Между другото на гърнето на Чико пише СЛЕД 18 МЕСЕЦА.
Точно това е целта да се слага бебето на гърне още от сега. То е ясно, че няма да започне да го ползва по предназначение, но да свиква с него от сега и после въобще няма да го възприеме, като нещо ново. Тогава ще трябва да се мине на етап употреда, а не тепърва да свиква с него.
А за това, което пише на Чико, просто не обръщам внимание на такива указания специално в това отношение. За мен не е нормално детето да седи с памперси най-малко до 3год
А това е масово явление в Европа от край време и това е причината да се пишат тези месеци. Още преди 10 год племенницата на мъжа ми в Германия е била на 1,5, когато е видяла братовчетка си в Бг на същата възраст, че ползва такова чудо, като гърне. И й е било супер чудно, като се е напикала за първи път какво се случва и защо става така
Това за мен не е нормално

...Има признаци, кога детето е готов за гърнето и те са : Да следва прости инструкции. Да разбира думи, свързани с използването на тоалетна. Да регулира мускулите си, отговорни за сдържането. Да казва за наличието на своите нужди. Да може да задържи пелената си суха за около 2 часа. Да взима само гърнето. Да може само да сваля гащите или пелената... Ако вашите деца го правят, значи моето е много назад с материала
забавляваме се всяка вечер с това упражнение 
да ти е много здравичка и послушна Катя
И не си я даваме пък!
Аз не съм забелязала да съм се стресирала нещо от това, че майка ми ме е слагала на гърне от по-рано от една година. Нито сестра ми или който и да е мой познат гледан по "стария начин"
Макар, че и това си е до дете. 
И Боянка на рапанче е много сладка!