91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 9

• 71 104
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте! Може ли, моля Ви, да ми помогнете с контактите на г-жа Римпова? Детето ми е в 8 клас.. изтегли “късата клечка”.. Търся добър алтернативен учител.. Искрено Ви благодаря предварително!
Здравей , синът ми беше при Римпова, след като ги изкара и се пенсионира. Ще се опитам да намеря координати и ще пратя.
Violetov general - Писах на лични.

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 09:44 от stassi

# 316
Здравейте! Може ли, моля Ви, да ми помогнете с контактите на г-жа Римпова? Детето ми е в 8 клас.. изтегли “късата клечка”.. Търся добър алтернативен учител.. Искрено Ви благодаря предварително!
От първия учебен ден търсите частен учител по немски?

# 317
Благодаря Ви сърдечно, stassi!

# 318
От първия учебен ден търсите частен учител по немски?
И много правилно, този преподавател не може да поеме всички. Моето дете беше с два урока седмично, класира се за националния кръг на олимпиадата и беше прието в Лайстунг,
благодарение на тези уроци. Друг е въпросът защо трябва да продължи този кошмар вече трета година...

# 319
  • столицата
За тези, които търсят учебници и помагала втора ръка, има група във фейсбук ^НЕГ учебници^ се казва, но не успявам да прикача линка.

# 320

Здравейте, не разбрах кой учител е късата клечка? Не сме в 8б при Зорка Делчева - тя каква клечка е?

# 321
  • София
Късата клечка е коментирана  страници наред, теми даже.. И е на Д клас. Негативно настроени ще кажат, че има и други. Но то недоволни от даден учител винаги има, това не го прави къса клечка. В Д клас обаче картинката е различна. Оттам се оплакват доста хора и тук, и на лични, и при  реална комуникация извън нета,  тоест крушката си има опашка. Иначе познавам родител, който направи невъзможното да уреди детето си при една от най-харесваните от деца/родители учителка по препоръка на  по-голямо НЕГ-ърче и родител. И уж не можело се ходатайства за разпредлението, ама успя. И една година по-късно, когато детето не беше прието в лайстунг, избраната учителка стана лоша, необясняваща добре, изоставаща от другите.. Но такова мнение, базирано на неуспех на детето за лайстунг, не я прави дамaта  "къса клечка", още повече изказано от родител, незнаещ и грам немски. Галимар, ставаше дума за вашата класна в 8 клас.

# 322
Русалке, в какво се изразява невъзможното, което тази майка е направила?
Защото аз на първия учебен ден разбрах от семейство, чието дете е изтеглило дългата клечка, че правилната клечка в 8 клас се тегли след свързване с подходящия посредник и заплащане на цената.
Както всичко в тази държава. Съжалявам, че съм била толкова наивна досега.

# 323
...Правилната клечка в 8 клас се тегли след свързване с подходящия посредник и заплащане на цената.
Както всичко в тази държава. ...
Не може да бъде! Какви ще са тези посредници - хора с контакти хем с кандидатите, хем с преподаващите?

# 324
  • тук-там
Абе стига с тази глупост! Не я вярвам! Мине не мине и зигзаги се появява с поредната конспиративна теория!

# 325
Абе стига с тази глупост! Не я вярвам!
Кое не вярваш? Че в БГ има корупция? Че корупционните схеми са непреки и плащането става чрез посредник? Ако ли "вярваш" в това, кое е нереалистично? Или твърдиш, че НЕГ е остров на добро, недокоснат от социалните процеси?

# 326
Аз не казвам, че е вярно. Предавам какво ми се похвалиха и то след пост на Русалка за ходатайстване.
Ако исках да правя конспирации, щях да го напиша веднага, след като го научих.

# 327
  • тук-там
Явно аз съм още по-наивна. Защото знам за случаи, в които са се сприбвали родители и нищо не са постигнали. За това казах, че не го вярвам.

# 328
  • столицата
Късата клечка е коментирана  страници наред, теми даже.. И е на Д клас. Негативно настроени ще кажат, че има и други. Но то недоволни от даден учител винаги има, това не го прави къса клечка. В Д клас обаче картинката е различна. Оттам се оплакват доста хора и тук, и на лични, и при  реална комуникация извън нета,  тоест крушката си има опашка. Иначе познавам родител, който направи невъзможното да уреди детето си при една от най-харесваните от деца/родители учителка по препоръка на  по-голямо НЕГ-ърче и родител. И уж не можело се ходатайства за разпредлението, ама успя. И една година по-късно, когато детето не беше прието в лайстунг, избраната учителка стана лоша, необясняваща добре, изоставаща от другите.. Но такова мнение, базирано на неуспех на детето за лайстунг, не я прави дамaта  "къса клечка", още повече изказано от родител, незнаещ и грам немски. Галимар, ставаше дума за вашата класна в 8 клас.
Когато детето ми започна да учи в НЕГ бях толкова далече и от немския, и от самата гимназия,  дори не знаех, че има къси клечки, камо ли да търся начини за ходатайстване и прехвърляне. Детето ми попадна в Г паралелка при Елена Кендерова. Тази жена накара дъщеря ми да се влюби в езика. Още първия ден детето ми се върна от училище и заяви, че иска да научи немския, както го говори госпожата. Да, не влезе в лайстунг, но и не искаше. Много деца от класа успяха.
И до момента твърди, че основата, която й бе дадена в 8 клас й помогна да се справя с лекота с езика през всичките години в НЕГ и да си вземе сертификата С1 без нито един допълнителен частен урок. Еми няма как да не сме доволни от учителя. Аз и досега смятам, че детето ми не бе прието в лайстунг, защото се е притеснило на устния, а не защото не е било подготвена. Но хората са разни😁 и очакванията различни.
Все пак мога да кажа на родителите, чийто деца са в Г паралелка, че са късметлии. Успех на всички!

# 329
  • София
Никакви конспирации няма в коментирания случай, има само твърде пробивен родител.. Ходил е първия път след записването до  г-жа К, нея я нямало, втори ден до г-жа К, трети, пети.. Оставил е  (по негови думи) следа от подметките си по коридора до директорския кабинет, докато се примоли детето  да бъде в класа на  конкретната учителка. Ама после учителката стана лоша. Wink И пари е нямало, натискал е с това, че е от системата на образованието, тоест техен колега, макар не от НЕГ. Гарантирано и децата на учители в НЕГ са при искания от мама/татко преподавател.

Вероятно и други начини има, които пак са без пари. Голямото дете е било при учителя Х, ако той е в добри отношения с директорката, свързва се родителят с въпросния учител, казва, че номер 2 също ще е в НЕГ и моли заекът да е при същата класна.  Тук нямам отзиви/опит ( дори като родител на 3 деца, минали през училището), защото класната на голямата ми дъщеря изкара с нея последния 8 клас, пенсионира се и 4 години по-късно не преподаваше вече в НЕГ. Просто предполагам, че е напълно възможно предвид близостта на някои осмокласни  учители по  немски с мама, нищо че официално се води, че не става.

Проблемът с това разпределение разбираемо е  само в НЕГ, никъде другаде няма на старта седем абсолютно равностойни паралелки без нищо като профилиране в добавка.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 13:41 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт