С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 499
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Затова трябва да се прояви разбиране,че не всички хора са еднакви,
а не, ние сме целите в бяло,а другите са дяволи.
Дори в нов колектив , като отидем да работим,проявяваме гъвкавост и се съобразяваме,камо ли с хора,които все пак са ни роднини.

# 106
какво толкова делят тея жени не мога да разбера. Знам,че обичаме един и същи мъж ама чак пък толкова..😒
Нали се сещаш, че и ти си от другата страна на деленето, ако от едната слагаш свекървата? Ти сама го каза - опитала си се да се представиш, да я спечелиш. Самата такава постановка е грешна. После пък отиваш в другата крайност да го гониш. А пък той може и още по-драматично да е представил нещата. Така че не се учудвай, че всичко е приело такъв обрат. Ако си живеете живота и се дистанцирате от родителските семейства, както за съвети и помощ, така и за техните констатации, кой добър, кой лош, кой кога и къде дошъл - всичко ще бъде много по-приемливо и ще бъде както сте си го направили, а не кой както е казал.

# 107
  • София
Съгласна съм относно съобразяването, но и то има граници.

# 108
Затова всеки да си гледа собствения живот и собствената кочинка.
Разбира се, аз само спекулирам. Ще видим дали съм права, като стана свекърва някой ден. Но понастоящем на мен са ми важни моят живот и моето удобство. Естествено, че ако става въпрос за здраве и спасяване на живот ще помогна, но до там. По тази причина действам както ми е комфортно на мен. Синът ми е пълнолетен отдавна. Ама, на някого не му харесвало, че собственият ми комфорт ми е приоритет? Ми, да не му харесва. На мен ми е все тая на кого какво му харесва, с изключение на 2-3 души на този свят, които имат значение за мен.

# 109
Авторке, аз пък ти се чудя как ще се завреш при свекърва в началото на отношенията с партньора?! Ей това не го разбирам. И друго , в което според мен грешиш - няма нужда да сте първи дружки. Достатъчно е уважение и възпитано отношение.
   Аз засега съм тъща - с дъщеря ми сме се разбрали кое докъде може да стига. Аз също не съм 24/7 на разположение за внучката , нищо че засега живеем на два отделни етажа в една къща. Децата ми пораснаха,сега имам време за себе си и моя си независим живот.
   Предстои да бъда свекърва, дай Боже! Ако  началото на връзката си се набутат да живеят при нас , лично аз ще им дам вятъра.

# 110
Аз съм стигнала до извода, че трябва да има дистанция в отношенията. Не може всичко да се докладва на родителите, без значение чии са. Ето, сега свеки ако знае, че аз и детето сме на почивка, а ММ прави ремонт у нас, няма никак да й хареса. Реално детето е на спортен лагер, аз съм придружител. Ама в очите на другите не е така.

# 111
Абсолютно! Приятно изкарване!
   Има неща, които трябва да си останат само между двойката. Защото отстрани , за родителите нещата винаги са по-драматични.
   И за да се върнем към проблема на авторката, как така ти си бременна, скарате се ,ти го гониш и той отива при мама????
   Вярно,  че бушуват хормони , ама те ще бушуват и след раждането. Всеки път ли ще го гониш? И как така гониш? Той не е ли пълноправен член на връзката ви, на съжителството  чисто материален план? И на него да му се чудя - отива при мама. Толкоз не може да намери път за разговор или начин да тушира напрежението.
   Според мен изначално не е свекито проблемът , а отношенията между вас .

# 112
Точно такива неприложими съвети, да - биберон с мед, мушкато в дупето, като се запече, а защо плаче - пробва ли да го полюшкаш?, хляб с оцет на челото за температура от зъбчетата, и всякакви други бабини деветини. Едно време по комунизма така са правили. Ами аз ги намирам за глупави и досадни, при положение че неведнъж съм си казала мнението за тия простотии и че няма да дам сокче на един месец, и тя продължава да го предлага и ме пита защо, нали така сме си гледали децата ние...

# 113
deskatta,
Честно казано във вашия случай не разбирам, къде е проблемът: детето трябва да има придружител, отиваш. Нормално за мен е ти да отидеш, а мъжът ти да прави ремонта, а не обратното. И защо трябва да се сърди свекървата?

Кърпа, натопена в оцет и вода, и аз ползвам за смъкването на температурата.  Особено при температура 39+. Разхлажда и хляб с оцет да е, пак върши работа. Останалите съвети пропускам покрай ушите си. Свекърва ми с мен не е живяла. За 2 гостувания месечно не си кривя капелата.

# 114
, нищо че засега живеем на два отделни етажа в една къща.

Предстои да бъда свекърва, дай Боже! Ако  началото на връзката си се набутат да живеят при нас , лично аз ще им дам вятъра.
Защото етажите са два или защото в единия случай е дъщеря, а в другия снаха? Прави впечатление разликата, а може и да не съм разбрала.
Питам, защото аз също съм с "етажи", при свекърва не съм живяла, нито майка ми при нейната свекърва. Но си мисля, че при голямо и обособено пространство, могат да се намерят начини за съжителстване. Или греша?

# 115
  • София
Имам предложение,когато сина се зажени,на родителите му да се вгражда копче за изключване и дистанционнато да държи снахата.
.....
Приемете го като шега,защото сега ще ми обяснят ,че свекървите по дифолт са виновни,ама много е трудно да се улучи златната среда.
Аз ще отида по-далече и предлагам жените задължително да си търсят сирак, за предпочитане едно дете, тъкмо ще е наследил жилище. Бонус - да са дали добро образование на сина си, за да носи достатъчно пари.
А ако случайно свекърите са живи, да осигурят жилище и да платят сватбата, след което може да се гътнат.

triumphant, след като гониш мъжа си от общото ви жилище и майка му знае това - с мед ли очакваш да те намаже? И след като сте скарани, колко често да идва тя у вас?

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 12:43 от Cuckoo

# 116
И сирак не е оферта, защото няма да има баба да помага с внуците 😂😂😂

# 117
  • София
И сирак не е оферта, защото няма да има баба да помага с внуците 😂😂😂
ВнуЦИ? Нали се надъхват "сами ще си гледаме детето, бабите нищо не умеят" и после - ох, много трудно, нямам сили за второ.
Но си права, че търпи модификация - да се гътнат когато вече не са нужни

# 118
  • София
А, и немалко свекъри искат за снаха бездомен сирак, за да живее при/близо до тях и да гледа тях. Къщи построили, етажи направили, апартамент купили... Защото снахата трябва да живее там.

# 119
  • София
milenaka, ами нека и тъстовете строят етажи и апартаменти. Едва ли някой ще ги откаже.
Но съм забелязала, че обикновено Господ е събирач - мъже, за които осигуряването на жилище е тяхно (или на техните родители) задължение, си  намират жени, които го приемат за нормално. Що пък жената да се пъне за такива неща...

Общи условия

Активация на акаунт