"За МАРТенчето таз година подарък под елхичката ще има!"

• 10 466
  • 284
  •   1
Отговори
# 270
Аз също не смятам да насилвам нещата с гърнето. Наистина е много рано. Просто искам да я запозная с него, дори само да си играе с гърнето, т.е. да свикне, че има и такова нещо. Бояна също не пълни памперса по едно и също време на деня, така че засега нашите опити са общо взето безсмислени. Това ми е ясно.   bouquet

Между другото на гърнето на Чико пише СЛЕД 18 МЕСЕЦА.

Точно това е целта да се слага бебето на гърне още от сега. То е ясно, че няма да започне да го ползва по предназначение, но да свиква с него от сега и после въобще няма да го възприеме, като нещо ново. Тогава ще трябва да се мине на етап употреда, а не тепърва да свиква с него.
А за това, което пише на Чико, просто не обръщам внимание на такива указания специално в това отношение. За мен не е нормално детето да седи с памперси най-малко до 3год  Naughty А това е масово явление в Европа от край време и това е причината да се пишат тези месеци. Още преди 10 год племенницата на мъжа ми в Германия е била на 1,5, когато е видяла братовчетка си в Бг на същата възраст, че ползва такова чудо, като гърне. И й е било супер чудно, като се е напикала за първи път какво се случва и защо става така  Tired Това за мен не е нормално  Whistling

# 271
Привет!
Прасенце, добре че нищо му няма на детенце! По този повод, аз нашата стойка я махнах още когато Вики стана на 5 месеца. Много риташе и много се клатеше коритото. От тогава коритото е на пода в банята, за да си нямаме такива инциденти.

Дейзи страхотна ти е украсата. Нашата елха е на секцията отгоре, след като веднъж вече Вики я събори на земята. Сега няма достъп до нея. Други украси на този етап нямаме, просто защото това диване всичко иска да вземе и пищи като не й дадеш. Та тази Коледа и Нова година няма да ни е толкова украсено. Надявам се следващата вече да разбира и да не си мисли, че украсата е за игра.
За гърнето - Вики седи на него, но неиска нищо да свърши там. Ще видим кога ще се научи, има време и това да стане.

Герчо, Вики също не иска да ходи, а в проходилката се вози и подскача. Има време да проходят. А и ортопедите казват колкото по-късно, толкова по-добре за крачетата им.

Да попитам - правите ли кремчета с прясно мляко на бебоците? И какво прясно мляко - нискомаслено, разредено с вода, сухо или най-добре без прясно мляко на този етап?

От нас  Heart Eyes Hug

# 272
Здравейте и от нас!
Хайде и аз да почерпя, че днес Катя става на 9 месеца! Misc Baby Bottle Wine Glass Popcorn cook
Това за стойката ме изуми направо. Не ми е минавало през акъла дори.Веднага казах на мъжа ми, но той твърди,ч е нашата е много стабилна , дано!
За гърнето ще пробвам другия месец, по-точно свекито ще трябва да се занимае с това. Mr. Green
Хубава вечер ви желая  bouquet

# 273
Съвременната педиатрия е против слагането на бебето на гърне преди да може то да осъзнава какво върши. В интернет е пъно с подобни статии, дори се счита, че това е една от 4-те основни родителски грешки, водещи до много сериозни проблеми в бъдеще. Преди година и половина детето не може само да контролира тези муслули и всяко изхождане е чиста случайност... Не разбирам каква е целта да го държа 30 минути седнало и да чакам случайно да се изпишка, като след това пак ще сложа памперс...Ако е пестене от памперси  newsm78...Има признаци, кога детето е готов за гърнето и те са : Да следва прости инструкции. Да разбира думи, свързани с използването на тоалетна. Да регулира мускулите си, отговорни за сдържането. Да казва за наличието на своите нужди. Да може да задържи пелената си суха за около 2 часа. Да взима само гърнето. Да може само да сваля гащите или пелената... Ако вашите деца го правят, значи моето е много назад с материала  newsm78
Аз лично съм противник на гърнетата в тази възраст и не смятам скоро да купувам!
И аз купих в понеделник същия уокър на чико и засега само пускаме топките в дупката, а когато се изправи и го търкулне напред се нагъзва и започва да се ядосва и крещи, но не се сеща да стъпва  Joy забавляваме се всяка вечер с това упражнение  Simple Smile

# 274
  • София
Честита месечинка на Катето!  Heart Eyes

И аз имам да черпя (щото на Зори май не й прави впечатление) - вчера се сдобих с Нео Нато Пиума, а днес с пухено чувалче от ТСМ. Гледах и тази Бебе комфорт, която Веси си взе, но за мене дръжката й е много висока. Иначе наистина е по-дълга и по-удобна за бебето, а и покрай столчето за хранене на Анетка, направих теста със закопчалките и определено на Бебе комфорта много по-лесно се борави с тях. Ама какво да се прави, нямаше да ми е лесно да я бутам почти на височината на гърдите си.

Браво на всички украсили, разгледах всички снимки и джуджета - много красота, много нещо.  Hug  Аз ще се заема с тази задача в събота и неделя сигурно. Реших в крайна сметка да си вземем истинска елха - без друго й намерих място в един ъгъл между мебелите, където Зори няма достъп.

О, Зори явно прие моето оплакване, че не пълзи, като предизвикателство и вече яко тренира за партито да се представи пред младежите. Simple Smile Герчо, да се оправиш и да дойдете с Иван, че не съм те виждала откакто отивах да раждам, пък това сега ми се струва мнооого отдавна.

# 275
здравейте мамчета,
днес времето беше хубаво  и направихме страхотна разходка.
За детската кухня мисля , че Герчо се похвали , дай ми телефон " Ози"нали?

Ели честита месечинка   newsm51 да ти е много здравичка и послушна Катя

Ади правя и  кремчета на д-р Йоткер с мляко възможно най-нискомаслено.

ние се къпем в банята на пода, когато беше по-малка в кухната на масата, Прасенце добре , че няма последствия и всичко е наред.
Дейзи не мога да пропусна да похваля и аз прекрасната ти коледна украса, и малкото сладко джудже.
Рапанче и твоето мокро мишле е страхотно Hug

Лека и спокойна вечер Heart Eyes

# 276
Аз лично съм противник на гърнетата в тази възраст и не смятам скоро да купувам!
Аз също знам това, което ЕкатеринаМ е написала!
А Боби също се гъзеше на уокъра първите 2-3 пъти, но сега се светна и или си пристъпва, или си го придърпва към себе си обратно  Joy бе мързеланче ми е той Simple Smile А от това ли или от друго, но днес е направил две крачки сам към баща си. Направо щях да падна като ми каза, така че мисля да скривам уокъра, той няма още 9 месеца, не ща да прохожда! Не може още да сяда сам от легнало положение,  не може да лази, така че докато не прави тия две неща му се забранява ходенето Simple Smile аз искам да проходи след годинката...
А днес като генерална репетиция за партито се събрахме 3 мами и 3 бебета в Галя и ето снимков материал:
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1725180
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1725181
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1725184
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1725188
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1725193
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1725215
http://snimka.bg/photo.php?photo_id=1725218

# 277
  • София
Е, не! Бебоците са просто жестоки! Абсолютни сладурковци! Нямам търпение да ги видя на живо! 

newsm10   smile3501

# 278
  • София
Всички мартенчета са ми много симпатични, но с Ива на адашката мисля да си тръгна от партито в събота - голяма слабост ми беше и преди, ама след първата снимка на Туити, вече реших да я взимам. Simple Smile

# 279
много красиви са всички бебоци Hugпу пу Hug

мами мерси за съчуствието Hugотносно злополучното къпане Hug

# 280
Всички мартенчета са ми много симпатични, но с Ива на адашката мисля да си тръгна от партито в събота - голяма слабост ми беше и преди, ама след първата снимка на Туити, вече реших да я взимам. Simple Smile
АААААаааааа не! Не видя ли коментара под снимките - искаме си я с Боби за снаха!  smile3521 И не си я даваме пък!  smile3525

# 281
мами, категорично отпадам за партито за съжаление. Вече и Иван е доста болен - има температура над 39 и вече сме на антибьотик и двамата. Явно е било заразно, защото той има същите симптоми като мен

# 282
Не разбирам каква е целта да го държа 30 минути седнало и да чакам случайно да се изпишка, като след това пак ще сложа памперс...Ако е пестене от памперси  newsm78...

Първо, не съм чела някой да си държи детето толкова дълго на гърнето или с цел да свърши нещо в него. Аз Маги я слагам о/о 5 мин два пъти на ден, като й сменям памперса. Определено целта не е да се изходи в него, а да свикне да СЕДИ на него.
Второ, пестене на памперси на този етап с гърне просто няма как да стане. Докато не могат да казват за какво иде реч, няма за какво пестене да говорим.
И виждам около мен какви са последствията от пазенето да не се нанесе непоправима травма на детето в бъдеще - на 3год деца си се изхождат в памперса без никакви помисли даже да си кажат, че има нещо. Точно, като бебета.
Никой не говори да го държиш детето насила отгоре и то да се дере от рев. Ако реве просто няма такава процедура и пробваш следващия месец и така докато стане номера. Но да го чакам то само да ми каже "Мамо, дай ми гърнето" при положение, че не знае, че има такова нещо и за какво се използва, просто ми звучи абсурдно.
Естествено, че всеки си решава как да си гледа детето /което сме го казвали многократно/, но точно в това отношение не мисля, че Западна Европа и САЩ са за пример, въобще  Naughty Биберони, колички и памперси до първи клас, защото иначе щяло да се стресира детето е просто... smile3505 Аз не съм забелязала да съм се стресирала нещо от това, че майка ми ме е слагала на гърне от по-рано от една година. Нито сестра ми или който и да е мой познат гледан по "стария начин"
Ще видим след година кой крив, кой прав  Stop Макар, че и това си е до дете.

# 283
Герчо бьрзо да се оправяте  Praynig

За гьрнето -ние сме от около 3 седмици  с него. Сутрин като се наспи го слагам,по обяд като се наяде и следобед . Оставям го по около 10 минути. ПОчти винаги се изаква в него,просто защото си ака по едно и сьщо време. Аз сьщо сьм на мнение ,че детето трябва да " свиква " с гьрнето. Обаче моят брат например на една година си показваше кога му се прави нещо. Майка ми го свикваше от 5-6 месече на едно лигенче. И детето си се научи много бьрзо.Сега ме кара да правя сьщото и с Марти,обаче честно ви казвам нямам такова тьрпение Embarassed

# 284
  • София
Е-е-е,Герчо,Цеци и Креми,жалко,че няма да дойдете!Бързо да оздравявате,болничките!
Туити,страхотни снимки показа,големи симпатяги са малките запетайки подредени в кошарата! GrinningИ Боянка на рапанче е много сладка!
Гале2006,честита количка,със здраве да си я буташ! Simple Smile
Честита месечинка на Катетоbouquet
Мами,да не вземем да се скараме сега за това гърне!Всеки си знае кога да си сложи детето на гърне,пък тука само си казваме мнението и си споделяме кой какво чул и знае,нали? Heart EyesАз лично още не съм купила,но скоро мисля да взема и също да го послагвам да свиква с тази вещ Mr. Green.Иначе аз на 11 месеца съм казвала,че има пиш или друго и не съм правила бели в гащите,но може би наистина всичко си е до дете newsm78.
Айде,лекичка от мен!Пуснала съм новата темичка.  love001

Общи условия

Активация на акаунт