлагам биба по 100 пъти на ден, изцедена кърма, но и тя кълве с глава и си иска цица. Сега ми е направила най-дългото будуване май от както е родена 2,5 часа. Аз други драми имам - мерим я вкъщи с кухненската везна, но изкарвам че е качила 100 гр за седмица, което според мен е малко. Като обсъждам с лекарите - тези в педиатрична и педиатърката ми казват да не гледам грамажа, важното е ,че има наакани памперси и напишкани и щом спи спокойно значи и стига. Ама като чета какви количества пият някои бебета във фейса и колко качват се чудя дали нещо не изпускам.. Ние от днес сме без баба и ще видим как ще се напасваме семейно. Simple Smile За сега зор виждам от баткото, иска си игра, излизане на вън, забави и някак бебето е помеждудругото. В следващия момент пък като я кърмя и после приспивам и той ме вика за нещо ми е много криво, че три пъти подред примерно идва да ме търси и аз все с нея седя в скута. Нз как ще го измислим да се гледаме, особено като сме само тримата. Надявам се след морето, тя вече ще е на месец да ни е малко по-лесно.

# 205
Деси и на мен ми е криво за каката, ама си мисля че не го приема толкова навътре. Ей сега ми тика куклата Елза да играем, обяснявам и че като оставя Зори ще я взема. И така 10 пъти, но честно казано и чинии да миех или да готвех, същото щеше да направи, докато не стане на нейната е супер досадна с извинение. Пита те едно и също нещо и не се изтощава никак, само моята психика разбива 😅

И според мен такова поведение е нормално, това са инстинкти, от толкова малки бебета няма какво да искаме.

Във ФБ пък ги пере съчмата според мен, отворили тема, на бебчета под 20 дена да им махат нощните хранения и да ги натъпча със 120мл АМ. Че има по-яжви бебета има, но според мен е прекалено рано и лудост, ще има повръщане и колики и чудо. На никой не му се чака да си случат по нормалния ред нещата.

# 206
  • Замък сред облаците
АА, защо го дохранваш след цели 10 мин на гърда? Ние сме на кърма и 10мин цокане й стигат. Връща ли на фонтан, значи е преяло детето.
В началото аз давах 10мин плюс втора гърда, но правеше фонтани. ЛЛ каза, че преяжда. Спрях да дохранвам с другата и сега е спокойна, наддава и всичко.

Гладен е и си търси да дояде. Аз почнах с опитите сега втората седмица и млякото слезе на малки количества - по 20-30 мл от гърда през няколко часа, докато на АМ сме вече на 70-80 мл на хранене.

Деси, аз точно вчера четох че е нормално да качват по 100 гр на седмица. И ЛЛ се изказа че за първия месец нормата е 400-1200 гр според колко доносено се е родило и колко апетит има.

# 207
  • София
Моя Калин е същия Grinning Но според нашата педиатърка, колкото и да се радват и да помагат си го изживяват по техен начин и ни предупреди вниманието да е повече при него.. Наскоро имала случай с дечица на 3-6 години, много искали братче/сестриче и много се радвали, помагали и всичко било супер, но почнали да се напикават без да искат. Та, каза че дори привидно да изглежда ок, да не остава на заден план. Моя е мноооого ама многоо чувствителен и много внимавам какво му говоря и как се държа, много ми се изтормозва психиката така нон стоп да премислям всичко. Иначе физически не мога да се оплача от бебето, кротичко ми е и дано така остане. Само следобяд при кризите с корема иска да я гушкам, през другото време и нощем си спи до мен без проблеми. Ние от два дни пускаме климатика, тя седи в спалнята, но баткото седи в хола при климатика и също ми е терсене, че е сам та ще купуваме нов климатик май сега. Ще го монтираме да охлажда и детската стая, че да може да го пускаме него като сме в хола и двата ще охлаждат целия апартамент без да има нужда да духат на ниски градуси цял ден.. друг вариант не измислихме.
АА, тъкмо и сестра ми ме успокоява, че имало някакъв индекс на качване на бебетата според родилното тегло и че не трябва да я сравнявам с някое момченце родено почти 4 кг. как хапва и т.н. Ще потърся за този индекс точно как се смята. Според нея 1,8 по килограмите или нещо такова, не помни вече.
Като се наяде от гърда изцеждай с помпата каквото има останало от гърдите, така даваш сигнал че не му стига кърмата на бебето и ще започне по-скоро да има по 60-70 мл.

# 208
Мами, някоя от вас ходила ли е на контролен преглед след раждането и на кой ден?

# 209
  • гр.Пловдив
Мами, някоя от вас ходила ли е на контролен преглед след раждането и на кой ден?

Аз не съм ,само за конците ходих ,той прегледа на ехограф ли ще е или на стол след секцио?

Общи условия

Активация на акаунт