С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 506
  • 761
  •   1
Отговори
# 150
Аз предлагам много синове на пазара, да знаете.

Но от сега да сме наясно - ще съм лоша свекърва. Ще си пия виното, ще си карам ските, няма да се занимавам със снахи и синове, не гледам внуци.

Grinning Това лоша свекърва ли е?

# 151
  • Пловдив
Ае, не знам. Снахи всякакви.

Нито желая внуци кръстени на мен, нито ще осигурявам апартаменти, нито някога ще приема снаха да ми се завира в детската стая и да ми се бърка в апартамента и кухнята. Не ме интересува снахата девствена ли е, стрийптизьорка ли е била, 5 брака и 5 деца ли има. Каквото си изберат синовете.

# 152
Янтра, далече ти е още....затова си толкова спокойна. 😛

# 153
Ех, Янтреее, наскоро разбрах, че си с 3 деца, май момчета? То направо твоето е като реклама, не ми се вярва, че звучи толкова добре!

😊

# 154
  • Пловдив
Янтра, далече ти е още....затова си толкова спокойна. 😛
Хайде сега. Нямам сили да се занимавам и със снахи. Честно.

# 155
Силите ще ти се появят след време, като ти доведат снахите 😀

# 156
  • Пловдив
Силите ще ти се появят след време, като ти доведат снахите 😀
Ми не.

Ей у вас ще идвам да пия вино, у на Уишмастър селското шато ще ходя да пия. Изобщо мисля да се отдам на дзен, и алкохолен туризъм. Снахите и синовете да се оправят.

# 157
То това е ясно, как без вино...
Ма все ще ги одумваме по малко снахите. Иначе какви свекърви ще сме. Няма да се излагаме, я.

# 158
Ей у вас ще идвам да пия вино, у на Уишмастър селското шато ще ходя да пия. Изобщо мисля да се отдам на дзен, и алкохолен туризъм. Снахите и синовете да се оправят.
Идвай, вече съм там. Само че розов джин с розов тоник лочихме.
По темата, синът ми е на 29. Не се вълнувам дали има или няма сериозна връзка и ако има точно с каква жена е. Той си я е избрал, щом го кефи, аз съм ок. Достатъчно е да е жив, здрав, доволен от живота и да не си въобразява, че аз и Уишмастъров нямаме личен живот.

# 159
  • София
Дъщеря ми днес навършва 29. Ами като каза, че ще се изнася преди 9 месеца, цяла нощ не спах от размисли и страсти, хем аз я насърчавах за това.
Тя покрай гаджето си сякаш се поочовечи в някои отношения,  и не се караме, като не живеем заедно.
Имам си притесненията относно човека, но ако с него е щастлива, ми е достатъчно. Поне в обозримо бъдеще, трудно се планира за цял живот.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 12:39 от Cuckoo

# 160
  • Бургас
Аз имам двама сина и една толкова чакана и мечтана глезла, че от сега мразя затЯ Joy
За двамата нямам притеснения (уж) какви жени ще си изберат - мъже са, да се оправят. Но за нея направо умирГам, като си помисля да не се хване с някой, който да я тормози. Стиснали сме ръцете вкъщи, че ще го държим горканчо под око, особено батковците ѝ. Joy Grin

# 161
, нищо че засега живеем на два отделни етажа в една къща.

Предстои да бъда свекърва, дай Боже! Ако  началото на връзката си се набутат да живеят при нас , лично аз ще им дам вятъра.
Защото етажите са два или защото в единия случай е дъщеря, а в другия снаха? Прави впечатление разликата, а може и да не съм разбрала.
Питам, защото аз също съм с "етажи", при свекърва не съм живяла, нито майка ми при нейната свекърва. Но си мисля, че при голямо и обособено пространство, могат да се намерят начини за съжителстване. Или греша?
    Не знам какво е направило впечатление. Предоставихме етаж на къща, за да не плащат наем.С уговорка,докато си ремонтират апартамента.Надяват се до Коледа да са се нанесли. Междувременно се роди внучката.
   Синът ми е на 18 , все още ученик. Аз не правя разлика между децата си . Ако в някакъв момент се наложи и той да остане временно на свободния етаж, окей.Преди зет ми и дъщеря ми да се приберат от София имахме много откровен разговор и всеки каза какво очаква от останалите. И се наложи всеки да направи малък компромис.
    Ако се изговорят нещата , ако и двете страни са възпитани и се уважават , няма нищо невъзможно.
   Аз съм от тия , "простите" , дето на 40я ден съм дала сок на бебето си.Тогава беше така. Нямахме достъп до интернет , както сега, за да имаме много информация.Мен лекарката даже ме задължаваше да повивам и да пера на ръка с рендосан сапун бебе.Само че , аз хич не обичам да ми е трудно, и не я слушах. А пъктова с повиването направо ме докарваше до лудост.
   Не налагам мнение на щерката, която проявява възпитание и ме изслуша, поне.Но и през ум не ми минава да казвам како да дава на бебето .Та тя е доста по-информирана от мен.Купувам пюрета, но първо се съветвам с нея,или в магазина снимам за одобрение.
   Когато гледам внучката аз лично държа да ми оставят написани указания- в колко часа какво давам да яде, по колко, в колко часа тр да я сложа да спи, кога да я събудя. Не разбирам бабите, които не се съобразяват с изискванията на родителите , с режимът , който е направен, само и само да се правят на всезнаещи.В крайна сметка, когато се наруши режимът на детето, самото то е неспокойно.
   СПоделям как сме слагали захар  попарата, как сме хранили и гледали, но по-скоро е да поцъкаме колко е напреднала науката , а понякога и да се посмеем.

# 162
  • София
марулета, точно това се опитвам да обясня - самите педиатри са давали тези съвети, и то не само "комунистическите". Затова цитирах Спок - като контратеза на по-скорошните виждания за даването на сок и за вредната захар.

# 163
Ама тя и личната на внучка ми каза, някъде към 3 месец да почват соковете. Само че , родителите са чели, избрали методика на захранване и си карат по нея.
   Ама нали темата е за свекита - аз, като стана един ден , живот и здраве , и имам внуци и от сина, не виждам причина да се държа по-различно от сега.

# 164
марулета,
не е нужно да се държиш по-различно, за да те възприемат на нож. Достатъчно сме чели в темата от жени, надъхани предварително, че свекървата е зло. Като тръгне човек с такова виждане дори най-невинното изказване може да се приеме за натрапване, намеса и непоискан съвет.

Общи условия

Активация на акаунт