91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 9

• 71 112
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Относно езиковия лагер - точно защото НЕГ не подкрепя подобни инициативи, това се поема тази година от родителите. Вече има записани деца от 8А и 8Г клас. Идеята е да се разпространи информацията и до другите класове и да се формира еднородна спрямо език група. Родители са се опитали да се свържа с Директора на НЕГ и да помолят Велбург да се представят на родителската среща, но не са успяли:confused:...Ръководството на НЕГ предни години е имало становище, че не е приемливо подобна информация да се разпространява на родителски срещи в училище, защото би звучало като реклама или препоръка...спирам до тук.

PS. Току що говорих с НЕГ. Позвъних на телефона на Директора. Обади се дама, която се представи за секретарка. Изслуша ме и каза, че ме разбира, но НЕГ няма практика да рекламира частни фирми по време на родителски срещи. Явно това, което знаех отпреди, се оказа вярно. Предложи ми да пиша писмо до НЕГ, защото в момента Директорът е зает с много други ангажименти и трудно ще бъде да се свържем преди родителската среща по телефон. Кауза пердута е Велбург да се представят на родителската среща според мен.

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 12:00 от Oplakvane

# 421
  • София
Вземете от Велбург брошура с основната информация и я раздайте на родителите на родителската (след края й).  При подобни обстоятелства преди няколко години  учител каза, че НЕГ подкрепя само пътуванията по програми, организирани от Германия и/или минаващи през  немския отдел/посолството - Austausch,  PAD Olympiade,  Bayern Wettbewerb,  Schnupperstudium, Donau verbindеt, Jugend forscht, Jugend musiziert, дебатите и т.н.. Но болшинството от тях са със състезателен елемент, така че няма опция да пътуват всички желаещи.

Иначе забравете директорката да реагира И на мейл. Дъщеря ми преди 3 години и нещо влезе при нея с писмено официално предложение от Музейко за  направа  на информационен щанд в коридора с цел набиране на доброволци, които получават сертификат после (полезен за чужди унита). Молбата уж беше заведена с входящ номер от секретарката,  но отговор нямаше...

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 13:24 от пенсионирана русалка

# 422
Видях, че тук има и родители от 8Ж клас. Моля и те да разпространят информацията за лагера в родителската група, ако има такава.

# 423
  • София
Oplakvane, благодаря за усилията, които си положила, за да пробиеш при “заетата директорка”. Не знам какво трябва да направим, за да променим нещо в комуникацията с ръководството на училището, но във всеки случай не трябва да се предаваме. Като не иска да рекламира чужди фирми да направи тя нещо за учениците. Sad
Аз, за съжаление няма да присъствам на родителската среща, но се надявам другите 2-3 майки от “ж” клас, които четат тук, да информират родителите.

# 424
  • София
И аз няма да мога да дойда на родителската среща в понеделник на 8Ж.

# 425
  • София
Аз ще изпратя баткото да слуша и записва, но не очаквам от него да вземе отношение по някой въпрос (все още е ученик).🙂
А другият наболял въпрос -математиката и методите на преподаване на г-жа Х., се надявам да бъде дискутиран на родителската среща и в другите 8-ми класове.

# 426
  • На планетата Земя
Знаем си я директорката, и да я солим, и да я хвалим, докато не се махне - така ще е.
Това, което исках да кажа - тя реално не ви е нужна. В нашия 8 клас имахме родителски актив (аз и още една дама). Още на първата родителска среща си направихме затворена фейсбук група. Така че там ще можете да си обмените информация и да организирате и това, и всичко друго.

# 427
  • София
И родителите от класа на моите девойки си имахме нещо като платформа с класната, създадена от един татко. Пишеш мейл и всички получават  инфото/питането на своя си мейл.Така класната изпращаше справки за оценки за срока/годината, отсъствия,  стипендии, срокове за предаване на папки за ДСД, покани за някои родители да се явят при учителя Х, резултати като нива т устния, информация с опции за участие в упоменатите програми/проекти в предходния ми пост и мн.др.... Инициативи като тази за Велбург пък се пращаха така от родители.

ПП Понеже не мога да напиша втори пореден пост, се включвам с  допълнение, без  задълбаване в детайли по разбираеми причини. Дете, завършило НЕГ, вече и висшето си в Германия, прояви желание да дари своя ценна, маркова, скъпа, запазена и  най-вече полезна вещ на  училището. Майката беше пуснала мейл към директорката с инфо за желанието на детето. Първоначалната тишина не беше нещо неочаквано.. Но с изненада разбирам, че задвижване има. Някой назад беше писал, че дарения (топки май бяха) не се приемат, моят опит беше само с  консумативи като хартия и маркери, тоест не го смятах за особено показателен, но в случая става дума за нещо голямо. Та значи става, просто по-бавно. Simple Smile

Браво на детето! Ето, че има деца, които и след години още си харесват училището въпреки всичките му негативи.  И моите са сред тези "глупендери". Браво и специална благодарност на ангажиран учител от НЕГ, който си направи труда след отправена молба да провери докъде са стигнали нещата с мейла и да върне информация. Simple Smile

Последна редакция: пт, 18 ное 2022, 13:46 от пенсионирана русалка

# 428
Здравейте на всички в темата,
имам следния въпрос: по кои учебници по немски език учат децата в 8-ми клас тази година в НЕГ?  На сайта на гимназията в списъка с учебници точно за 8-ми клас е оставено празно място. За минали години открих Exact fur Dich А1 и А2 ниво. Дали е така и тази година? 
Причината да питам е, че ще следим дали ще се освободи място за 9-ти клас...  Много ще съм благодарна на всякакви съвети как да се подготвим, разбирам, че има приравнителен тест по немски. Курсове, учебници, примерни тестове за този приравнителен изпит, много ще съм благодарна за всякаква информация и идеи...

# 429
Пускам линк за изява на хора на 91 НЕГ утре
https://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/predstoyashti/5406 … BB%D1%8F%E2%80%9C

# 430
Много късмет и стиснати палци за всички, които се явяват на ДСД днес. Flowers Four Leaf Clover

# 431
Здравейте! Може ли, моля Ви, да ми помогнете с контактите на г-жа Римпова? Детето ми е в 8 клас.. изтегли “късата клечка”.. Търся добър алтернативен учител.. Искрено Ви благодаря предварително!
Здравей , синът ми беше при Римпова, след като ги изкара и се пенсионира. Ще се опитам да намеря координати и ще пратя.
Violetov general - Писах на лични.

stassi, може ли да помоля и аз за контакти на г-жа Римпова, много благодаря предварително!

# 432
  • София
Зигизаги, концертът снощи беше наистина празничен! Децата, с ангелските си гласчета, звучаха прекрасно в църквата Св. Неделя. Всички присъстващи им благодариха не просто с аплодисменти, а и при излизането на хора, с думи. Професионалните хористи след тях не можаха да засенчат децата Simple Smile
Какъв професионалист, каква енергия е диригентката на НЕГ!

Успех на DSD на всички!

# 433
  • София
https://danybon.com/obrazovanie/irina-stancheva/?fbclid=IwAR3KHk … 95_mszoybfDncfYBA

И ето още едно момиче (след направилото дарението за НЕГ, за което писах по-горе), заслужаващо поздравления. Simple Smile

Успех на 12 клас лайстунг днес на Vorabitur-a по немски. Успех и на следващите 3 дати по математика, биология и химия! Simple Smile

Някой няма ли да се похвали с разбрано вече ниво на устния на ДСД? Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 11:24 от пенсионирана русалка

# 434
  • тук-там
5 часа бил Vorabitur-a по немски Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт